Paleo diet: Μόνο αν ζεις σε σπήλαιο γίνεται να μην την έχεις ακούσει!

Μία δίαιτα όπου δεν θα πεινάσεις, αλλά θα χάσεις βάρος.Τα έχεις όλα!
Paleo diet: Μόνο αν ζεις σε σπήλαιο γίνεται να μην την έχεις ακούσει!



Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με αυτή τη δίαιτα. Θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος χωρίς να πεινάσεις. Αν ενδιαφέρεσαι , δεν έχεις  παρά να γυρίσεις “λίγο” πίσω στην Παλαιολιθική Εποχή.
 
Η paleo diet ή αλλιώς δίαιτα των σπηλαίων είναι τόσο  διαδεδομένη στο εξωτερικό. Αυτό γιατί με την συγκεκριμένη εκτός του ότι θα χάσεις αρκετά κιλά σε λίγο χρόνο, θα αυξήσεις τις πιθανότητες να απαλλαχτείς από τις ασθένειες της σύγχρονης εποχής, όπως ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η ακμή κ.α. Θα τρέφεσαι, θεωρητικά, με ότι έτρωγαν οι άνθρωποι των σπηλαίων. 
Δες παρακάτω έναν οδηγό με το τι μπορείς και τι όχι με τη συγκεκριμένη.

Καταναλώνεις άφοβα: Φρέσκα φρούτα, με μέτρο όμως τα αποξηραμένα και τα πολύ γλυκά, αυτά δηλαδή που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως π.χ. τα σταφύλια.
Λαχανικά, αυγά (μέχρι έξι την εβδομάδα), κρέας όπως χοιρινό, μοσχάρι, πουλερικά, κοτόπουλο, κυνήγι, ψάρια, θαλασσινά, ανάλατες ελιές και ανάλατους ξηρούς καρπούς. 
Σημαντικό είναι όλα τα παραπάνω προϊόντα να είναι βιολογικά ή/και ελευθέρας βοσκής αν πρόκειται για ζωικά προϊόντα και τα κρέατα να είναι άπαχα, ώστε να πλησιάζουν όσο περισσότερο γίνεται τα πρότυπα της «αγνής» διατροφής του ανθρώπου.

Οι ποσότητες να είναι περιορισμένες.

Να καταναλώνεις κατά προτίμηση λιπαρά όπως: ζωικά λίπη, ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, λάδι μακαντέμια, αβοκάντο, λιναρόσπορος. 

Όσον αφορά τα υγρά, είναι απαραίτητη η κατανάλωση 1,5-2 λίτρων νερού την ημέρα.

Τα ροφήματα βοτάνων, ο καφές και οι χυμοί από φρέσκα φρούτα επιτρέπονται χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Επίσης δεν επιτρέπεται τίποτα συσκευασμένο και επεξεργασμένο. Έτσι, απαγορεύει τους υδατάνθρακες (εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά), τα αμυλούχα λαχανικά όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, οι πατάτες, τα φιστίκια, τα όσπρια, τη σόγια, το ρύζι, τα μακαρόνια, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα γαλακτοκομικά όπως βούτυρο, γάλα, τυρί, το αλκοόλ, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τους συσκευασμένους χυμούς, τα λιπαρά ή και επεξεργασμένα κρέατα, τις σάλτσες και όλα τα δημητριακά.