Αλέξια στο DownTown: Δεν ήξερα τι σημαίνει η λέξη μπάφος

Πώς της φάνηκε το χιτ "Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε" από τους Locomondo;
Αλέξια στο DownTown: Δεν ήξερα τι σημαίνει η λέξη μπάφος



Συνέντευξη στο περιοδικό DownTown παραχώρησε η Αλέξια Βασιλείου λίγο πριν τη μεγάλη της συναυλία στο Ηρώδειο στις 4 Οκτωβρίου. Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα. 

Θα πεις τα παλιά pop στο Ηρώδειο;

Θα διασκευάσω «Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε» και το «Άσπρο Μαύρο», με έναν υπέροχο τρόπο. Δεν θα μπορούσα να πω την αυθεντική version γιατί δεν είμαι η ίδια όπως τότε. Οι καλλιτέχνες έχουμε υποχρέωση να δίνουμε στον κόσμο αυτό που εμείς θεωρούμε καλύτερο για την εποχή. 

Αποποιείσαι εκείνη τη «χρυσή» εποχή; 

Ό,τι έκανα στη ζωή μου το βλέπω με αγάπη. Απλά θέλω να αλλάζω, δεν μπορώ να τρώω το ίδιο φαΐ και να φοράω το ίδιο ρούχο για πάντα. Οφείλω να προχωρώ. 

Πώς σου φάνηκε η διασκευή των Locomondo που λέει «Τα αγοράκια ξενυχτάνε μ’ ένα μυστικό, πίνω μπάφους και παίζω PRO;». Γέλασες; 

Δεν το είχα πάρει χαμπάρι, μου το είπαν. Φαντάσου, δεν ήξερα καν τι σημαίνει αυτή η λέξη. Ρώτησα και όταν μου το είπαν δεν γέλασα καθόλου, σόρι. Επίσης, μου φάνηκε παράξενο που το τραγουδούσε άντρας με βαριά φωνή. 

Πέρυσι είχε γίνει viral η selfie με τον Μίκη Θεοδωράκη. 

Ούτε αυτό το ήξερα. Και τι έλεγαν δηλαδή; 

Ότι είχες ένα μυστήριο ύφος που θύμιζε serial killer. 

Αφού προκάλεσε γέλιο, αυτό έχει σημασία. Εκείνη την ημέρα, βέβαια, ήταν λίγο άρρωστος και έβηχε. Πάντως, μας είπε υπέροχα πράγματα. Μας είπε ότι αγαπάει πάρα πολύ τη φύση και ότι δεν μπορεί να κόψει ούτε ένα φυλλαράκι, ούτε ένα λουλούδι γιατί τον πονάει. Ήταν αριστούργημα η κουβέντα μας. 

Δεν γκουγκλάρεις τον εαυτό σου να δεις τι λένε στην Ελλάδα για σένα;

Όχι, γιατί φοβάμαι και δεν θέλω να στεναχωρηθώ. Παλιά, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έγραφαν για μένα πάρα πολύ αρνητικά πράγματα. Μου φαινόταν σα να με είχαν στην μπούκα. Και να σου πω την αλήθεια, ένας από τους λόγους που ήθελα να φύγω από την Ελλάδα ήταν αυτός. Με στεναχώρησαν πάρα πολύ. 

Τι, δηλαδή, μπορεί να έγραφαν για σένα;

Για τα ρούχα μου, για τα μαλλιά μου, για τη φωνή μου. Και δεν ήξερα το γιατί. Δεν έκανα κάτι κακό σε κανέναν, ούτε προκαλούσα με τον τρόπο ζωής μου. Αντιθέτως. Δεν ήθελα να έχω καμία σχέση. Κακώς, όμως,  με επηρέασε γιατί είχα τόση πολλή αγάπη από τον κόσμο και σε αυτό έπρεπε να επικεντρωθώ. 

Σε ενδιαφέρει να προστατεύεις την προσωπική σου ζωή; 

Μα δεν έχει νόημα. Τι να πω που να αφορά τον κόσμο; Θέλω ο κόσμος να διαβάζει μία συνέντευξη για να αποκομίσει κάτι καλό που θα τον βοηθήσει. Αυτό για μένα έχει νόημα. Παθαίνω ναυτία με το κουτσομπολιό. Είναι κρίμα να ταΐζουν τον κόσμο με σκουπίδια και να τα πληρώνει.