Οκτώ τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Για να νιώθεις και εσύ την κοιλιά σου επίπεδη και να μειώσεις το φούσκωμα, δοκίμασε να βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή τις παρακάτω τροφές.
Οκτώ τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά



Η επίπεδη κοιλιά είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες. Για να νιώθεις και εσύ την κοιλιά σου επίπεδη και να μειώσεις το φούσκωμα, δοκίμασε να βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή τις παρακάτω τροφές.

1. Ξηροί καρποί και βούτυρο καρυδιών

Έρευνες δείχνουν, ότι άτομα που καταναλώνουν στη δίαιτά τους, τροφές με μονοακόρεστα λίπη (όπως τα καρύδια) χάνουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που καταναλώνουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων με λιγότερα λιπαρά. Δεν έχει σημασία ποιο ξηρό καρπό θα επιλέξεις στην διατροφή σου, δεδομένου ότι όλοι περιέρχουν όλα αυτά τα υγιή λίπη. Το κλειδί  είναι στις μερίδες. Κατανάλωσε καθημερινά 1/4 φλιτζανιού ανάλατων ξηρών καρπών και μία κουταλιά βούτυρο καρυδιού.

2. Άπαχο γιαούρτι

Τι καλύτερο από να τρως κάθε μέρα λίγο γιαούρτι; Συγκεκριμένα το ελληνικό γιαούρτι έχει υψηλότερη πρωτεινή από ότι το κανονικό. Περιέχει επίσης καλά βακτήρια ( προβιοτικά) τα οποία μπορούν να μειώσουν τα βακτήρια στο έντερο που προκαλούν το φούσκωμα στην κοιλιά. 6 κουταλιές καθημερινά είναι ιδανικές και για μεγαλύτερη απόλαυση μπορείς να προσθέσεις τα αγαπημένα σου φρούτα, ξηρούς καρπούς ή δημητριακά ολικής αλέσεως.

3. Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι η μόνη φυσική φυτική πηγή βιταμίνης D. Η έλλειψη της βιταμίνης D έχει συνδεθεί με τα υψηλότερα επίπεδα του λίπους στην κοιλιά. Ειδικά τα μανιτάρια τα οποία έχουν εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία περιέχουν ακόμη περισσότερη βιταμίνη D. Δοκίμασε τα σε μία σαλάτα ή μία μακαρονάδα.

4.  Άπαχο σοκολατούχο  γάλα

Αν μετά από κάθε άσκηση νιώθεις τον εαυτό σου αδύναμο, μπορείς να καταναλώνεις ένα ποτήρι άπαχο σοκολατούχο γάλα. Περιέχει την τέλεια αναλογία υδατανθράκων προς πρωτεΐνη έτσι ώστε να σε βοηθήσουν να ανεφοδιαστείς με καύσιμα μετά από μια σκληρή προπόνηση. Βεβαιώσου ότι θα διαλέξεις το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ( 1% λιπαρά γάλα) και όχι μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά (2% λιπαρά γάλα) για να μπορεί να κρατήσει το κορεσμένο λίπος.

5.  Ποπ κορν

Το ποπ κορν θεωρείται ένα από τα καλύτερα σνακ για επίπεδη κοιλιά, αρκεί να επιλέξεις την air popped version. Επίσης,  τα ποπ κορν ανήκουν στην κατηγορία ολικής αλέσεως, που σημαίνει ότι αν καταναλώνεις δημητριακά ολικής αλέσεως  θα συσσωρεύεται πολύ λιγότερο λίπος στην κοιλιά από το αν επέλεγες επεξεργασμένα δημητριακά. Μπορείς να καταναλώνεις 3 φλιτζάνια ποπ κορν μόνο με 100 θερμίδες!

6. Φασόλια

Τα φασόλια βοηθούν πολύ στην επίπεδη κοιλιά. Έρευνες δείχνουν πως όσοι τρώνε φασόλια ζυγίζουν λιγότερο και έχουν πιο λεπτή μέση. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες.  Σε περίπτωση που φοβάσαι ότι οι ίνες στα φασόλια θα σου προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα, τότε δοκίμασε να αυξήσεις την ποσότητα των κόκκων και να πίνεις αύθονο νερό.

7. Κινόα

Το κινόα όπως ακριβώς και το ποπ κορν είναι ολικής αλέσεως. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως το κινόα είναι το μόνο σιτάρι που είναι μια πλήρης πρωτεΐνη που σε βοηθάει να νιώθεις χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη μέρα. Απόλαυσέ το ζεστό με φρούτα για πρωινό ή κρύο μαζί με μια σαλάτα για μεσημεριανό και βραδινό.

8. Φρούτα και λαχανικά

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φοβερές τροφές για επίπεδη κοιλιά, καθώς τα περισσότερα από αυτά περιέχουν 80 με 90 % νερό. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Επίσης οι ίνες που περιέχουν σε βοηθούν στο να είσαι χορτάτη ενώ παράλληλα θα χάσεις λίπος χωρίς να πεινάς όλη την ώρα. Διάλεξε το αγαπημένο σου φρούτο ή λαχανικό και ξεκίνα!