Δίαιτα με πίτσα: Χάσε 5 κιλά σε ένα μήνα!

Κι όμως, γίνεται να τρως από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Δίαιτα με πίτσα: Χάσε 5 κιλά σε ένα μήνα!



Πλέον η πίτσα δεν είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου στη δίαιτα, αλλά σύμμαχος σου! Η δίαιτα με πίτσα είναι γεγονός και μέσα σε ένα μήνα θα σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι 5 κιλά χωρίς να πεινάσεις ή να στερηθείς το αγαπημένο σου βρώμικο φαγητό.

 

Τι είναι

Η δίαιτα με πίτσα, ή αλλιώς Pizza Diet, δημιουργήθηκε από τον Matt McClellan, έναν ιδιοκτήτη πιτσαρίας, που είχε όχι απλά κουραστεί, αλλά σιχαθεί να ακούει πόσο κακό κάνει η πίτσα σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

 

Πως λειτουργεί

Το μυστικό της κρύβεται στην ισορροπία του καθημερινού θερμιδικού ισοζυγίου και είναι αποτέλεσμα προοδευτικού σκεπτικού και επανελλειμένων πειραματισμών και δοκιμασιών από τον McClellan. Για να αποδείξει την εγκυρότητα της διατροφής του κατέγραφε τις μετρήσεις στους πόντους και τις αλλαγές στα κιλά του καθημερινά με τη βοήθεια γιατρού.

Ενδεικτικά, κατάφερε να ρίξει τη χοληστερίνη του από το 243 στο 157, την πίεση του, το Δείκτη Μάζας Σώματος του από το 26.9% στο 23.6%, ενώ συνδυάζοντας την με γυμναστική έχασε 12 κιλά στο μήνα πάνω.

Κάνει για μένα

Είναι ιδανική για άντρες και γυναίκες που θέλουν να παρασκευάζουν και να ελέγχουν την ποιότητα των γευμάτων τους (επιλέγοντας αγνά υλικά και μεθόδους προετοιμασίας). Ενώ, οι βασιλιάδες των ντελίβερι κι όσοι δεν θέλουν άνοστα φαγητά θα εύχονται να έκαναν δίαιτα μέρα νύχτα για όλη τους τη ζωή –για πάντα!

Το πλάνο της Pizza Diet

Το μενού σου θα περιλαμβάνει πίτσα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κυριολεκτικά! Συγκεκριμένα ο McClellan δεν έτρωγε τίποτα άλλο από 8 μεγάλα κομμάτια πίτσα. για 30 ημέρες. Το πρώτο του κομμάτι πίτσα ήταν στις 9π.μ. για πρωινό και το τελευταίο στις 9μ.μ.

Στην πίτσα του έβαζε άπαχο τυρί, κοτόπουλο, μπρόκολο, αβοκάντο, ανανά, κρεμμύδια, πιπεριές και μανιτάρια, αλλά όχι αλλαντικά. Επίσης, δεν άλλαξε καθημερινές του συνήθειες όπως τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτά ή το αλκοόλ, καθώς ήθελε να αποδείξει ότι η πίτσα και μόνο θα μπορούσε να είναι μια υγιεινή προσθήκη στη δίαιτα.

Για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, συνδύασε τη διατροφή σου με έντονη αεροβική άσκηση καθημερινά.

 

Πρακτικά

Ξεκινάς με το πρωινό μαζί με τον καφέ ή το ρόφημα σουυ, έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις μεταξύ γλυκού κι αλμυρού:

  • ένα κομμάτι πίτσας μαργαρίτα ή με ό,τι θες εκτός αλλαντικών,
  • ένα κομμάτι γλυκιάς πίτσας με μαρμελάδα, σοκολάτα ή ακόμα και παγωτό.

Στη συνέχεια, μέσα σε ένα διάστημα 12 ωρών πρέπει να κατανείμεις τα υπόλοιπα οχτώ κομμάτια από την πίτσα ή τις πίτσες που θα διαλέξεις. Αν, για παράδειγμα, έχεις το πρώτο σου κομμάτι στις 8 το πρωί, 8 το βράδυ θα πρέπει να είναι το τελευταίο γεύμα σου.

Καλό θα είναι να μην στερείς τον οργανισμό σου από τις θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που έχει ανάγκη. Έτσι, συνόδευε τα κυρίως γεύματα σου με μεγάλες σαλάτες, βραστά λαχανικά ή χόρτα χωρίς λιπαρές σάλτσες και λάδι, αλλά με λεμόνι, ξύδι, μουστάρδα ή ό,τι μπαχαρικά θες.

Εναλλακτικά, αν δεν θες ή δεν μπορείς να τρως πίτσα όλη μέρα, αντικατάστησε κάποιο από τα κομμάτια πίτσα με φρούτα.

Tips που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από μερικές εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες την ημέρα:

  1. Περισσότερος ύπνος – όταν δεν κοιμάσαι αρκετά τα επίπεδα, ο οργανισμός τείνει να συσσωρεύει λίπος, κι ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.
  2. Πιπέρι αντί για αλάτι – το πιπέρι περιέχει καψαϊκίνη, που επιταχύνει το μεταβολισμό.
  3. Πράσινο τσάι – δίνει ώθηση στον οργανισμό, όπως τα πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μπορεί να ενισχύσει την καύση λίπους έως και κατά 17%.
  4. Άσκηση – αερόβια ιδανικά καθημερινα για ένα μισάωρο το λιγότερο.