Breaking News: Πέθανε ο David Bowie!

Θρήνος για τηπαγκόσμια μουσική σκηνή αλλά και εκατομμύρια θαυμαστές του από την τραγική είδηση. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 69 ετών.
Breaking News: Πέθανε ο David Bowie!



Το αρχικό σοκ της είδησης του θανάτου του David Bowie διαδέχτηκαν αρκετά λεπτά αναζήτησης στο διαδίκτυο με την ελπίδα να πρόκειται για ένα ακόμη μακάβριο τρολάρισμα των social media. Η επιβεβαίωση ήρθε σχεδόν αμέσως με τα πιο έγκυρα ειδησεογραφικά δίκτυα να επιβεβαιώνουν πως το tweet που διαβάσαμε νωρίς το πρωί δεν ήταν ψέμα. 

Ο θρυλικός σταρ της ροκ άφησε την τελευταία του πνοή, ηττημένος από την 18μηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Ήταν 69 ετών, πριν λίγες μέρες (στις 8/1) γιόρτασε τα γενέθλια του αισιόδοξος ότι θα τα κατάφερνε τελικά και κυκλοφορώντας καινούριο άλμπουμ! 

«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους», έγραφε το tweet στον προσωπικό του λογαριασμό παγώνοντας όσους το διάβασαν.

Μόνο τότε καταλάβαμε τι μπορεί να σήμαινε το tweet της αιώνια ερωτευμένης μαζί του Iman. "Μερικές φορές δεν καταλαβαίνεις ποτέ την αληθινή αξία μιας στιγμής μέχρι που αυτή γίνεται ανάμνηση", έγραψε η γυναίκα που τον παντρεύτηκε το 1992 κι έμεινε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την επιβεβαίωση της είδησης ήταν τόσο επίμονες που την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο γιος του με ανάρτηση στα social media. "Είμαι πολύ λυπημένος που θα πω ότι είναι αλήθεια. Θα είμαι offline για λίγο. Αγάπη σε όλους", έγραψε ο 44χρονος παραγωγός και σκηνοθέτης Duncan Jones (γιος του Bowie από τον γάμο του με την Angela Barnett). 

Το πραγματικό του όνομα ήταν David Robert Jones. Γεννήθηκε στο Brixton της Μεγάλης Βρετανίας στις 8 Ιανουαρίου 1947 και τον Ιούλιο του 1969 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι, "Space Oddity", το οποίο μπήκε αμέσως στο TOP5 των UK Singles Chart. Τρία χρόνια μετά έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει για εκείνον παρουσιάζοντας το... ανδρόγυνο alter ego του Ziggy Stardust και το θρυλικό πλέον Starman

O πιο χαρακτηριστικός ίσως εκφραστής του glam rock έγινε πολλές φορές θέμα στα διεθνή media για τη μουσική, τις εκκεντρικές on stage εμφανίσεις του και την θυελλώδη προσωπική του ζωή. Κατέκτησε την αμερικανική μουσική σκηνή με το τραγούδι Fame που σκαρφάλωσε στο Νο1 ενώ μεγάλο ντόρο προκάλεσε με την κυκλοφορία του άλμπουμ Let's Dance το 1983. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο "Blackstar" κυκλοφόρησε στις 8 Ιανουαρίου 2016, ανήμερα των γενεθλίων του και μόλις 2 μέρες πριν τον θάνατό του. 

Ήταν 69 ετών...

"Blackstar" track listing:  1. Blackstar, 2. Tis a Pity She Was a Whore, 3. Lazarus, 4. Sue (Or in a Season of Crime), 5. Girl Loves Me, 6. Dollar Days, I Can't Give Everything Away.