Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας

Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου αναλαμβάνει την πρωθυπουργία…
Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας



Η Ελλάδα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές και η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου αναμένεται να είναι η νέα πρωθυπουργός, γράφοντας το όνομα της στην ιστορία, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα.

Μετά από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρέδωσε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ωστόσο την επέστρεψαν και η χώρα πάει επίσημα σε εκλογές με μεταβατική κυβέρνηση, όπου θέση πρωθυπουργού αναλαμβάνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Γεννημένη στην Χαλκίδα, η 65χρονη Βασιλική Θάνου, πήρε το πτυχίο της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της στο Παρίσι, πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Το 1975, σε ηλικία 25 ετών, έγινε μέλος του Δικαστικού Σώματος και το 1992 πρόεδρος Πρωτοδικών. Το 2008 κατάφερε να γίνει Αρεοπαγίτης και πριν από ένα χρόνο ανέλαβε την προεδρία του σώματος.

Η κυρία Θάνου μάλιστα ήταν εκείνη που το 2014 είχε κρίνει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σαν αντισυνταγματικό, παραπέμποντας το θέμα στην ολομέλεια ενώ δεν είχε διστάσει να έρθει σε σύγκρουση με τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αποκαλώντας την κυβέρνηση του ως «απολυταρχικό κράτος».

Πριν από λίγους μήνες είχε αποστείλει επιστολή και στον Ζαν Κλοντ-Γιούνγκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας του να παρέμβει υπέρ των ελληνικών προτάσεων για εξεύρεση λύσης!

Η νέα (;) πρωθυπουργός έχει τρία παιδιά ενώ κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από την δημοσιότητα…

Όπως και αν έχει το βράδυ η χώρα θα έχει νέο πρωθυπουργό, με την κυρία Θάνου να γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την… ηλεκτρική (όπως έχει φανεί εδώ και μια διετία) καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου.

Δες ΕΔΩ ποια γυναίκα θέλουν για πρωθυπουργό οι συντάκτες του FollowMe