Δήμητρα Ματσούκα: Θέλω δίπλα μου ανθρώπους που ξέρουν να αγαπούν

Aπρόβλεπτες απαντήσεις από μια απρόβλεπτη αλλά απίστευτα γοητευτική και sexy γυναίκα, που αποκαλύπτει με χιούμορ τις πολύ προσωπικές της σκέψεις και συνήθειες στο DownTown που κυκλοφορεί.
Δήμητρα Ματσούκα: Θέλω δίπλα μου ανθρώπους που ξέρουν να αγαπούν



Είναι sexy ακόμη και ο τρόπος που κρατά το τσιγάρο της. Ανήκει στις γυναίκες που δεν είναι συνηθισμένες στα όχι, ίσως γιατί δεν μπορείς να της αρνηθείς εύκολα. Είναι ο τρόπος που σε κοιτάζει, σαν να υπόσχεται, ο τόνος της φωνής που γλυκαίνει και βαθαίνει την ίδια στιγμή, η θετική αύρα που βγάζει και μαζί μια κοριτσίστικη διάθεση να παίξει, να γνωρίσει, να μάθει και στο τέλος να κερδίσει. Νίκες ή φίλους. Όσες ζωές και αν ζούσε, θα γεννιόταν το απόλυτο θηλυκό. Ξανά και ξανά.

Aπό τη Φανή Πλατσατούρα για το περιοδικό DownTown.

Σε τι mood είσαι αυτόν τον καιρό;
Αναλόγως με τη στιγμή. Η διάθεσή μου αλλάζει. Νομίζω, πάντως, ότι διανύω την πιο ξεχωριστή περίοδο της ζωής μου. Σε όλους της τους τομείς.

Πες μου μια αλήθεια και έναν μύθο για την εργένικη ζωή. 
Μύθος είναι ότι το πάρτι συνεχίζεται. Αλήθεια είναι ότι ανά πάσαν στιγμήν, άμα σ’ τη δώσει, μπορείς να οργανώσεις εσύ ένα.

Ποια είναι η πιο ρομαντική κίνηση που έχεις δεχτεί από άνδρα; Πώς του την ανταπέδωσες;
Εγώ όταν είμαι ερωτευμένη όλα ρομαντικά τα βλέπω. Ακόμα και τη σιωπή ή μια απρόσμενη αγκαλιά. Ανταποδίδω ευθέως και αντιστοίχως.

Όταν είσαι καψούρα, ποιο τραγούδι βάζεις στη διαπασών;
Κανένα. Σε αυτή την περίπτωση το μυαλό μου συνήθως είναι πολύ θορυβώδες για να επιθυμώ και άλλους ήχους.

Στο δικό σου σύστημα αξιών, τι μετρά σε έναν άνδρα για να είναι στο πλευρό σου: η εξουσία, το ταλέντο, η ντομπροσύνη, η εντιμότητα ή οι κοιλιακοί;
Η καλοσύνη και η απέχθειά του στην υποκρισία οποιασδήποτε μορφής. Και η ωραία χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ποιο είναι το απόλυτο μυστικό γοητείας σε μια γυναίκα; Σε έναν άνδρα;
Σε μία γυναίκα, η θηλυκότητα. Σε έναν άνδρα, ο ανδρισμός. 

Είσαι gay icon. Αλήθεια, αν κάποιος gay σού έλεγε ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου, πώς θα αντιδρούσες; Είναι αυτό διπλά κολακευτικό για σένα;
Ας μη φανώ εγωίστρια, ωστόσο κολακεύομαι μόνο όταν ο ερωτευμένος μαζί μου είναι αυτός που επιθυμώ και εγώ.

Πόσες φορές έχεις αλλάξει νούμερο τηλεφώνου λόγω κάποιου ενοχλητικού θαυμαστή; 
Ποτέ. Πιο ενοχλητική είναι η σταθερή μου στάση να μη σηκώνω άγνωστα τηλέφωνα. Κάποια στιγμή βαριούνται και σταματούν.

Όταν στενοχωριέσαι, αγχώνεσαι, μελαγχολείς και θέλεις να αποτραβηχτείς από όλους και όλα, πού πας;
Στο κρεβάτι μου. Το οποίο και θα περιγράψω αμέσως. Έχει ένα παράξενο γκρι, σχεδόν μελιτζανί, πλεχτό δέρμα στο κεφαλάρι. Είναι πολύ ωραίο το κρεβάτι μου.

Από ποια πλευρά του κρεβατιού κοιμάσαι;
Δεν έχω σταθερή πλευρά. Κάτι που με έκπληξη συνειδητοποίησα πολύ πρόσφατα.

Στο background του κινητού σου, τι φωτογραφία έχεις;
Κάτι μπλε σαν κομήτες, έτσι το πήρα, αυτό είχε από μόνο του. Ποια είμαι εγώ να το αλλάξω;

Τι έλεγε το τελευταίο σχόλιο που έσβησες από το Instagram; 
Κάτι υποκοριστικά τύπου μωράκι και τέτοια. Και εννοείται ότι δεν μου αρέσει αισθητικά, ακόμα κι αν έχει γραφτεί με καλή πρόθεση. Α! Και τα ανορθόγραφα. 

Τι urban legends υπάρχουν για σένα; Που ανήκουν πραγματικά στη σφαίρα της φαντασίας και λες «μα, είναι δυνατόν;».
Ω, πολλά ακούω από καιρού εις καιρόν. Όμως την κακία ή τον φθόνο δεν θέλω πια ούτε καν να τα εξηγήσω, πόσω μάλλον να τα αναπαραγάγω.

Σε μια επόμενη ζωή, θα ήθελες να γεννηθείς Marion Cotillard ή Jennifer Lawrence;
Θα ήθελα να γεννηθώ η ίδια αλλά σε μια άλλη χώρα, όπως η Γαλλία ή η Αμερική. Αν αυτό δεν μου επιτρέπεται, θα σκουπίσω τα δάκρυά μου και θα διαλέξω την καριέρα της Cotillard. Ως δεύτερη λύση, πάντως.

Πες μου κάτι που δεν ξέρουμε για σένα και θα πούμε «πλάκα κάνεις».
Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν το Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται του Καζαντζάκη, σε ηλικία εννιάμισι χρόνων και αφού απέρριψα -ως βαρετό- ό,τι παιδικό βιβλίο μου είχαν πάρει. Από τη στιγμή που και το ανέλυσα σε σχετική έκθεση για το ποιο βιβλίο διαβάσαμε στις διακοπές του Πάσχα (ήμουν στην τετάρτη δημοτικού), η δασκάλα με αντιμετώπιζε με έναν συνδυασμό θαυμασμού και ανησυχίας. Κάπως την τρόμαζα. Ναι, είμαι μια ιδιοφυΐα και δεν το λέω επειδή είμαι μπροστά. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Τι ασυνήθιστο θα βρούμε μέσα στην τσάντα σου, αν την ανοίξουμε;
Καμιά φορά μπορεί να βρεις ή το τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση ή αυτό για το air condition ή και τα δύο. Πριν φύγω, ως συνετός άνθρωπος, κλείνω, αν έχω ανοιχτά, TV ή θέρμανση και ως αφηρημένος, βάζω τα σχετικά εργαλεία στην τσάντα μου.

Τι δουλειά πιστεύεις θα σου πήγαινε να κάνεις αν δεν είχες γίνει ηθοποιός; 
Αρχιτέκτονας. Και μόνο.

Αποκηρύσσεις τις παλιές sexy φωτογραφήσεις σου;
Κατ’ αρχάς, αποκηρύσσω κάθε φωτογραφία μου που δεν είναι sexy. Και μετά από τα sexy εξώφυλλα που έχουν σε ξένα περιοδικά αυτόν τον μήνα -ενημερώθηκα απολύτως τις προάλλες που ήμουν στο αεροδρόμιο- σπουδαίες ηθοποιοί όπως η Penélope Cruz και Marion Cotillard, προτίθεμαι και να κάνω ασφαλιστικά μέτρα σε όποιον δημοσιεύσει τέτοια (όχι sexy δηλαδή) χωρίς την έγκρισή μου.

Τα τελευταία χρόνια δείχνεις να προσπαθείς πολύ να μην ταυτίζεσαι πια, με μια sexy εικόνα. Γιατί; Αφού ακόμη και ο τρόπος που κρατάς το τσιγάρο σου είναι sexy.
Γι’ αυτό...

Είσαι από τις γυναίκες που δεν αποκαλύπτουν την ηλικία τους. Πότε το πήρες απόφαση και είπες «για τους δημοσιογράφους δεν έχω πια ηλικία»;
Μα δεν την κρύβω. Όπως και να ’χει, πιο απελευθερωμένη θα νιώσω όταν αρχίσετε να κάνετε την ίδια ερώτηση και στους άνδρες.

Ποια είναι για σένα η εικόνα της απόλυτης ευτυχίας;
Να περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που ξέρουν να αγαπούν. Και που χαίρονται όταν με βλέπουν ευτυχισμένη. Που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους στην ευφυΐα μου και στην ευθυκρισία μου. Που σέβονται τις επιλογές μου σε όποιον τομέα της ζωής μου. Και που είναι υποστηρικτικοί σ’ αυτές. Είναι ευλογία οι δικοί σου άνθρωποι να ξέρουν να σ’ αγαπούν. Να μην είναι ιδιοτελείς, μισαλλόδοξοι ή άδικοι, να μην είναι τοξικοί.

Αν εμφανιζόταν τώρα ένα μαγικό τζίνι και σου έλεγε «κάνε μια ευχή για σένα και θα γίνει πράξη», τι θα ευχόσουν;
Έναν Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Το λέω χρόνια, και θα το λέω μέχρι τελευταίας μου πνοής. Άντε, επειδή είμαι καλό παιδί, και ένα σπίτι δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Ή πάνω σε βουνό, μέσα στα δέντρα.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο Down Town που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.

Φωτογραφίες: Κοσμάς Κουμιανός

Βοηθός φωτογράφου: Γιώργος Μακρής

Make-up/ Hair styling: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Styling: Φιλίτσα Νικολαϊδη