Κώστα Ζουράρις: Το ρουφηχτό gay μου φιλί στο pride

Η πιο αποκαλυπτική συνέντευξη του υφυπουργού παιδείας.
Κώστα Ζουράρις: Το ρουφηχτό gay μου φιλί στο pride



Η Φανή Πλατσατούρα και ο Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος (ΤΑΖ) σε μια εκτός ελέγχου συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας που κατέληξε σε λούνα παρκ με τα οπίσθια της Πατουλίδου και το ρουφηχτό φιλί στο στόμα ενός μαύρου στο gay parade. 

-Μας εξηγείτε αυτό το κόλλημα με τη Βούλα Πατουλίδου; Έχετε αναρτημένα γυμνά πορτρέτα της στον τοίχο, κοσμεί εξώφυλλο βιβλίου σας.Τι συμβαίνει;
 

K.Z.: Είναι ο κανών του Πολυκλείτου. Έχετε ξαναδεί τέτοια γλυπτική ομορφιά; Το σώμα της Βούλας Πατουλίδου είναι η απόλυτη αρμονία, ο κανόνας του γυναικείου σώματος. Έχει ο Σεφέρης μια φράση που είναι σαν να την έγραψε γι΄ αυτή τη γυναίκα: «αυτή η ακίνητη κίνηση σου κόβει την ανάσα».
 
-Κι όλα αυτά χωρίς κτηνώδεις ορμές είπαμε, έτσι; Δηλαδή δεν θα θέλατε να της πιάσετε τον κώ..;
 
Κ.Ζ.: Δεν μπορείς να πιάσεις τον κώλο σε μια απόλυτη θεά. Απλά την προσκυνάς. Μόνο αν στο επιτρέψει η ίδια η Θεά θα της πιάσεις τον κώλο αλλά μετά θα χτυπήσεις και το χέρι σου που τόλμησε αυτήν την κίνηση.
 
-Για άντρα έχετε νοιώσει κάτι ανάλογο;
 
K.Z.:Για περίπου πενήντα χρόνια, έμενα χαζεμένος μπροστά στην ομορφιά του Νίκου Κούνδουρου. Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια στη Γαλλία μια από τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη τότε, να λιποθυμά βλέποντας μπροστά της τον Κούνδουρο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο όμορφος ήταν ο Νίκος Κούνδουρος στα νιάτα του. Λιώναμε όλοι, άνδρες γυναίκες. Απίστευτος. Θηρίο. Κάτι σαν ταύρος, κάτι σαν μινώταυρος, ο απόλυτος  Έλλην Θεός.
 
-Κάποιοι αρχιμανδρινοτέτοιοι όμως που ανήκουν στο υπουργείο σας εφ’ όσον λέγεται «και θρησκευμάτων» θα πάθουν κοκομπλόκο αφορισμού με αυτά που λέτε.
 
Κ.Ζ.: Δυο τρεις έχουν μείνει σήμερα που λένε τέτοια πράγματα. Κάτι παλιοί της βασιλικής χωροφυλακής οι οποίοι έγιναν μετά καλόγεροι και τους έμεινε το αντικομμουνιστικό και το χαφιεδίστικο. Εγώ ψήφισα και τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους και υπήρξα αντιπρόεδρος του ΑΚΟΕ.  Στο Παρίσι τη δεκαετία του ΄80 ανέβηκα πάνω στο άρμα μιας gay pride διοργάνωσης και ξαφνικά με σηκώνει στον αέρα ένας τεράστιος μαύρος 250 κιλών με ύψος 2.10 όπως αυτούς που βλέπεις στο NBA –ένα θηρίο- και με πήγε με ρουφηχτό φιλί στο στόμα από τη Σαμαριτέν μέχρι το Γαλλικό Δημαρχείο (απόσταση 700 μέτρων). Σήμερα δεν θα το έκανα γιατί θα φώναζαν πάλι ότι το κάνω για διαφήμιση. Το έκανα όταν έπρεπε.