Aπώλεια βάρους: Τρόποι να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Aπώλεια βάρους: Τρόποι να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου



Καλές οι δίαιτες αλλά κάποια στιγμή η ζυγαριά σταματάει και παραμένεις "κολλημένη" στα ίδια κιλά. Το αποτέλεσμα; Απορείς και στενοχωριέσαι και ρίχνεις κι έναν τσακωμό με το διαιτολόγο σου. Τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεται. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Καλό μάσημα 
Ακούγεται κάπως αστείο αλλά είναι πολύ σημαντικό να μασάς καλά την τροφή σου. Η διαδικασία  του μασήματος του φαγητού, δίνει το κατάλληλο σήμα στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να καις 10% περισσότερο.

Πρωτεϊνη
Η πρωτεϊνη απαιτεί περισσότερη ενέργεια από τον οργανισμό για να χωνευθεί, Έτσι καις πιο εύκολα. Επομένως, προσπάθησε να περιορίσεις τον υδατάνθρακα και να αυξήσεις τα πρωτεϊνικά γεύματα.

Γυμνάσου πριν από κάθε γεύμα
Δεν είναι ακραίο και φυσικά δεν εννοούμε να πηγαίνεις 5 φορές τη μέρα γυμναστήριο. Αλλά ειδικά πριν τα μεγάλα σου γεύματα, κάνε 20 έως πενήντα push- ups ή κοιλιακούς.

Το σώμα θα έχει ανάγκη από τροφή την οποία θα μεταβολίσει καλύτερα, κι εσύ μπορεί να "κερδίσεις" περίπου 200 θερμίδες τη μέρα.

Πιες νερό ή πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που θα σου εξασφαλίσει 80 χαμένες θερμίδες. Αν πάλι δε σου αρέσει, πιες αρκετό νερό. Σε κρατάει πάντα ενυδατωμένη, με αποτέλεσμα να βοηθάει το μεταβολισμό σου.

Διαλείμματα
Το άγχος είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που μπορεί να μπλοκάρει ο οργανισμός σου. Προσπάθησε να κάνεις ευχάριστα διαλειμματάκια (ειδικά αν η δουλειά σου είναι καθιστική) προκειμένου να χαλαρώνεις σώμα και πνεύμα.

Θα πειστείς εύκολα αν μάθεις ότι έρευνες έχουν δείξει πως τα fat-burning ένζυμα του οργανισμού σου μειώνονται έως και 90% (!) από την καθιστική δουλειά.

Δες εδώ τη δίαιτα που θα σε βοηθήσει να πεις αντίο στην κυτταρίτιδα, μια για πάντα.