Χάσε κιλά χωρίς στερήσεις

Μετά από χρόνια εμπειρίας, καταλήξαμε ότι η απώλεια βάρους θέλει απλώς ένα έξυπνο "Plan B".



Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να χάσεις κιλά όλα σου φαίνονται βουνό. Αν χαλαρώσεις και ακολουθήσεις τις συμβουλές που ακολουθούν θα συνειδητοποιήσεις σύντομα ότι δεν απαιτεί και τόσο κόπο. Θέλει μόνο τρόπο.

Φάε γλυκό για πρωινό
Δεν εννοούμε μια τούρτα. Αλλά αν το θες το muffin ή το κεκάκι σου, το πρωί είναι η καταλληλότερη ώρα για να το καταναλώσεις. Ο λόγος είναι απλός: Έχεις όλον το χρόνο μπροστά σου για να το κάψεις.

Κόβε το γεύμα σου σε μικρά κομμάτια
Μπορεί να το βρίσκεις αστείο αλλά δεν είναι. Μια έρευνα έδειξε ότι βλέποντας το φαγητό σου σε μικρά κομματάκια, ξεγελάς τον εγκέφαλό σου ότι έχει να καταναλώσει περισσότερη ποσότητα. Έτσι δημιουργείται η αίσθηση κορεσμού, τρώγοντας την ίδια ακριβώς ποσότητα.

Κάνε πρωινή γυμναστική
Ας ξεκινήσουμε από το πιο εύκολο, που είναι να εντάξεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μπορείς, την άσκηση στη ζωή σου. Αλλά έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι έρευνες έχουν δείξει πως η πρωινή γυμναστική έχει αμεσότερα απότελέσματα. Αν δε, πας για jogging το πρωί με άδειο στομάχι, καις τόσες θερμίδες που δεν φαντάζεσαι.

Πίνε ζεστό νερό
Ακούγεται ίσως όχι και τόσο ευχάριστο, αλλά τα αποτελέσματα του θα σε καταπλήξουν. Ένα κρύο ποτήρι νερό είναι σίγουρα πιο δροσιστικό, αλλά αν θες να χάσεις βάρος, θα πρέπει να δοκιμάσεις και το ζεστό. Ειδικά πριν το γεύμα σου, αν πιεις ένα ποτήρι, θα διαπιστώσεις ότι θα νιώθεις χορτάτη πριν καν τελειώσεις το πιάτο σου.

Τρώγε περισσότερο
Σε σοκάραμε; Κακώς! Τρώγοντας περισσότερο (υγιεινότερες τροφές, όχι γουρουνόπουλα) και συχνότερα, μπορείς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια και να μην πεινάς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι το βράδυ δεν θα πέφτεις με τα μούτρα σε μια πιατέλα φαγητό. Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι το όφελος από αυτό.