Τζίνα Αλιμόνου - Παύλος Βαρδινογιάννης Διαζύγιο-πόλεμος

Τζίνα Αλιμόνου - Παύλος Βαρδινογιάννης Διαζύγιο-πόλεμος



Τις τελευταίες μέρες έχουν βγει στη δημοσιότητα άγριες και αμήχανες φήμες για το πρώην ζευγάρι Παύλου Βαρδινογιάννη- Τζίνας Αλιμόνου. Το τελευταίο δικαστήριο που έγινε στις 30 Μαρτίου για την κηδεμονία των παιδιών έφερε πολλαπλές αναταράξεις. Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες που εξασφαλίσαμε από δικηγόρους, συνεργάτες, φίλους και δηλώσεις τις Τζίνας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΖΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

 

Η Τζίνα αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μια κατάσταση άμυνας. Πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε δημοσιεύματα που τη θέλουν εξαρτημένη από ναρκωτικά και αλκοόλ. Δημοσιεύματα που την ανάγκασαν να απαντήσει με επιστολή στα media λέγοντας: «Η δική μου πλευρά απουσιάζει παντελώς από τα κατευθυνόμενα αυτά δημοσιεύματα που έγιναν συνειδητά και χωρίς αιδώ προκειμένου να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου».

Έχει μπει, έτσι, η Τζίνα σε μια διαδικασία να συγκεντρώσει στοιχεία και τεκμήρια για να αποδείξει ότι δεν είναι αυτή η «άλλη» που θέλουν να παρουσιάσουν. Πήγε την ίδια μέρα και ζήτησε από την Εισαγγελία να διατάξει την εξέτασή της από δημόσιο ίδρυμα τοξικολογίας. Αυτό, όμως, δεν ήταν δυνατό και κατέφυγε στον καθηγητή ψυχιατρικής και ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιο Δουζένη, ο οποίος επί τρεις μήνες την παρακολουθούσε συστηματικά. Όπως, δε, κατέθεσε στο δικαστήριο, την έστελνε αιφνιδιαστικά να κάνει εξετάσεις με εποπτεία, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι γίνεται νόθευση στο αποτέλεσμα. Όπως προέκυψε, όμως, από τον ψυχιατρικό και τοξικολογικό έλεγχο, η Τζίνα δεν είναι εξαρτημένη σε καμία ναρκωτική ουσία, ούτε στο αλκοόλ και είναι ψυχικά απόλυτα υγιής.

Ο δικηγόρος της Τζίνας, Π. Γιαταγιαντζίδης, μας εξηγεί: «Αυτό που είπαμε στο δικαστήριο ήταν το αυτονόητο. Η Τζίνα θήλαζε 4 χρόνια τη μεγάλη τους κόρη και 1 χρόνο τα τρίδυμα. Κάτι που το αποδείξαμε με γιατρούς. Πέντε χρόνια σύνολο και δύο χρόνια οι εγκυμοσύνες, μάς κάνουν 7 χρόνια. Συν δύο χρόνια που ήταν στην Αμερική, έχουμε ένα σύνολο εννέα ετών από τα δώδεκα που είναι παντρεμένοι. Πότε αναπτύχθηκαν αυτές οι συμπεριφορές; Και ποιος άντρας, αν έχει μια τέτοια γυναίκα δίπλα του, κάνει μαζί της τέσσερα παιδιά;» Και ακούγεται απόλυτα λογικό. Για όλες αυτές τις κατηγορίες, η Τζίνα έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η Τζίνα στα 40 της είναι σε ένα κομβικό σημείο. Θα πει στο περιοδικό: «Εγώ γεννήθηκα μάνα και είμαι ταγμένη στον ρόλο της μάνας. Θέλουν να μου πάρουν τα παιδιά μου, να τα μεγαλώσουν στην Αμερική με υπαλλήλους και με συκοφαντούν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Και επειδή η ελληνική δικαιοσύνη αναγνώρισε δύο φορές (στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο) ότι τα παιδιά νομίμως είναι στην Ελλάδα και ότι είμαι μια άξια μητέρα, μόλις βγήκε η απόφαση, η πλευρά του συζύγου μου κατέθεσε ένα νέο δικόγραφο που με συκοφαντεί ως ναρκομανή, αλκοολική και πόρνη. Θεωρώ ότι αυτό πλήττει, εκτός από μένα, και τα παιδιά μας».

Άνθρωπος από το περιβάλλον της μας λέει: «Είναι περίεργο, γιατί ενάμιση χρόνο που υπήρχε η αντιδικία ποτέ δεν υπήρξαν τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Υποθέτω πως αυτό έγινε επειδή η πλευρά του Παύλου έχασε τις δύο πρώτες δίκες. Στην Ελλάδα ο μόνος τρόπος για να πάρεις τα παιδιά από μια μητέρα είναι αν είναι πόρνη ή τοξικομανής ή τρελή. Και έτσι τη χτύπησαν με τις δύο πρώτες κατηγορίες. Αλλά και πολλές άλλες, όπως ότι χειροδικεί στο προσωπικό, απολύει και βρίζει. Το ερώτημα, όμως, είναι πώς ένας άνδρας φτάνει σ’ αυτό το σημείο μετά 12 χρόνια γάμου και τέσσερα παιδιά. Δεν σκέφτεται καν πόσο θα πληγωθούν τα παιδιά αυτά λίγα χρόνια αργότερα;»

 

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΤΩΡΑ

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το ζευγάρι συγκατοικεί στο σπίτι που έχουν στη Φιλοθέη, όταν ο Παύλος έρχεται στην Ελλάδα. Και έρχεται τουλάχιστον δέκα ημέρες κάθε μήνα.

Άλλωστε, εκτός από τη διατροφή που ζητάει η Τζίνα, γιατί αυτήν τη στιγμή η ίδια δεν παίρνει τίποτα, ζητά και τη μετοίκηση του Παύλου από το σπίτι για να αποφεύγονται οι καθημερινές προστριβές. Η κατάσταση στο σπίτι είναι απόλυτα ελεγχόμενη με κάμερες, φρουρούς και προσωπικό που φτάνει τα 20 άτομα. Συνεργάτης της μας λέει: «Η Τζίνα νιώθει ασφυκτικά περικυκλωμένη, πιεσμένη και σε μόνιμη επιτήρηση από τους υπαλλήλους του Παύλου. Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Ιδίως η συστηματική προσπάθεια να αποσπάσουν από τη μητέρα τον ρόλο της σε καθημερινή βάση και να την αντικαταστήσουν με νταντάδες».

 

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

Παρά τις διαφορές των γονιών τους, τα παιδιά φοιτούν σε αγγλικό σχολείο και είναι άριστοι μαθητές. Ξεχωρίζουν για την αγωγή τους και την άψογη εμφάνισή τους, σύμφωνα με τους καθηγητές, κάτι που ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου στις 30 Μαρτίου. Άνθρωπος της Τζίνας μας εξηγεί: «Παρακολουθούν ολοήμερο σχολείο και στη συνέχεια έχουν καθημερινά μαθήματα κινεζικών, πιάνου και μπαλέτου, κάτι που η μητέρα θεωρεί αντιπαιδαγωγικό, ιδιαίτερα για τα τρίδυμα ηλικίας 5 χρονών».

Άλλη πηγή συνεχίζει: «Η Τζίνα, με απλά λόγια, θέλει τα παιδιά της να μεγαλώσουν φυσιολογικά στην πατρίδα τους, με ελληνική παιδεία και να είναι κοντά στους συγγενείς και τους φίλους τους. Επίσης συχνά παρότρυνε και τον Παύλο να αναπτύξει περαιτέρω επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αλλά δεν την άκουγε».

Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Για την Τζίνα, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να μεγαλώσουν τα παιδιά της στην Ελλάδα. Συνεργάτης της μας εξηγεί: «Θέλει να ηρεμήσουν τα πράγματα. Έχει κουραστεί από όλον αυτό τον πόλεμο. Θεωρεί ότι υφίσταται άδικα ένα τεράστιο bullying. Αυτό που ήθελε ήταν ένα ήπιο διαζύγιο και μια συνεννόηση με τον Παύλο, για να προστατέψουν τα παιδιά τους από τη δημοσιότητα που θα έπαιρνε ούτως ή άλλως ο χωρισμός τους. Κάτι που επέλεξε ο ίδιος να μην κάνει, παρά τις προσπάθειες της Τζίνας».

Η Τζίνα όταν παντρεύτηκε άφησε μια καριέρα που ήταν στο peak της, με δυο σίριαλ στην τηλεόραση, εξώφυλλα και θέατρο. Και ξαφνικά τα παράτησε όλα για να αφοσιωθεί στον σύζυγο και στο μεγάλωμα των παιδιών της. Τέσσερα παιδιά απαιτούν φουλ απασχόληση. Συνεχίζει να ασχολείται με την υγιεινή ζωή και διατροφή, κάνει γιόγκα με τον Αντώνη Φραγκάκη και την ενδιαφέρει να επιστρέψει στο θέατρο. Όμως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μεταθέτει για αργότερα την καριέρα της. Προς το παρόν, προσπαθεί να κρατήσει τη συνοχή της οικογένειάς της και να είναι θετική στο πλάι των παιδιών της, για τα οποία θα συνεχίζει να αγωνίζεται.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο Down Town που κυκλοφορεί.