Πραξικόπημα στην Τουρκία- Όλες οι εξελίξεις

Μια απίστευτη εξέλιξη στην γειτονική χώρα!
Πραξικόπημα στην Τουρκία- Όλες οι εξελίξεις



Η Τουρκία ζει απίστευτες σκηνές καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη!

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους της Πόλης και της Άγκυρας ενώ μαχητικά αεροπλάνα πετούν σε ύψος 250 μέτρων από το έδαφος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η δημοκρατία στην γείτονα χώρα δεν φοβάται κανέναν ενώ έχουν αναφερθεί αρκετοί πυροβολισμοί στις δυο πόλεις.

O Στρατός ανακοίνωσε πως έχει καταλάβει όλη την χώρα ενώ ο άνθρωπος πίσω από το πραξικόπημα φέρεται πως είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 1999 ήταν πνευματικός καθοδηγητής του Ταγίπ Ερντογάν!

Στον έλεγχο του Στρατού είναι και το αεροδρόμιο "Κεμάλ Ατατούρκ", αλλά και τα κτήρια της κρατικής τηλεόρασης. Τα δίκτυα τηλεφώνου είναι εκτός λειτουργίας, όπως και το ίντερνετ. Η γέφυρα του Βοσπόρου είναι αποκλεισμένη από τανκς ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους.ενώ επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Στρατού αναφέρει, πως "ανέλαβε την εξουσία της χώρας, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα".

O Tαγίπ Ερντογάν φέρεται να έχει διαφύγει ενώ στα χέρια των πραξικοπηματιών βρίσκεται ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει.

H αρχή έγινε με πυροβολισμούς στο Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Άγκυρα ενώ λίγο αργότερα, αρκετοί Τούρκοι δημοσιογράφοι έλαβαν στα κινητά τους sms που έλεγαν πώς ο Στρατός έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Χάος έχει προκληθεί, καθώς ο κόσμος τρέχε στα ΑΤΜ και στα βενζινάδικα! Την ίδια ώρα, Βρετανός δημοσιογράφος αναφέρε πως στην Κωνσταντινούπολη συγκρούονται αστυνομικές δυνάμεις με τον Στρατό...

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο».

Ο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, στον οποίο αρνήθηκε πολιτικό άσυλο η Γερμανία,  κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο και να διαμαρτυρηθούν, με τον Στρατό να συνεχίζει τις μάχες σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές...

Turkish soldiers secure the area as supporters of Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan protest in Istanbul’s Taksim Square.