Everybody loves MasterChef: Στην κουζίνα με τον Πάνο, τον Σωτήρη και τον Λεωνίδα

Όσα θέλεις να μάθεις για την πιο sexy αντροπαρέα κριτών που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση στο DownTown που κυκλοφορεί!
Everybody loves MasterChef: Στην κουζίνα με τον Πάνο, τον Σωτήρη και τον Λεωνίδα



Το φαγητό είναι αφροδισιακό από μόνο του. Στη συνταγή προσθέτουμε τρεις sexy και ταλαντούχους άντρες chefs, πολλή ίντριγκα, σασπένς, λίγη κατινιά, το σοτάρουμε στο μοντάζ, και το πιο πετυχημένο τηλεοπτικό προϊόν της χρονιάς σερβιρίστηκε. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΖΟΓΚΑ 

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ MASTERCHEF

Οι μάγειρες του MasterChef είναι οι νέοι stars της τηλεόρασης. Γιατί; Κατ’ αρχάς έχουν ένα βασικό στοιχείο που τους ξεχωρίζει από τους παίχτες reality. Δημιουργούν στον θεατή το αίσθημα της εκτίμησης. Είναι chefs, είναι πετυχημένοι στο είδος τους, είναι καταξιωμένοι, άρα έχουν και το δικαίωμα να είναι όσο αυστηροί θέλουν. Δεν παίζουν, δεν τα κάνουν όλα, δεν είναι για τα πάντα. Είναι γνώστες, είναι ειδικοί, κουβαλούν πείρα και εμπνέουν εμπιστοσύνη. Δηλαδή ακόμη και τις καφρίλες τούς συγχωρείς γιατί και οι τρεις έχουν κύρος. Δεύτερον: Ασχολούνται με κάτι που το αγαπούν όλοι. Και αυτό είναι το καλό φαγητό. Και φυσικά παίζει ο καθένας τον ρόλο του. Γιατί μια κριτική επιτροπή στην τηλεόραση οφείλει και πρέπει να έχει χαρακτήρες για να έχει τηλεθέαση. 

Ο Πάνος Ιωαννίδης: Είναι ψηλός, θυμίζει σε πολλές και πολλούς τον Gerard Butler, έχει rock και αλήτικο παρελθόν -κάτι που πάντα εξάπτει τις γυναικείες φαντασιώσεις- και έχει τεκμηριωμένη άποψη για όλα. Είναι πάντα καλοντυμένος και οι μαθητές του τον θεωρούν ιδιαίτερα χαρισματικό στη μετάδοση των γνώσεων. Είναι ο πιο ευγενικός, ελέγχει τι θα πει στην κριτική του, δεν είναι προσβλητικός και είναι ο πιο γενναιόδωρος στην επιβράβευση των διαγωνιζόμενων. Η κουζίνα του είναι πιο ευέλικτη, πιο μεσογειακή, γιατί έχει σπουδάσει και δουλέψει στην Ιταλία και κατά κάποιον τρόπο ταυτίζεται περισσότερο με τις συνταγές του και τη νοοτροπία του ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής. Ρόλος: ο ωραίος και sexy. 

Ο Σωτήρης Κοντιζάς: Πιο εξωτικός, πιο απόμακρός, πιο εστέτ. Επίσης είναι ο πιο αυστηρός από όλους. Είναι ο Νίκος Μουρατίδης του παιχνιδιού. Το ύφος του είναι πιο κοφτό και θέλει πειθαρχία από τους μαθητές του. Η κουζίνα του και τα υλικά του δύσκολα. Έχει πειραματιστεί περισσότερο με την ασιατική κουζίνα, και αυτή υπερασπίζεται περισσότερο. Είναι γοητευτικά απόμακρος αλλά έχει και στιγμές που θα τρέξει να βοηθήσει, να ρωτήσει, με λίγα λόγια να νοιαστεί για τον παίχτη χωρίς να τον αγχώσει. Είναι επίσης τρομερά περφεξιονίστας, μύστης της διαδικασίας. Τους θέλει όλους στρατιώτες στη διαδικασία του μαγειρέματος και θα φωνάξει όταν δει παραφωνία. Όπως τότε με τον παίχτη με το λερωμένο νύχι, που αμέσως τον έστειλε στον αγύριστο κόβοντάς τον από την αρχή. Ρόλος του: ο ωραίος αλλά που δεν πλησιάζεται πολύ. 


Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Είναι ο πιο δικός μας άνθρωπος. Ο πιο απενοχοποιημένος, με την έννοια ότι ξέρει πως παίζει σε τηλεοπτικό παιχνίδι και δεν παίρνει τα πράγματα πιο σοβαρά από όσο πρέπει. Κάνει πλάκα, αυτοσαρκάζεται, είναι ο ωραίος τύπος που θέλεις στην παρέα και για την εμφάνισή του έχει δηλώσει πώς μοιάζει με ψηλό νάνο (ύψος 1,74) ανάμεσα στον Κοντιζά και τον Ιωαννίδη, που είναι πάνω από 1,90. Είναι το ακριβώς αντίθετο του Κοντιζά, με την έννοια της χαλαρότητας και της οικειότητας. Μια οικειότητα που κάποιες φορές όμως ξεπερνάει τα όρια και γίνεται αγένεια, με αποτέλεσμα να ξεπερνάει τον Κοντιζά σε αυστηρότητα. Ο ίδιος βέβαια έχει πει ότι αυτό που πραγματικά τον ενοχλεί σε έναν παίκτη είναι η μαγειρική έπαρση, εξ ού και η αυστηρότητα. Η κουζίνα του επίσης είναι απλή και προσιτή στον τηλεθεατή. Είναι ο Έλληνας chef. Ρόλος: ο κολλητός, ο φίλος, η ψυχή της παρέας. 
Γιατί το MasterChef έχει επιτυχία; Κατ’ αρχάς έχει τα βασικά. Είναι ακριβή παραγωγή και έχουν επιλέξει ξεχωριστούς χαρακτήρες στο καστ. Είναι πιο reality φέτος, κάτι που βοηθάει πολύ στο να ταυτιστείς. Δεν κρύβονται οι κατινιές, τα μαχαιρώματα, οι βρισιές, τώρα είναι όλα στη φόρα. Ο καθένας από τους παίχτες είναι προσωπικότητες που βλέπεις γύρω σου και συνήθως σε εκνευρίζουν. Επίσης δεν έχουν θέμα να φαίνονται οι κλίκες. Το Survivor μπορεί να δίνει στον θεατή απόδραση, ταξίδι και περιπέτεια, το MasterChef όμως μεταφέρει την ίντριγκα στην κουζίνα. Μια ίντριγκα συνεχόμενη, κάθε λεπτό κάτι συμβαίνει, μια αναταραχή, μια παρατήρηση, μια απαξιωτική ατάκα των κριτών στους παίχτες. Επίσης είναι ευέλικτο στην παραγωγή και όταν ατονεί το ενδιαφέρουν επαναφέρουν παίχτες που έχουν φύγει δημιουργώντας περισσότερο ενδιαφέρον. 

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ MASTERCHEF

Ήξερες ότι τον Σωτήρη τον φώναζαν «Φουτζίτσου»; Ότι ο Πάνος πουλούσε κοσμήματα σε πάγκο και ο Λεωνίδας είναι αγοραφοβικός; 

ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΦΑΦΟΥΤΗ 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ, ΕΤΩΝ 35 
1. Μένει μαζί με την οικογένειά του στα Εξάρχεια, ενώ πρόσφατα έγινε για δεύτερη φορά πατέρας. «Τα πρωινά του Σαββάτου ψωνίζω στη λαϊκή των Εξαρχείων» είχε δηλώσει στo D.T.
2. Εργάζεται καθημερινά για περισσότερες από 12 ώρες στο βραβευμένο greek-asian εστιατόριο Nolan, στο κέντρο της Αθήνας.
3. Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Γιαπωνέζα. Ο Σωτήρης έζησε τον πρώτο χρόνο της ζωής του στην Ιαπωνία.
4. Μέχρι τα 35 του, σήμερα, έχει αλλάξει πάνω από πέντε γειτονιές. Στο παρελθόν είχε μείνει σε Ρέντη, Πειραιά, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση κ.ο.κ. Ο ίδιος θα πει στο D.T.: «Θεωρώ τον εαυτό μου παιδί του κέντρου».
5. Δεν μαγειρεύει σχεδόν ποτέ στο σπίτι. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος μάγειρας που να επιστρέφει σπίτι και να ξαναμπαίνει στην κουζίνα» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο D.T.
6. Πριν το MasterChef είχε και άλλες προτάσεις για τηλεόραση. Ακόμη και να παρουσιάζει τη στήλη μαγειρικής σε πρωινή εκπομπή. Τις απέρριψε όλες. 
7. Η πρώτη του δουλειά ήταν στο εστιατόριο του Χριστόφορου Πέσκια, όπου είχε φάει πολύ τηγάνι.
8. Για εκείνον το τρίπτυχο στην κουζίνα είναι: ασφάλεια, καθαριότητα, πειθαρχία. Χωρίς αυτά, δεν ξεκινά να μαγειρεύει. 
9. Στην κουζίνα του, όλοι οι μάγειρες απαντούν «ναι, chef» σε ό,τι τους ζητήσει. 
10. Μότο του είναι πως «ο καλός μάγειρας φαίνεται από τα κοψίματα στα χέρια του».
11. Μια φορά στην Κοπεγχάγη καθάριζε ένα λάχανο και έκοψε το δάχτυλό του τόσο βαθιά που αιμορραγούσε ασταμάτητα. 
12. Αγαπά το «βρόμικο» φαγητό και συχνά μετά τη δουλειά πηγαίνει για βρόμικο στη Μαβίλη. Τα πιο περίεργα φαγητά που έχει δοκιμάσει είναι σούπα από χελώνα, τηγανητές πέτσες από πόδια κότας και γλώσσες πάπιας. 
13. Δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ με γυναίκα που θα ταξίδευαν μέχρι το Βιετνάμ και θα του έλεγε: «Πάμε να φάμε burgers στα McDonald’s;»
14. Στο σχολείο ήταν ο μοναδικός Ελληνοϊάπωνας και το μόνο παιδί με σκιστά μάτια. Έχει δεχθεί bullying στο παρελθόν. «Μέχρι το λύκειο ήμουν ο “Φρουτζίτσου”» ομολογεί σε συνέντευξή του στο D.T. και συνεχίζει: «Στην αρχή με στεναχωρούσε αυτό, μετά ήταν ένα παρατσούκλι από αυτά που έχουν όλοι, ένα nickname».
15. Όταν οι άλλοι κριτές του MasterChef θέλουν να τον πειράξουν, τον φωνάζουν Κινέζο. 
16. Τις καθημερινές ψωνίζει ψάρια από τη λαχαναγορά του Ρέντη.

ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΕΤΩΝ 43 
1. Όταν του πρότειναν να πάει στο MasterChef ξαφνιάστηκε γιατί νόμιζε ότι ήθελαν να συμμετάσχει σαν παίκτης. 
2. Όταν του λένε ότι μοιάζει με τον Gerard Butler εκείνος απαντάει: «Θα σου το πω ευγενικά. Έφτυσε ο Gerard Butler και βγήκα εγώ. Είναι πάρα πολύ ωραίο όλο αυτό αλλά μπροστά του εγώ ωχριώ» είχε πει στο D.T. 
3. Πέρασε από το Top Chef αλλά αποχώρησε οικειοθελώς όταν διαπίστωσε ότι οι χρόνοι δεν έβγαιναν.
4. Αντιπαθεί τη φέτα. 
5. Ο πατέρας του ήταν σχεδιαστής κοσμημάτων και πέθανε το 2007, όταν ο Πάνος ήταν 32 χρονών. Τo δαχτυλίδι που φοράει το είχε σχεδιάσει ο μπαμπάς του και έχει κάνει μόνο ένα κομμάτι, για εκείνον. 
6. Εκτιμάει πολύ τις γυναίκες που ξέρουν να τρώνε. «Με γοητεύει. Υπάρχουν άλλες που λένε πως τρώνε ό,τι μαγειρεύει η μαμά τους. Με ξενερώνει αυτό. Είναι σαν να ακούς κλασική μουσική, όπερα, και ο άλλος σού λέει: “Πάμε να σπάσουμε κανένα πιάτο στα μπουζούκια”» είχε δηλώσει στο D.T. 
7. Όταν ξεκίνησε να εμφανίζεται στην τηλεόραση η μητέρα του του είπε: «Άντε τώρα, μπας και παντρευτείς. Να βρούμε καμιά νύφη». 
8. Στο σπίτι του ακούει jazz μουσική και βλέπει ντοκιμαντέρ. 
9. Παλιά είχε μακριά κατσαρά μαλλιά, φορούσε αλυσίδες στον λαιμό και σκουλαρίκια. «Με σνόμπαρε ένα συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων που σχετιζόταν με τη γαστρονομία. Οπότε σκέφτηκα ότι, για να με παίρνουν στα σοβαρά, πρέπει να αλλάξω την εμφάνισή μου».
10. Έχει δουλέψει ως σερβιτόρος, barman και μοντέλο διαφημίσεων. Κάποτε, επίσης, κοντά στα 16-17 μου χρόνια πουλούσε κοσμήματα που έφτιαχνε μόνος του, σε πάγκο σε νησιά. 
11. Έχει περάσει τουλάχιστον τρεις βραδιές στο κρατητήριο της Πάρου. «Η μία ήταν επειδή ήμουν κράχτης σε ένα bar και έφερνα τουρίστες και οι άλλες επειδή πουλούσα τα κοσμήματα».
12. Έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και ξέρει τούρκικα. Οι προπαππούδες του ήταν chefs.
13. Στα επτά του χρόνια έκανε την πρώτη του κριτική φαγητού. Είχε πει σε έναν σερβιτόρο: «Ξέρετε, το κοτόπουλο ήθελε περισσότερο ψήσιμο γιατί στο κέντρο ήταν άψητο». 
14. Έχει κάνει τατουάζ έναν ιππόκαμπο σε ένα σημείο του σώματός του που δεν φαίνεται. 
15. Για 15 χρόνια ήταν executive chef στη βασιλική πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα και μαγείρεψε για τον βασιλιά της Ολλανδίας, τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και άλλους γαλαζοαίματους. 
16. Οδηγεί μία μηχανή V-STROM και ένα τζιπ SUV.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΤΩΝ 35 
1. Δούλευε στο MasterChef από την εποχή του Mega ως food and beverage producer. 
2. Αν και όλοι νομίζουν ότι είναι μικροσκοπικός, στην πραγματικότητα δεν είναι. Για την ακρίβεια, έχει ύψος 1,74. «Ο Πάνος και ο Σωτήρης είναι θηρία, οπότε στην τηλεόραση μοιάζω με ψηλό νάνο, την έχω πατήσει για τα καλά. Όλοι νομίζουν ότι είμαι 1,40» είχε δηλώσει στο D.T. 
3. Είναι αγοραφοβικός, δεν πηγαίνει σε πολυσύχναστα μέρη και όταν βγαίνει κάθεται μόνος του σε μια γωνία. Παίρνει τη μηχανή του, πάει σε συναυλίες και βλέπει θέατρο. Ακούει Τρύπες, Μάλαμα, Panx Romana, Διάφανα Κρίνα και θαυμάζει πολύ τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Αγγελάκα.
4. Έχει αυτοπεποίθηση. «Στην πραγματικότητα οι μαύροι κύκλοι μου είναι πολύ πιο έντονοι από αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση. Αλλά δεν θέλω να είμαι κάτι άλλο. Έχω μαύρους κύκλους και αραιώνουν τα μαλλιά μου» έλεγε πριν από τρεις μήνες στο D.T. 
5. Έχει δύο σκύλους, ένα ημίαιμο λαμπραντόρ και ένα ημίαιμο λυκόσκυλο, στα οποία παίζει κιθάρα και τρίχορδο μπουζούκι. Είναι ο Σαλβαδόρ, από τον Αλιέντε Σαλβαδόρ, γιατί τον πήρε παραμονές του πραξικοπήματος, και η Σιμόν, από τη Σιμόν ντε Μποβουάρ. Έχει και έναν γάτο, τον Μύκητα. 
6. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι και μεγάλωσε με τη γιαγιά του καθώς η μητέρα του δούλευε όλη μέρα. Το σημαντικότερο πρόσωπο για το οποίο έχει μαγειρέψει είναι η μαμά του. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Γιάννη. 
7. Σήμερα μένει στο Παλαιό Φάληρο. 
8. Όταν ήταν 16 χρονών δούλευε στο κλειδαράδικο του μπαμπά ενός φίλου του, του Χρήστου. Ο Λεωνίδας και ο Χρήστος κολλούσαν τα αυτοκόλλητα του κλειδαράδικου πάνω από τους αριθμούς των ανταγωνιστών. 
9. Στο λύκειο μαζί με τους κολλητούς του έμεινε στην ίδια τάξη. 
10. Με τη μαγειρική ασχολήθηκε τυχαία επειδή συνάντησε στον δρόμο έναν φίλο του που του είπε ότι πήγαινε σε σχολή μαγειρικής. Τελικά την παράτησε γιατί θεώρησε ότι είναι κοροϊδία. 
11. Σαν μάγειρας πρώτη φορά δούλεψε στους Ορίζοντες του Λυκαβηττού και μετά αγάπησε τη δουλειά πλάι στον Γιάννη Λουκάκο στο Semiramis, τον οποίο θεωρεί τον μαγειρικό του μπαμπά. 
12. Στο Λονδίνο, όπου δούλεψε στο εστιατόριο του Gordon Ramsey, πέρασε δύσκολα. «Έπαιρνα 780 λίρες και έδινα 590 λίρες για ένα δωματιάκι 15 τ.μ. σε μία κακόφημη περιοχή του Λονδίνου και έμενα άφραγκος. Φαντάσου ότι πήγαινα στα McDonald’s, έπαιρνα ένα burger και έκλεβα χαρτιά υγείας γιατί δεν έβγαινα». 
13. Είναι υποχόνδριος με την καθαριότητα. «Θέλω τα καρότα να είναι στοιχισμένα στο ψυγείο, τα μπλε ταπεράκια να είναι όλα μαζί. Δεν θέλω να βλέπω δαχτυλιές πουθενά, περνάω τις επιφάνειες με baby oil. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το σπίτι μου είναι ένα αχούρι, ένας στάβλος και το αμάξι μου σκουπιδοτενεκές». 
14. Είναι φανατικός Πανιώνιος και έχει εισιτήριο διαρκείας. 
15. Όταν δούλευε στο Aleria είχε μαγειρέψει για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, τον οποίο προσφώνησε: «Κύριε Κώστα». 
16. Είναι executive chef στο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy. 

ΜΠΟΞ ΜΕΓΑΛΟ 
Οι σχέσεις τους και το παρασκήνιο 
Όταν σβήνουν οι κάμερες, ο Πάνος, ο Σωτήρης και ο Λεωνίδας γυρνούν στους καθημερινούς τους ρόλους. Ο χρόνος τους είναι πολύ περιορισμένος και αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνουν ιδιαίτερη παρέα εκτός γυρισμάτων. Δεν λείπουν βέβαια τα πειράγματα μεταξύ τους και ιδιαίτερα απέναντι στον Σωτήρη, τον οποίο οι υπόλοιποι δύο φωνάζουν χαϊδευτικά Κινέζο, με τον ίδιο να ανταποδίδει λέγοντας κοροϊδευτικά τον Πάνο sex symbol. Κατά γενική ομολογία βέβαια, η ψυχή της παρέας είναι ο Λεωνίδας, αφού μπορεί να κάνει κριτές, παίκτες και παραγωγή να λυθούν στα γέλια με τις ατάκες που πετά την ώρα των γυρισμάτων αλλά και μετά, όταν αυτά τελειώνουν. Οι τρεις τους είναι κοντά ηλικιακά και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ιδιαίτερης χημείας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους καθώς και το γεγονός ότι πρώτη φορά βγαίνουν μπροστά στις κάμερες, άρα έχουν την ίδια ευθύνη, άγχος και διάθεση να μοιραστούν την εμπειρία τους. Στην περίπτωσή τους μιλάμε για ένα τρίδυμο επιτυχίας από αυτά που θα μπορούσαν να σταθούν σε οποιοδήποτε concept, ακόμη και αν αυτό δεν είχε να κάνει με τηγάνια, gourmet πιάτα και αυστηρή κριτική. 

DownΤown,

Το εβδομαδιαίο περιοδικό που διαβάζεις, κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.