Εστιατόρια - Ελληνική κουζίνα: Πού θα βρεις φαγητό της μαμάς

Όλες οι αγαπημένες μας επιλογές.



Tα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μια στροφή προς τη διεθνή κουζίνα. Το κοινό έχει μάθει να δοκιμάζει και να ανακαλύπτει νέες γεύσεις. Ωστόσο όσοι επιμένουν ελληνικά, φαίνεται πως το κάνουν με πιο πολύ μεράκι από ποτέ. 
 

ΟΙΚΕΙΟ
Στην Πλουτάρχου στο νούμερο 15 βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια ένα εστιατόριο- σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας. Κολωνακιώτες, αλλά και Αθηναίοι ή τουριστές που αναζητούν καλομαγειρεμένο φαγητό της μαμάς στην πιο χαρακτηριστική γωνιά του Κολωνακίου.

Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι
Τηλ: 210 7259216

AMA ΛΑΧΕΙ
Μίνιμαλ μοντέρνα ελληνική κουζίνα που βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι ωραίοι μεζέδες και οι λογικές τιμές, σε συνδυασμό με το εξυπηρετικό προσωπικό και το μεράκι των ανθρώπων του είναι ένα μαγαζί που αν το επισκεφθείς μια φορά, θα επιστρέψεις πολλές. 

Στα θετικά και ο υπέροχος κήπος.

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια
Τηλ: 210 3845978

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ PRESS CAFE
Οι ιδιοκτήτες του λένε ότι το ονόμασαν έτσι γιατί σίγουρα διαφέρει από όσα έχεις επισκεφθεί μέχρι σήμερα. Η κουζίνα παραμένει πιστή στις ελληνικές συνταγές, χρησιμοποιώντας υλικά αποκλειστικά από την ελληνική γη.  

Στα τραπέζια του θα δεις παρέες όλων των ηλικιών που αγαπάνε το καλό φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση.

Αρριανού 31, Παγκράτι
Τηλ: 210 7223466

και 

Σωκράτους & Ζαίμη 2, Μελίσσια
Τηλ: 210 8102466 

ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ
Με πρώτη ύλη από την Πελοπόννησο και παραδοσιακές συνταγές από τη Μάνη, είναι το εστιατόριο που έγραψαν για αυτό οι New York Times και το επισκέπτονται πελάτες από άκρη σε άκρη της Αθήνας. 

Αν κάτι κάνει σίγουρα αυτό το μαγαζί να ξεχωρίζει είναι οι αυθεντικές και γνήσιες γεύσεις.

Φαλήρου 10, Ακρόπολη
Τηλ: 210 9218180

ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ
Ωραίος καθαρός χώρος και πιάτα που ικανοποιούν και τους ανικανοποίητους, δια χειρός Γιάννη Λουκάκου. 

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
Tηλ: 210 6848178

ΜΕΛΙΛΩΤΟΣ
Όλα ξεκίνησαν με την εγκυμοσύνη της γυναίκας του μάγειρα. Η εγκυμοσύνη έφερε την ιδέα, η ιδέα έγινε πράξη κι έτσι δημιουργήθηκε ένα μαγαζί που μπορείς να κάτσεις αλλά και να πάρεις take away φαγητό, ακριβώς σαν αυτό που φτιάχνει η μαμά σου στο σπίτι, με αγάπη και μεράκι.

Κάθε μέρα το μενού αλλάζει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών και τη διάθεση του μάγειρα.

Καλαμιώτου 19, Αθήνα
Τηλ: 210 3222458 & 498  

 

ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ
Μια οικογενειακή ταβέρνα που ξεκίνησε να λειτουργεί στα μέσα της δεκαετίας του '60 στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, αρχικά ως μπακάλικο που πρόσφερε κανένα μεζέ και κρασάκι στα λιγοστά του τραπέζια.

Στην πορεία το όνομα άλλαξε και έγινε "Το Βραστό" γιατί η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού ήταν και είναι μέχρι σήμερα, η κλασική κρεατόσουπα, “ το βραστό” (μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ).

Αυτό και άλλα πόσα καλομαγειρεμένα και μερακλίδικα πιάτα και άριστη (με Α κεφαλαίο) εξυπηρέτηση θα βρεις στην ανακαινισμένη με τόσο γούστο ταβέρνα του Χαλανδρίου.

Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Τηλ: 210 6813776 – 6936 620191

ΡΙΦΙΦΙ
Μαγειρική σε κενό αέρος (διατηρώντας τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες των τροφών), ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον, προσιτές τιμές και καλλιτεχνικά δρώμενα. Όλα αυτά σε ένα μαγαζί.

Κλασική ελληνική κουζίνα σε ένα χώρο με ρετρό στοιχεία.

Εμμ. Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια
Tηλ: 210 3300237

ΑΣΤΕΡ
Πεντανόστιμοι μεζέδες σε ένα κρητικό καφενείο με παραδοσιακές συνταγές, πιάτα με μπορντούρες και γαλλική μουσική σα να ακούγεται από γραμμόφωνο. 

Ό,τι πρέπει για παρέες (και ζευγαράκια).

Τρώων 48, Άνω Πετράλωνα
Tηλ: 210 3416668 

 

ΑΥΛΗ
Κι εκεί που περπατάς στου Ψυρρή, ανακαλύπτεις έναν καλά κρυμμένο, μερακλήδικο θησαυρό. Σε οδηγεί η μύτη σου , σε κρατάει η γεύση σου και σε γυρνάει πίσω η αίσθηση που σου άφησε.

Τα λόγια είναι περιττά. Αυτή τη μυστική αυλή πρέπει να την επισκεφθείς για να δοκιμάσεις τις τηγανιτές πατάτες, τα κεφτεδάκια κι όλα τα καλούδια που θα μαγείρευε η γιαγιά σου.

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή
Τηλ: 210 3217642

ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΝΗ
Το παντοπωλείο όπου μπορείς να βρεις αλλαντικά και τυριά από όλη την Ελλάδα, αλλά και να απολαύσεις λαχταριστούς μεζέδες, όπως παστουρμαδοπιτάκια ή τηγανιές. 

Στα λιγοστά τραπέζια του γίνεται χαμός. Μερακι και ωραίες μυρωδιές.

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
Tηλ: 210 3254184

ΚΙΤΣΟΥΛΑΣ
Αν θέλεις ένα cult μαγειρείο, μόλις βρήκες τον επόμενο προορισμό σου. Πολύ καλό φαγητό, μεγάλες μερίδες, ο ορισμός του value for money, και ένα πελατολόγιο πιστό εδώ και χρόνια. 

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι
Tηλ: 210 6814798

 

HYTRA
Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μπορεί κανείς να γευτεί σύγχρονη ελληνική κουζίνα, βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο. 

Το καλοκαίρι από την ταράτσα του κτιρίου, απολαμβάνεις θέα στην Ακρόπολη με ιδιαίτερες γεύσεις.

Λεωφ. Συγγρού 107­109, Νέος Κόσμος
Tηλ: 217 7071118

 

KUZINA
Με θέση κομβική θέση (με θέα το Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη) στο Θησείο και κουζίνα που μπλέκει υλικά τόσο από την Ελλάδα όσο και όλο τον κόσμο, το συγκεκριμένο πολυβραβευμένο εστιατόριο έχει γίνει αγαπημένο σημείο εστίασης όσων  περνούν από την περιοχή.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η μικρή ταράτσα είναι το hot spot της περιοχής.

Αδριανού 9, Θησείο
Tηλ: 210 3240133