Ξεκινάμε δίαιτα: Πώς να χάσεις 9 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα! (1ο μέρος)

Όχι δεν τρελαθήκαμε, δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα νωρίτερα. Προλαβαίνουμε όμως να χάσουμε μερικά κιλάκια!
Ξεκινάμε δίαιτα: Πώς να χάσεις 9 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα! (1ο μέρος)



Tίποτα δεν γίνεται μαγικά. Θέλουμε προσπάθεια για να πετύχουμε μία υγιεινή απώλεια βάρους και φυσικά την συντήρησή του βάρους αυτού. Ποτέ δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία μας γιατί το φαγητό = υγεία. Η παχυσαρκία σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες. Πολλοί παράγοντες φαίνεται ότι συμβάλλουν στην αύξηση της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται, και πολλοί τρόποι αντιμετώπισης έχουν προταθεί έως σήμερα.

Η παχυσαρκία αποτελεί πλέον επιδημία και η πρόληψη φαίνεται να είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπισή της. Ο συνδυασμός  διατροφής και άσκησης προτείνεται ως ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος,  βοηθώντας στην επίτευξη ενός υγιούς και επιθυμητού βάρους.  Μην περιμένεις να περάσει κι άλλος καιρός. Ήρθε η ώρα για αλλαγή και αυτή δεν είναι αύριο, αλλά σήμερα. Η σωστή διατροφή, η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, και η καλή ψυχολογία είναι  το τρίπτυχο της επιτυχίας για να χάσεις κιλά υγιεινά. Για τρεις μήνες εδώ στο follow me θα έχεις ένα πλήρες μηνιαίο διαιτολόγιο το οποίο θα ανανεώνεται μέχρι τα Χριστούγεννα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής αφορά γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία ‘’παχύσαρκος 1ου βαθμού’’ και πάνω, με βάση τον δείκτη μάζας σώματος τους. Αυτό μπορείτε να το βρείτε με την εξής πράξη :  

Θa πρέπει να ξέρετε τα εξής :

Αρχικά να εξηγήσω τι είναι δίαιτα. ΔΙΑΙΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ. Αυτό αφορά την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, την σωματική άσκηση και την ψυχολογική μας κατάσταση. Άρα δίαιτα δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα διατροφής. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν είναι ανάγκη να στερηθείτε τίποτα για να κάνετε διατροφή. Αρκεί όλα να είναι με μέτρο! Σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων και αλλεργιών συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο ή τον γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι το συγκεκριμένο διαιτολόγιο είναι ενδεικτικό και ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ξεχωριστές ενεργειακές ανάγκες και καλό θα είναι να συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο για εξατομικευμένο διαιτολόγιο.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Μπορείς να αλλάξεις τις μέρες μεταξύ τους δηλαδή την 1η ημέρα μπορείς να την κάνεις τελευταία. Π.χ 1η ημέρα θα την κάνω την Τετάρτη, 2η ημέρα θα την κάνω Σάββατο. Ποτέ όμως δεν αλλάζουμε τα γεύματα διαφορετικών ημερών π.χ όχι το μεσημεριανό της μίας ημέρας σε άλλη. Αν αλλάξουμε κάτι είναι ολόκληρη η ημέρα. Επίσης μπορούμε να μπερδέψουμε τα γεύματα μέσα στην ημέρα π.χ μπορείς να φας το βραδινό το μεσημέρι και το μεσημεριανό το βράδυ.
  • Πιες πολύ νερό, περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα.
  • Αν παραλείψεις κάποιο γεύμα συνεχίζεις με ότι έχεις αργότερα αλλά όσο μπορείς να τρως ανά 3-4 ώρες.
  • Όπου βλέπεις ‘’ φλ’’ εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού.
  • Μπορείς να αλλάξεις το δεκατιανό με το απογευματινό μεταξύ τους, στην ίδια μέρα όμως.
  • Τα τρόφιμα ζυγίζονται ή μετριούνται μαγειρεμένα.
  • Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά είναι σε ελεύθερη ποσότητα.

Ραντεβού τον Νοέμβριο!

Για την πρώτη εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ

Για την δεύτερη εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ

Για την τρίτη εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ

Για την τέταρτη εβδομάδα δίαιτας κάνε κλικ ΕΔΩ

Από τη διαιτολόγο - διατροφολόγο μας Βάσω Βαγιώτα  (vaso_vag@hotmail.com)