Sexy πόδια σαν τα μοντέλα της Victoria’s Secret!

Διατροφή, τρικ και μυστικά για σφιχτούς γλουτούς σε 10 μέρες!
Sexy πόδια σαν τα μοντέλα της Victoria’s Secret!



Η αλήθεια είναι ότι τα καυτά σορτσάκια και το τέλειο μπραζίλιαν μαγιό θέλουν και τα ανάλογα πόδια. Λίγο πιο γραμμωμένες γάμπες, πιο σφιχτούς μηρούς και τέλεια οπίσθια, να σαν αυτά των μοντέλων της Victoria’s Secret. Μην πανικοβάλλεσαι, μπορείς να αποκτήσεις sexy πόδια σε δέκα ημέρες ακόμα κι αν δεν έχεις το DNA τους. Ψάξαμε και βρήκαμε τη διατροφή, τα τρικ και τις ασκήσεις γνωστών σούπερ μόντελ της γνωστής εταιρείας εσωρούχων και  σου τα παρουσιάζουμε.

Αρχικά, το πιο σημαντικό είναι ότι απαιτείται υπομονή κι επιμονή αυτές τις δέκα ημέρες και να μην τα παρατήσεις επειδή βαρέθηκες. Στη συνέχεια ένα συνδυαστικό πρόγραμμα διατροφής, άσκησης και καλλωπισμού θα σε βοηθήσει να πατήσεις περήφανα πόδι σε ό,τι σε εγκλωβίζει.

Άσκηση

Τα αγγελάκια έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια και τονωμένες γάμπες, ενώ στο εξωτερικό είναι τέτοια η εμμονή των γυναικών με τα τέλεια καλλίγραμμα πόδια τους που κυκλοφορούν ολόκληρα προγράμματα τόσο σε γυμναστήρια όσο και σε DVD.

Οι περισσότερες ακολουθούν προγράμματα yoga και πιλάτες, εμμένουν στα squats ή βαθιά καθίσματα όπως μας τα έλεγαν οι γυμναστές στο σχολείο, το στέπερ, την αερόβια εκγύμναση, καθώς και το καθιερωμένο τελετουργικό του one mile run πριν τις επιδείξεις και τις φωτογραφίσεις. Πιο απλά, φροντίζουν να τρέχουν ή να κάνουν έντονο βάδην ώστε να σφίξουν οι μύες των ποδιών και να είναι πιο τονωμένα.

Με άλλα λόγια, σαν κοινές θνητές (sic) που δεν έχουμε την πολυτέλεια να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με προσωπικούς γυμναστές, θα πρέπει τουλάχιστον 4 φορές μέσα στην εβδομάδα να περπατάμε γρήγορα για ένα μισάωρο έως τρία τέταρτα.

Αν πάλι, ήδη πηγαίνεις γυμναστήριο, φρόντισε να εντάξεις μέσα στο πλάνο των ασκήσεων σου μια ημέρα εξολοκλήρου αφιερωμένη στα πόδια με ασκήσεις στο ελλειπτικό, το διάδρομο και το στέππερ.

Οι τοπ επιλογές άσκησης για τέλεια γυμνασμένα πόδια είναι η κολύμβηση, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις, το ποδήλατο, η γιόγκα, το πιλάτες, το περπάτημα κι όχι το τρέξιμο, και τα ελαφριά βάρη σε πολλές επαναλήψεις.

Επίσης, ένα μικρό μυστικό είναι να αποφεύγεις να κάθεσαι οκλαδόν όσο άνετη κι αν είναι αυτή η στάση, γιατί έτσι επιτείνεται η αποθήκευση του λίπους στα ψωμάκια.

Ομορφιά

Το βουντού δεν είναι η λύση κατά της κυτταρίτιδας που σε ταλαιπωρεί. Εκτός το αλάτι που θα πρέπει να μειώσεις, κάθε βράδυ καλό είναι να κάνεις μασάζ στα πόδια σου με μια κρέμα ή λοσιόν που περιέχει καφεΐνη. Έτσι, θα εξαφανίσεις τις μικρές ραγάδες που εμφανίζονται πίσω από τους μηρούς και τους γλουτούς. Ένα παλιό σπιτικό γιατροσόφι που δουλεύει είναι να κάνεις δυνατό τοπικό μασάζ για δέκα με δεκαπέντε λεπτά με 3 κουταλιές λάδι, 1 κουταλιά μέλι, κόκκινο πιπέρι και κατακάθι του ελληνικού καφέ.

Όσον αφορά τις βαθιές ραγάδες μόνο με επέμβαση αισθητικού μπορείς να τις απαλύνεις-και πάλι όμως όχι να τις εξαφανίσεις, ενώ τους κιρσούς και τις μικρές σπασμένες φλέβες με σωστή ενυδάτωση, απολέπιση και προστασία από τον ήλιο είναι εφικτό να γίνουν παρελθόν.

Όπως επισημαίνουν τα μοντέλα της Victoria’s Secret, η σωστή απολέπιση είναι must, κι ακόμα πιο σημαντική η ενυδάτωση πρωί και βράδυ με πλούσια θρεπτικά προϊόντα και λάδια, με το έλαιο καρύδας να ανήκει ομόφωνα στην πρώτη θέση.

Διατροφή

Τέλος, είναι γνωστό ότι χωρίς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής δεν γίνεται τίποτα.  Έτσι, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, χάρη στην οποία όχι μόνο θα χάσεις βάρος, αλλά θα βελτιώσεις και τον μεταβολισμό σου, ώστε να αυξηθούν οι καύσεις.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ελέγξεις το θερμιδικό ισοζύγιο. Δηλαδή, να μην καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από όσες καις καθημερινά, ούτε το αντίστροφο που θα βλάψει τον οργανισμό σου.

Για πιο τονωμένα πόδια, θα πρέπει να κάνεις πιο  υγιεινές επιλογές τροφίμων. Για παράδειγμα, αντί να τρως τα αγαπημένα σου σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, που περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες επιτείνουν το αίσθημα του κορεσμού. Οι άπαχες πηγές πρωτεϊνών, όπως το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, η γαλοπούλα και το άπαχο χοιρινό, είναι μια επίσης καλή επιλογή.

Το πρώτο και κύριο μέλημα σου είναι να μειώσεις στο ελάχιστο το αλάτι, αφού προκαλεί κατακράτηση υγρών και πρήξιμο στα πόδια. Παράλληλα για να διευκολύνεις την αποτοξινωτική διαδικασία του οργανισμού σου, θα πρέπει να πίνεις άφθονο νερό, αλλά και αντίστοιχα ροφήματα που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών, οι οποίες ευθύνονται ως ένα βαθμό για τη εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Καλό θα είναι να αυξήσεις την ποσότητα βιταμίνης C που προσλαμβάνεις, αφού χάρη σε αυτή τη θαυματουργή βιταμίνη η κυκλοφορία του αίματος καθίσταται ομαλότερη με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η εμφάνιση των κιρσών.

Από την άλλη, αν σου αρέσουν τα αναψυκτικά και οι χυμοί, καλό θα είναι να μειώσεις την κατανάλωση τους. Ένα τρικ που ακολουθούν πολλά μοντέλα της Victoria’s Secret είναι ότι αναμειγνύουν μισό ποτήρι χυμό με μισό νερό για να περιορίσουν τις θερμίδες.

Επιπλέον, αν αντέχεις, θα πρέπει επίσης να κόψεις την καφεΐνη, την κατεργασμένη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς οι τοξίνες τους αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα.