Η Ελένη Μενεγάκη στις Κάννες

Περιγράφει πως ένιωσε στο κόκκινο χαλί και τη γνωριμία της με την Jane Fonda στο περιοδικό Down Town που κυκλοφορεί.
Η Ελένη Μενεγάκη στις Κάννες



Call me «Queen»! Η εθνική μας παρουσιάστρια πάτησε εκεί όπου ελάχιστοι Έλληνες έχουν καταφέρει: στο βελούδινο κόκκινο χαλί των Καννών. Και, μάντεψε! Όλοι αναρωτιόνταν «Ποια είναι η Ελληνίδα που αγκαλιάζει την Jane Fonda;».

ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

Τους έχουμε δει όλους εκεί. Από την Elizabeth Taylor και την Brigitte Bardot μέχρι τους Brangelina. Και από τους δικούς μας από τους Μάνο Χατζιδάκι, Μελίνα Μερκούρη, Κώστα Γαβρά και Γιώργο Λάνθιμο μέχρι την Αθηνά Οικονομάκου. Φέτος, ή+ταν η σειρά της ωραίας Ελένης. Έφτασε στις Κάννες, το πρωί του Σαββάτου, ευδιάθετη και ανυπόμονη να ζήσει την πρωτόγνωρη εμπειρία του κόκκινου χαλιού. Μαζί της ο επί χρόνια συνεργάτης και φίλος της Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος. Η Ελένη γνώριζε γι’ αυτό το ταξίδι αρκετούς μήνες πριν, ενώ, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός της, όταν η L’ Oréal Paris της πρότεινε να παραβρεθεί στο 71ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών ως επίσημη καλεσμένη της εταιρείας ενθουσιάστηκε και φρόντισε η ίδια προσωπικά όλες τις λεπτομέρειες της εμφάνισής της στο red carpet. Φτάνοντας στις Κάννες, φιλοξενήθηκε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Martinez, αφέθηκε στα έμπειρα χέρια των experts της L’ Oréal και το βράδυ απόλαυσε το ποτό της με θέα όλη την Κυανή Ακτή. 

Η επόμενη μέρα ήταν αυτή που oνειρεύεται κάθε star να ζήσει. Με κατακόκκινη τουαλέτα -ειδικά σχεδιασμένη για εκείνη διά χειρός Mi-Ro, φορώντας κοσμήματα του οίκου Chopard και σπάζοντας ελαφρά τον καρπό στη μέση-, φωτογραφήθηκε στο κόκκινο χαλί των Καννών, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά αυτό που χρόνια τώρα γνωρίζουμε για εκείνη: η Ελένη δεν περνά απαρατήρητη. Ακόμη και όταν βρίσκεται ανάμεσα στους σημαντικότερους stars του πλανήτη; Ναι, ακόμη και τότε! «Είχα να αισθανθώ τόση αμηχανία και τρακ από τότε που παρουσίασα για πρώτη φορά τον Πρωινό Καφέ στον ΑΝΤ1. Έτρεμαν τα πόδια μου», εκμυστηρεύτηκε αμέσως μετά στους δικούς της ανθρώπους. Συνάντησε από κοντά όσους μέχρι πρότινος έβλεπε μόνο στα περιοδικά και στο σινεμά. Από την Jane Fonda και τη Helen Mirren μέχρι τον Νikolaj Coster-Waldau που γνωρίσαμε από το Game of Thrones και το top model Soo Joo. Κάποια στιγμή, μάλιστα, άκουσε έναν φωτογράφο να φωνάζει επίμονα το όνομά της. «Πού με ξέρεις;», τον ρώτησε, «εδώ είμαι άγνωστη».

Ο φωτογράφος ήταν Έλληνας του εξωτερικού, με καταγωγή μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη. Είχε έρθει στις Κάννες για να καλύψει το φαντασμαγορικό event και αναγνώρισε αμέσως την παρουσιάστρια. Όλα κύλησαν όμορφα, χαλαρά και κυρίως λαμπερά. Εκείνη την ημέρα, η Ελένη παρακολούθησε την επίσημη προβολή της ταινίας Sink οr Swim. Στην ίδια προβολή, μάλιστα, που ήταν και η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni.

Κατά την παραμονή της στις Κάννες, η Ελένη έκανε πραγματικότητα ακόμη ένα όνειρό της, να συναντήσει από κοντά τη θρυλική πλέον Jane Fonda και να εξασφαλίσει μια συνέντευξη για την εκπομπή της(!). Ντυμένη στα λευκά (με δημιουργία αυτήν τη φορά του σχεδιαστή Σπύρου Στεφανουδάκη, ένα σύνολο το οποίο είχε επιλέξει στη φετινή πρεμιέρα της εκπομπής της) και καλά διαβασμένη, η παρουσιάστρια συνομίλησε για πάνω από δεκαπέντε λεπτά με τη διάσημη πρωταγωνίστρια και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε υπήρχε χημεία μεταξύ τους.

Επιστρέφοντας από τη Γαλλική Ριβιέρα, ύστερα από τέσσερις μέρες παραμονής, η Ελένη Μενεγάκη μας μίλησε αποκλειστικά για το παρασκήνιο αυτής της συνάντησης, αλλά και για τη συνολική της εμπειρία από τις Κάννες.

Ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση με την Jane Fonda; Τι σου έκανε περισσότερη εντύπωση τα δεκαπέντε λεπτά που περάσατε μαζί;
Την Jane Fonda τη συνάντησα την πρώτη μου μέρα στις Κάννες, στα Beauty Rooms της L’Oréal Paris, όσο ετοιμαζόμασταν. Δεν ήταν καθόλου διαφορετική με την Jane Fonda των τηλεοπτικών πλατό. Ευγενής, συνεργάσιμη, λαμπερή, με τρομερή ενέργεια και ευχάριστη διάθεση.

Τι αίσθηση σου άφησε το ταξίδι σου στις Κάννες;
Τη μια μέρα έβλεπα τις φωτογραφίες από το κόκκινο χαλί και την άλλη μέρα ήμουν εκεί μαζί τους. Έμεινα στις Κάννες τέσσερις μέρες ως καλεσμένη της L’Oréal Paris, όπου παραβρέθηκα στις εκδηλώσεις με όλες τις πρέσβειρες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Και τι σε εντυπωσίασε περισσότερο, εκτός από τους ξένους stars που γνώρισες από κοντά;
Είναι εντυπωσιακό το πόσο συντονισμένα και σε λεπτομέρεια κινούνται όλα, με τόσες σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου, της μόδας, της τηλεόρασης, των blogs από κάθε μέρος του κόσμου.

DownΤown,
Το εβδομαδιαίο περιοδικό που διαβάζεις, κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.