IT, γιατί ΑΥΤΟ είναι το νέο hot spot!

Η πείνα της κάθε ώρας που χορταίνει με στυλ και πολλές ανησυχίες για ό,τι πιο υγιεινό
IT, γιατί ΑΥΤΟ είναι το νέο hot spot!



Ζεστά φώτα, οικολογικά υλικά, λίγο φολκλόρ ντιζάιν, προϊόντα μικρής παραγωγής στα ράφια, η νέα international ελληνικότητα δανείζεται κάτι από τις πιο ξύλινες, τις πιο ζεστές στιγμές του σκανδιναβικού ντιζάιν και το Κολωνάκι βιώνει την post-modern  νέα εποχή του. Το IT ήταν το πρώτο που ξανακατέβασε στη Σκουφά το ντόπιο και international κοινό που ανησυχεί για το στυλ όσο και για το τι τρώει στο πιάτο του, αυτό που θέλει να τρώει συνειδητά. Κάτι που στο μενού μεταφράζεται σε σωτήρια σημαδάκια που θα οδηγήσουν το γεύμα σου στον ίσιο δρόμο που εσύ επιθυμείς: vegeterian, low cal ή gluten, detox ή μήπως το προτιμάς σε superfood;

Εδώ, η ημέρα του υπέροχου Ηλία Σταυρόπουλου στην κουζίνα ξεκινά... τη νύχτα. Για να ζυμώσει σπιτικά και ολόφρεσκα τα μάφιν και τα κεκάκια, να ετοιμάσει τα ξεχωριστά σαντουιτσάκια. Εσύ θα έρθεις λίγο αργότερα, για βιολογικά αβγά με αβοκάντο, ντοματίνια και ψωμί ντίνκελ, για καγιανά με σολομό, για αλμυρές αβγοφέτες με φέτα και μέλι ή για μια ομελέτα μόνο με ασπράδια, σπανάκι και ανθότυρο, που επιτέλους σκέφτεται κι εκείνους που ακολουθούν μια ιδιαίτερη δίαιτα. Κι αν στο μυαλό σου το υγιεινό ταυτίζεται με το άγευστο, νοσοκομειακό, εδώ θα γνωρίσεις την πιο γκουρμέ, απλή και πεντανόστιμη χορταστική εκδοχή του: λαχματζούν με μοσχαρίσιο κιμά, πίτσα και μπρουσκέτες με μελιτζάνα και καπνιστό τυρί, σαλάτες με κινόα, βιολογικές φακές και βιολογικό καστανό ρύζι που νοστιμίζουν με kale, γλυστρίδα, φρέσκο κόλιανδρο και πορτοκαλένιες βινεγκρέτ. Η Ελλάδα με τα πιο σπάνια προϊόντα της γίνεται κοσμοπολίτισσα όταν το τραχανώτο μαγειρεύεται με αβγοτάραχο, το κριθαρώτο γλυκαίνει με μια σος από ψητή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί. Για τις κυρίως πείνες, που συνδυάζονται με συναντήσεις και κους κους στο πιο κοσμικό πεζοδρόμιο της πόλης, ο Ηλίας μαγειρεύει υγιεινά το ελληνικό καλοκαίρι, με πιάτα που δεν θα σε προβληματίσουν καθόλου για το πώς θα βγεις μετά στην παραλία: το ταρτάρ τόνου δροσίζει με φρέσκο κολοκυθάκι και καβουρδισμένο φαγόπυρο, η χωριάτικη στολίζεται με καπαρόφυλλα και γλιστρίδα, η κινόα παίρνει γαρίδες και ασιατική miso βινεγκρέτ. Το σουξέ μπουτάκια κοτόπουλου μαρινάρεται σε γάλα καρύδας, συνδυάζεται με τη σπιρτάδα του φρέσκου τζίντζερ και τη νοστιμιά των κάσιους και ακόμη κι αν κάνεις όλες τις δίαιτες του κόσμου μαζί, δεν γίνεται να μη νιώσεις στον ουρανίσκο σου όλη τη δροσιά του καλοκαιριού με τα σπιτικά σορμπέ. Μοσχολέμονο ή ακτινίδιο;

IT, Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 36 35 773

Θα πάω: γιατί εδώ το υγιεινό φαγητό κάνει κολλητή παρέα με τη νοστιμιά και με το πιο international στυλ.

Η καλύτερη ώρα: τα μεσημέρια με την πιο hot περαντζάδα στη Σκουφά.

Μου άρεσε: το ταρτάρ τόνου με κολοκυθάκι και αβοκάντο, το τραχανώτο με αβγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού, η πάβλοβα με κρέμα καρύδας και φράουλες.

Τιμή: €15-€35

Το πιο «sex & the city» στέκι της πόλης.