Κατερίνα Παπουτσάκη στο DownTown: Πόσο με άλλαξε ο γάμος 

Συνέντευξη στο περιοδικό DownTown και τον Πάνο Ζόγκα παραχώρησε η Κατερίνα Παπουτσάκη ενώ έκανε την πιο σέξι της φωτογράφιση. Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα. 

Παλιότερα δήλωνες κατά του γάμου. Τι είχε ο Παναγιώτης και σε έκανε να αλλάξεις γνώμη;

Ούτε ο Παναγιώτης ούτε εγώ ήμασταν φαν του γάμου. Ποτέ δεν τον είχαμε εξιδανικεύσει ως θεσμό. Ο γάμος μας ήταν απλώς ένα πάρτι για να μοιραστούμε με τους φίλους μας τη χαρά μας που βρεθήκαμε μαζί.


 

Πόσο σοβαρά παίρνεις τη δημόσια εικόνα σου; Πιστεύεις ότι έχεις παρερμηνευθεί και αν ναι, σε ποια περίοδο;

Πώς είναι δυνατόν να με «παρερμηνέψουν» κάποιοι που έγραφαν ή έλεγαν διάφορα περίεργα, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να γνωρίσουν τις δουλειές μου, χωρίς καν να με γνωρίζουν; Παρουσιάζοντας τάχα θέματα από την προσωπική μου ζωή, τις πιο πολλές φορές κατασκευασμένα από τη φαντασία τους; Γιατί αυτό συνέβαινε δυστυχώς!
 
Πριν από τον γάμο είχες έντονη ζωή, απασχολούσες τα πρωτοσέλιδα, έδινες προκλητικές απαντήσεις. Τι έχει απογίνει εκείνο το κορίτσι;

Έντονη και ενδιαφέρουσα ζωή έχω και τώρα. Πάντα λέω αυτό που πιστεύω χωρίς να έχω πρόθεση να προκαλέσω κανέναν. Βέβαια, πολλές φορές έχουν παραποιηθεί σκόπιμα αυτά που έχω πει και έχουν γίνει τίτλοι κιόλας. Δυστυχώς δεν παλεύεται εύκολα αυτή η κατάσταση.
 
Ο γάμος και η μητρότητα σε γείωσαν και πώς;

Η μητρότητα ή η πατρότητα είναι αυτό που διαφοροποιεί τις προτεραιότητές σου. Ουσιαστικά μπαίνεις σε άλλη φάση ζωής. Το ενδιαφέρον σου μονοπωλεί πια το παιδί και η οικογένειά σου. Νιώθεις πολύ μεγάλη αγωνία και ευθύνη για το παιδί σου, για την κάθε στιγμή του, για το παρόν και το μέλλον του.
 
Ποιο ήταν εκείνο το κορίτσι που άφησες πίσω σου;

Δεν άφησα κάτι. Απλώς βρήκα αυτό που πάντα αναζητούσα: αγάπη και συντροφικότητα.


 

 Τι ανακάλυψες για τον εαυτό σου με τον Μάξιμο;

Ότι έχω περισσότερη υπομονή, αντοχή και ψυχραιμία απ’ ό,τι φανταζόμουν. Πάντα ήμουν υπομονετική, αλλά με τη μητρότητα διευρύνονται τα όριά σου. Η αγάπη σε κάνει πιο δυνατό ώστε να ξεπερνάς αϋπνίες, δυσκολίες. Από την άλλη, δεν περίμενα ότι μπορώ να βάζω όρια σε κάποιον άλλον, να γίνομαι πιο αυστηρή. Κατάλαβα όμως ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη τα όρια για να αισθανθούν ασφάλεια. Γίνομαι και εγώ καλύτερη μέσα από αυτήν τη διαδικασία της μητρότητας.
 
Επιμένεις να μην έχεις baby sitter. Πώς τα καταφέρνεις;

Τώρα πλέον πάει και παιδικό σταθμό! Και ευτυχώς πια του αρέσει, γιατί στην αρχή είχαμε κάποια θεματάκια! Έχω πολλή βοήθεια από την οικογένεια, έχουμε τις δυο γιαγιάδες, τους δυο παππούδες, φίλους, θείους. Ευτυχώς ο Μάξιμος είναι πολύ κοινωνικός, κάνει με όλους, χαίρεται πολύ τη συντροφιά, του αρέσει πολύ η παρέα, γενικά περνά πολύ καλά και είναι χαρούμενος όταν έχει κοντά του φίλους.


 
Πώς αλλάζει ένα παιδί μια σχέση;

Η σχέση περνάει σε άλλο επίπεδο. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και κατανόηση και από τους δυο, αλλάζουν οι προτεραιότητες, τι είναι σημαντικό και τι όχι. Έχεις να διαχειριστείς πρωτόγνωρα πράγματα. Επίσης, οι συνήθειες όλων μας αλλάζουν με τον ερχομό του παιδιού μας. Θέλεις να το εντάσσεις και αυτό στις συνήθειές σου, περιορίζεις έτσι τις επιλογές διασκέδασης, όμως σου δίνει τόση ευτυχία και τόση χαρά η ύπαρξή του. Αν υπάρχει αγάπη και επικοινωνία στη σχέση, τη δυναμώνει λοιπόν.


 
Ένα δεύτερο παιδί είναι στα σχέδιά σου;

Στα άμεσα, όχι. Αν κάνω δεύτερο παιδί, θα το κάνω για να έχει ένα αδελφάκι ο Μάξιμος. Έχω και εγώ έναν αδελφό, όπως και ο Παναγιώτης, τον οποίο τον διεκδίκησα μετά μανίας από τους γονείς μου και τελικά τα κατάφερα. Τον αγαπώ πολύ, είμαστε πολύ δεμένοι, στηρίζει πάντα ο ένας τον άλλο και δεν θέλω το μωρό μου να στερηθεί αυτήν τη συντροφιά στη ζωή του. Όμως είναι ακόμα νωρίς, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ο ύπνος, που τον έχει δύσκολα ο Μάξιμος, αν και τελευταία βελτιώνεται αρκετά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θέλουμε να τον χαρούμε. Τώρα που ανακαλύπτει τον κόσμο, να τον ανακαλύψουμε και εμείς μαζί του, να του δώσουμε χαρά και στοργή.
 
Πιστεύεις ότι έχεις ξεπληρώσει το τίμημα να πρωταγωνιστήσεις στο σίριαλ για τη Ζωή της Αλίκης;

Είναι παράξενος ο τρόπος που το θέτεις. Δεν έχω αποκομίσει αρνητικό τίμημα από αυτήν τη δουλειά. Όποτε δεν χρειάστηκε τίποτα να ξεπληρώσω! Έδωσα κομμάτι του εαυτού μου, δούλεψα πολύ και αποτελεί σημαντικό μέρος της πορείας μου, για την οποία νιώθω περήφανη.
 
Περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί στα περίπτερα.