Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη μιλάει για τις καλοντυμένες και τις κακοντυμένες της showbiz!

H στιλίστρια των σταρ δίνει τα δικά της βραβεία στιλ και συμβουλές μόδας!
Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη μιλάει για τις καλοντυμένες και τις κακοντυμένες της showbiz!



Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη ευθύνεται για πολλές από τις εμφανίσεις των διάσημων κυρίων της showbiz (Τάμτα, Δέσποινα Βανδή, Φαίη Σκορδά κ.α.) που έχουμε χαζέψει κατά καιρούς τόσο στην τηλεόραση όσο και στα εξώφυλλα των περιοδικών.

Λίγο μετά το τέλος του The Voice 2, μιλάει στο περιοδικό You για τις καλοντυμμένες και τις κακοντυμμένες της showbiz, ενώ δίνει συμβουλές μόδας για στιλ κάθε στιγμή!

Για τα στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι Ελληνίδες: «Επηρεάζεται και δεν τολμά να είναι ο εαυτός της. Έτσι καταλήγει να αντιγράφει κάτι χωρίς την προσωπική της κρίση.»

Αν και απάντησε διπλωματικά για το ποιες θεωρεί κακοντυμένες και πιο καλοντυμένες επώνυμες στην Ελλάδα «Επειδή δουλεύω με αρκετές γυναίκες του χώρου δεν το θεωρώ ευγενικό να υποδείξω κακοντυμένες. Θα σου πω μερικές καλοντυμένες, εξαιρουμένων των κοριτσιών που συνεργάζομαι. Μου αρέσουν η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Πόπη Τσαπανίδου, η Κατερίνα Λέχου, που είναι δυναμικές, σύγχρονες και επαγγελματίες, συνδυάζοντας απλότητα και στυλ», στη συνέχεια αποκάλυψε την άποψη της για μερικές από αυτές!

Ελένη Μενεγάκη: Είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί κανείς να κρίνει, γιατί ο κόσμος την έχει βάλει στην κορυφή, επειδή πολύ απλά είναι ο εαυτός της και την αγαπάει γι’ αυτό ακριβώς. Δεν αντιγράφει κανέναν, φοράει ό,τι της φτιάχνει τη διάθεση! Αυτό πρέπει να κάνουμε όλες. Δεν είναι τυχαίο που ό,τι βάζει γίνεται ανάρπαστο. Σημαίνει ότι πάρα πολλές γυναίκες ταυτίζονται.

Φαίη Σκορδά: Eίναι το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση αφού δούλεψε την εικόνα της έξυπνα και εξελίχθηκε. Δεν αφέθηκε στα πράγματα που της φόρεσαν αρχικά.

Μαρία Μπεκατώρου: Η Μαρία είναι ένα κορίτσι πολύ αυθόρμητο και αληθινό. Δεν υποδύεται τίποτα. Φοράει αυτό που την κάνει χαρούμενη – είτε σωστό είτε λάθος.

Τατιάνα Στεφανίδου: Η Τατιάνα είναι ο ορισμός του classic chic. Προσέχει την εμφάνισή της, έχει πολύ ωραίο σώμα, αγαπάει το minimal και συνδυάζει πάντα το sexy chic με μια δόση class και κλασικού.

Ρούλα Κορομηλά: Η Ρούλα χαρακτηρίζει μια εποχή ολόκληρη και μαζί και τη δική μου καριέρα, γιατί μ’ εκείνη έκανα τα πρώτα μου βήματα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην πρώτη εκπομπή του «Πρωινού Καφέ». Της βγάζω το καπέλο για την αυτοπεποίθηση και την εξυπνάδα της στο κομμάτι της εμφάνισης, γιατί ήξερε ποιο είναι το δυνατό της σημείο –τα πόδια της– και το τόνιζε όσο έπρεπε. Ό,τι, δηλαδή, πρέπει να κάνουμε όλες.

Συμβουλές στιλ

Η Αλεξάνδρα τονίζει ότι «τα αξεσουάρ είναι πάντα ο «σωτήρας», γιατί μπορεί να φοράς ένα πολύ basic ρούχο, όπως ένα τζιν παντελόνι, αλλά αν του βάλεις από κάτω μια γόβα ή ένα σανδάλι αμέσως να του δώσεις άλλη υπόσταση». Ενώ, επίσης καλό θα είναι να μην ψωνίζουμε με γνώμονα την τιμή (όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό) «Χίλιες φορές να πηγαίνουμε σε πράγματα προσιτά και να επενδύουμε σε κάτι από το οποίο θα κάνουμε απόσβεση. Κι όταν έχουμε ρούχα που δεν τα φοράμε πάνω από δύο χρόνια να τα δίνουμε».

Για το καλοκαίρι προτείνει οτιδήποτε boho και gypsy, όπως τα φαρδιά φορέματα, τα tropic prints και τα exotic. Και στα αξεσουάρ ό,τι έχει να κάνει με φτερά και πούπουλα.

Υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά τρικ για καμουφλάρισμα. Συγκεκριμένα όπως λέει εκατομμύρια! «Το πρώτο που πρέπει να κάνουν όλες –και το πιο σημαντικό – είναι να χρησιμοποιούν τη ζώνη για να τονίζουν τη μέση τους. Εξισορροπεί, ψηλώνει, είναι θηλυκή και βοηθάει κάθε σωματότυπο. Το άλλο –επίσης σημαντικό–είναι να ξέρεις να χρησιμοποιήσεις τα δυνατά σου σημεία. Μπορεί το μπούστο να είναι το φόρτε σου, μπορεί τα χέρια σου γιατί κάνεις pilates, μπορεί οι γάμπες και όχι τα γόνατά σου, άρα θα φορέσεις πάντα μίντι, δεν θα φορέσεις μίνι».

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στιλ που καλό θα ήταν να ακολουθούμε: «Όταν έχουμε ένα σώμα που είναι juicy δεν θα φορέσουμε ελαστικά που να διαγράφονται όλα, θα επιλέξουμε ίσιες γραμμές. Εάν έχουμε ένα σώμα με ωραία πόδια αλλά η κοιλιά δεν έχει μέση, θα φροντίσουμε να φορέσουμε μίνι ή skinny παντελόνι και κάτι πιο φαρδύ από πάνω! Εάν είμαστε πάνω από μια ηλικία, προσέχουμε τα χέρια μας γιατί αυτά την προδίδουν. Μεγαλώνουμε με στυλ και εξυπνάδα. Πρέπει να συμφιλιωθούμε με την εικόνα, τον χρόνο, την οποιαδήποτε ατέλεια».