Η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο DownTown: "Τα έχω κάνει όλα για έναν άντρα. Έχω κλάψει, έχω πιέσει..."

Τι απαντάει για τον Ντάνο και για ποιους λόγους γίνεται έξαλλη;
Η Ντορέττα Παπαδημητρίου στο DownTown: "Τα έχω κάνει όλα για έναν άντρα. Έχω κλάψει, έχω πιέσει..."



Στο περιοδικό DownTown έδωσε συνέντευξη η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Διάβασε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα.

Aπό τον Πάνο Ζόγκα

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου έρχεται στο ραντεβού με τη σκυλίτσα της, την Τζίτζη, που μάζεψε αδέσποτη σε ένα ποτάμι στον Φωκό στη Μύκονο το περασμένο καλοκαίρι. Είναι άβαφη, πολύ όμορφη, πολύ οικεία πολύ πιο χαλαρωμένη από άλλες φορές που είχαμε συναντηθεί. Είναι σε μια διαδικασία αφαίρεσης μου λέει, δηλαδή διαδικασία ωρίμανσης. Θα αναφέρει συχνά την ηλικία της, θα γελάσει πολύ, θα πει για τα παιδιά της που πλησιάζουν την εφηβεία και τα βράδια της που το τελευταίο καιρό τα περνάει είτε μόνη της είτε με φίλους. Αυτό το μόνη της είναι και κάτι που δεν της αρέσει ιδιαίτερα. Από την άλλη, δείχνει πιο συνειδητοποιημένη, πιο αποφασισμένη σ’ αυτά που θέλει και περισσότερο αποστασιοποιημένη από την τηλεοπτική της περσόνα. Θέλει πια να αγαπάει χωρίς προσήλωση, να διεκδικεί περισσότερο και να μιλάει περισσότερο για τα θέλω της. Και είναι σε μια φάση της ζωής της που νιώθει πιο έτοιμη από οποιαδήποτε άλλη φορά.

 

Πόσες ώρες την ημέρα δουλεύεις;

Πηγαίνω στο κανάλι από τις 12 και φεύγω στις 8. Ήταν μια χρονιά που είχα αποφασίσει να μην κάνω θέατρο, οπότε κατά κάποιον τρόπο έδωσα μεγαλύτερη βάση σ’ αυτό.

 

Σαν να το αφήνεις πίσω.

Δεν αφήνω το θέατρο. Απλώς, μετά 10 χρόνια που έπαιζα κάθε σεζόν, έκρινα ότι φέτος έπρεπε να κάνω ένα διάλειμμα. Είναι πάντα τι προτεραιότητες σου βγάζει η κάθε σεζόν. Όλα έχουν να κάνουν και με το πρόγραμμα και με τα παιδιά.

Και οικονομικά είναι πολύ πιο κερδοφόρα η τηλεόραση από το θέατρο.

Δεν το βλέπω έτσι. Το θέατρο είναι η δουλειά μου και είναι και προσωπική μου ανάγκη. Απλώς αναζητάω κάτι που καλλιτεχνικά να με πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν διαχωρίζουν τη δουλειά από τη ζωή τους. Είναι όλα ένα. Δεν θα πω πάω δουλειά και μετά το ωράριο θα ξεκινήσει η ζωή μου. Απλώς, μεγαλώνοντας γίνομαι πιο επιλεκτική. Τώρα κάνω μια δουλειά που μου αρέσει πολύ.Έχω και δύο παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία, οπότε αυξάνει και ο βαθμός δυσκολίας.

 

Δουλειά, δύο παιδιά, πού υπάρχει χρόνος για την προσωπική σου ζωή; Πού είσαι εσύ;

Πουθενά. Πλάκα κάνω. Μετά τις 11 που πάνε τα παιδιά για ύπνο είμαι ουσιαστικά ελεύθερη. Βρίσκω τον χρόνο να βλέπω φίλους γιατί είναι ανάγκη μου.

 

Εκτός από φίλους, για κάποιον σύντροφο δεν έχεις ανάγκη;

Σαφώς και είναι στις σκέψεις μου, αλλά αυτά δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις. Προκύπτουν. Γενικά είμαι συντροφικό άτομο. Είμαι από τις γυναίκες που μπορούν να περάσουν και μόνες τους καλά, ιδανικά όμως θέλω συντροφικότητα στη ζωή μου. Άλλα αυτό δεν μπορείς να το προγραμματίσεις.

 

Έχεις γίνει πιο χαλαρή φέτος σαν παρουσιάστρια. Σαν να σου έφυγε το καθωσπρέπει που κουβαλούσες.

Τι να σου πω; Έχω πια πέντε χρόνια σερί στην τηλεόραση και είναι και οι συνεργάτες που έχω κάθε σεζόν. Και με τον Μηλιόγλου και τον Βασάλο και την Ευρυδίκη έχουμε δέσει απίστευτα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη τηλεοπτική παρέα που είχα ποτέ.

 

Φαντάζεσαι να τσακωθεί ο Βασάλος και η Ευρυδίκη και να πρέπει να πάρεις θέση;

Γενικά δεν είναι δική μου δουλειά να παίρνω θέσεις σε ζευγάρια φίλων μου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα καθίσω να σου πω ή να σου επιβάλω την άποψή μου. Μόνο αν μου ζητηθεί. Ο καθένας στα προσωπικά του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ θέλω οι φίλοι μου να είναι καλά και ευτυχισμένοι και από κει και πέρα αν θέλουν τη βοήθειά μου θα είμαι εκεί. Σέβομαι τις αποφάσεις που παίρνει ο κάθε φίλος μου για την προσωπική του ζωή.

 

Εσύ τι αποφάσεις έχεις πάρει για τη δική σου προσωπική ζωή; Τα τελευταία χρόνια σου έχουν συμβεί και διάφορα.

Έχουν συμβεί διάφορα, αλλά όχι κάτι εξωπραγματικό. Νομίζω συνειδητοποιήσεις είχα ως το προς τι θέλω τι δεν θέλω, τι μπορώ τι δεν μπορώ στις σχέσεις μου με τους άλλους. Είμαι σε διαδικασία εξέλιξης, έχω μάθει πια να βάζω στην άκρη τον εγωισμό μου και έχω εξασκήσει την κατανόηση. Μπαίνω πια στα παπούτσια του άλλου, γιατί έκανε αυτό, γιατί έπραξε έτσι. Έχω γίνει συζητήσιμη, δεν είμαι η εγωίστρια που ήμουν μικρή. Το δουλεύω. Καμιά σχέση δεν είναι τέλεια, κανείς δεν είναι τέλειος και φυσικά ούτε εγώ είμαι τέλεια. Είναι πρόβλημα να βάζεις τον εγωισμό σου μπροστά.

Ήσουν ο άνθρωπος τού πάντα έχω εγώ δίκιο. 

Όχι, δεν ήμουν αυτός ο άνθρωπος. Απλώς όταν κάποιος με πλήγωνε παλιότερα τον απέρριπτα. Τώρα μπαίνω στη διαδικασία να το συζητήσω, να δω γιατί το έκανε αυτό. Για ποιον λόγο φέρθηκε με αυτό τον τρόπο. Ήμουν πιο αυστηρή, μεγαλώνοντας όμως, επειδή κι εγώ έχω κάνει λάθη στην προσωπική μου ζωή, είμαι λιγότερο απόλυτη.

 

Θα μπορούσες να μου πεις τα δικά σου λάθη;

Νομίζω έχω κάνει όλα τα λάθη που κάνει ο καθένας μας. Και έχω πιέσει κάποιον να μείνει, και έχω διώξει κάποιον εύκολα ενώ θα μπορούσα να επιμείνω, και έχω πει ψέματα, και έχω πει και αλήθειες που δεν θα έπρεπε. Από τα 18 μέχρι σήμερα στα 38 μου, σε 20 χρόνια ενεργής προσωπικής ζωής, έχω κάνει διάφορα και μου έχουν κάνει και διάφορα.

 

Σε έχει αφήσει άντρας;

Φυσικά. Υπάρχει άνθρωπος που να μην τον έχουν αφήσει; Και έχω φύγει και έχω κλάψει και πολύ για άντρα. Γενικά είμαι πολύ εκδηλωτική. Δεν τα κρατάω τα συναισθήματά μου.

 

Δείχνεις ελεγχόμενη πάντως.

Στα προσωπικά μου καθόλου. Στα επαγγελματικά μου είμαι. Μακάρι να είχα λίγη από αυτήν τη γυναικεία πονηριά να κρατάω και κάτι για μένα, να μην ανοίγω όλα τα χαρτιά μου, αλλά δυστυχώς δεν έχω αυτό το τσιπάκι. Εργοστασιακά μου λείπει. Ό,τι αισθάνομαι το λέω, το δείχνω και ο καθένας ό,τι εκτιμήσει.

 

Φλερτάρεις;

Φυσικά και φλερτάρω, αλλά ποτέ δεν το ξεκινάω εγώ. Γενικά όμως να ξέρεις δεν με φλερτάρουν όσο φαντάζεσαι.

 

Σε φοβούνται.

Έχω κουραστεί να ακούω αυτό το κλισέ ότι φοβούνται οι άντρες. Τι να φοβηθούν μην τους φάω; Απλώς, είναι δύσκολο πια να δώσεις σε ένα φλερτ την ευκαιρία να βγείτε ένα ραντεβού να πάει παρακάτω.

 

Εντάξει, έχεις και έναν έξτρα βαθμό δυσκολίας. Είσαι και μια μητέρα με δύο παιδιά. Αυτό τρομοκρατεί κατά κάποιον τρόπο.

Αυτό πολύ πιθανόν να το σκεφτεί κάποιος. Αλλά αυτός που το βλέπει σαν πρόβλημα, εμένα δεν με αφορά. Είναι πολύπλοκο το πακέτο για οποιαδήποτε χωρισμένη γυναίκα με παιδιά, αλλά, από την άλλη, υπάρχουν προβλήματα και όταν είναι δύο άνθρωποι μόνοι τους. Το κατανοώ και το καταλαβαίνω ένας άντρας να μη θέλει να μπει σε διαδικασία με μια γυναίκα που έχει παιδιά. Θέλει κότσια, δεν μου ακούγεται περίεργο.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο Down Town που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη στα περίπτερα.

Φωτογραφίες: Koσμάς Κουμιανός

Make-up/ Hair styling: Θάνος Βογιατζής

Styling: Φιλίτσα Νικολαϊδη