Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάνει κουτσομπολιό! Το savoir vivre της Βουλής

Μην παίζεις σκάκι, μην ξεχάσεις να φορέσεις σουτιέν και άλλα ηθικά διδάγματα.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάνει κουτσομπολιό! Το savoir vivre της Βουλής



Viral έχουν γίνει τα μηνύματα που αντάλλαζε χθες το βράδυ η Όλγα Κεφαλογιάννη. Διότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έκανε κουτσομπολιό με ένα φίλο της. Και μάλιστα, δεν κουτσομπόλευε όποιον και όποιον αλλά κάποιον που βρισκόταν μέσα στη Βουλή ο οποίος έχει «ματάκια σαν ψαράκια».

Λες να είναι ο Αλέξης Τσίπρας;

Ορίστε ο μυστηριώδης διάλογος που έπιασε ο φωτογραφικός φακός.

 -Είναι γκρι.

-Το 'πες με μια λέξη. Είναι ακριβώς αυτό.

-Τα μάτια του είναι σαν κάτι ψαράκια μέσα σε ενυδρείο.

-Έλα σταμάτα. Δεν μπορείς να το βλέπεις από τόσο μακριά.

-Είμαι πολύ κοντά και πρέπει να σου πω ότι δεν έχει ωραία...

Συμπέρασμα; Μην κάνεις κουτσομπολιό μέσα στη Βουλή γιατί θα εκτεθείς. Και μιας και μιλάμε για ηθικά διδάγματα ας καταγράψουμε τα παθήματα που έγιναν μαθήματα.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις εντός της Βουλής σύμφωνα με το savoir vivre: 

Να κοιμάσαι όπως Νίκος Φίλης και πολλοί άλλοι βουλευτές. Κανείς δεν θέλει να παίρνει αποφάσεις με κάποιον να ροχαλίζει στο αυτί του.

Να κρατάς μούτρα στην αδερφή σου όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ντόρα Μπακογιάννη. Ρίξε ένα χαμόγελο για τα μάτια του κόσμου.

Να φοράς παρδαλά πουκάμισα όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης. Έτσι αποσπάς την προσοχή των συναδέλφων σου που σκέφτονται τα ψώνια που πρέπει να κάνουν από τη λαϊκή.

Να βγάζεις selfie όπως οι βουλευτές του Ποταμιού. Καν’ το διακριτικά γιατί θα σε πουν γραφικό.

Να βγάζεις selfie με κλειστά τα μάτια όπως ο Νίκος Φίλης.  

Ή να βγάζεις selfie ενώ κάποιος ωρύεται από πίσω σου, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τουλάχιστον βάλε και τον Άδωνι στο κάδρο.

Με το ίδιο σκεπτικό, δεν πρέπει να ντύνεσαι προκλητικά. Για παράδειγμα, φρόντισε να φορέσεις σουτιέν αν είναι να μιλήσεις από το βήμα της Βουλής. Αλλιώς θα γίνεις viral όπως η Μάνια Παπαδημητρίου.

Ή όπως η Μαρία Σταυρινούδη Σόδη που έκανε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη να αναφωνήσει «ωχ Παναγιά μου».

Να παίζεις παιχνίδια στο κινητό όπως η Ελένη Ζαρούλια. Τα αυτονόητα θα λέμε; Τι θα γίνει άμα χάσεις; Δεν θα πρέπει να αναφωνήσεις ένα «πω ρε παραλίγο»;

Το σκάκι που επέλεξε ο Μιχάλης Ταμήλος είναι σαφώς πιο ασφαλής επιλογή.

Να σκαλίζεις τη μύτη σου όπως ο Γιάννης Δέδες. Κάν’ το με τακτ, δηλαδή προσποιήσου ότι έχεις συνάχι και βάλε μια χαρτοπετσέτα μπροστά. Και σίγουρα περίμενε να φύγουν οι κάμερες.

Να μυρίζεις τα πράγματα των συναδέλφων σου όπως έκανε ο Γρηγόρης Ψαριανός με το παλτό της Ραχήλ Μακρή. Είναι λίγο creepy.

Να αφήνεις ερωτικά ραβασάκια έξω από τα υπουργικά συμβούλια. Αν, βέβαια, το έχεις πάρει απόφαση προτίμησε κάτι λιγότερο γλυκανάλατο από το παρακάτω στιχάκι. «Ποτέ μην σταματήσεις να χαμογελάς ακόμη κι αν είσαι λυπημένος γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ερωτευμένος με το χαμόγελό σου...»

Δες ΕΔΩ πώς ήταν οι πολιτικοί στα νιάτα τους.