Waist Training: Η νέα εμμονή του Hollywood

Τι κοινό μπορεί να έχει η Sofia Vergara, η Kim Kardashian και η αδερφής της Khloe με την Marilyn Monroe και τη Sophia Lauren;
Waist Training: Η νέα εμμονή του Hollywood



Μια λεπτή μέση δαχτυλίδι ήταν ανέκαθεν ένα από τα κύρια ζητούμενα ομορφιάς κάθε γυναίκας. Όμως, η νέα μανία του πλανήτη των διασήμων γυρνάει πίσω τον χρόνο, αναζητώντας τη λύση για λεπτή μέση χωρίς πλαστικές επεμβάσεις, και ακούει στο όνομα waist training, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη χρήση συσφικτικών κορσέδων για μεγάλα διαστήματα. Δες παρακάτω αναλυτικά τι είναι και τι περιλαμβάνει!

Τι κοινό μπορεί να έχει η Sofia Vergara, η Kim Kardashian και η αδερφής της Khloe με την Marilyn Monroe και τη Sophia Lauren; Σε μπέρδεψα; Κι όμως, όλες οι παραπάνω έχουν αποτελέσει πρότυπα γυναικείας ομορφιάς με τις χυμώδεις καμπύλες τους και τη λεπτή μέση τους.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ήταν κοινό μυστικό στο Hollywood χρόνια τώρα. Όμως, το τελευταίο διάστημα οι πάντα πρωτοπόρες αδερφές Kardashian την έκαναν μόδα με τις selfies τους. Ο λόγος για το waist training ή αλλιώς τη συστηματική χρήση σκληρών κορσέδων για τη μείωση πόντων από την περιοχή της μέσης. Η εξέλιξη αυτής της τάσης θέλει το κορμί να διαμορφώνεται είτε μέσα από ειδικούς κορσέδες που προκαλούν εφίδρωση και φοριούνται ακόμα και στο γυμναστήριο είτε μέσα από τους κλασικούς που φοριούνται ως εσώρουχα.

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν πρόκειται για εκείνες τις ακραίες περιπτώσεις που συναντάμε κατά καιρούς που διάφορες γυναίκες έχουν μια μεσούλα δεκάχρονου κοριτσιού. Η συγκεκριμένη μέθοδος απευθύνεται σε γυναίκες με πλούσιες καμπύλες που παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή κι άσκηση προσπαθούν να κάνουν τη σιλουέτα τους να θυμίζει όσο περισσότερο γίνεται στο πολυπόθητο εφέ ενός φυσικού σωματότυπου κλεψύδρα.

Από το χθες στο σήμερα

Οι πρώτες μορφές του waist training μπορούν να θεωρηθούν οι κορσέδες του 16ου αιώνα μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση, που είχαν σχεδιασθεί για να διαμορφώνουν το κορμί ανάλογα με τον επιθυμητό τρόπο. Ενώ, στη συνέχεια από το 1900 και μετά πέρασαν στην κατηγορία των εσώρουχων μέχρι τις μέρες μας που χρησιμοποιούνται μέχρι ως βοήθημα…άσκησης!

Κι όμως ποιος το περίμενε ότι ένα από τα πιο διάσημα είδη ρούχων που για αιώνες είχε κατηγορηθεί για την καταπιεστική του φύση κι κατείχε τη θέση βασανιστηρίου στην καθημερινότητα πολλών γυναικών, θα έφτανε η στιγμή που θα γινόταν ένα από τα πιο επίκαιρα μέσα για λεπτή μέση!

Τι είναι αυτός ο κορσές

Οι κορσέδες που χρησιμοποιούνται για τη μείωση πόντων από την περιοχή της μέσης είναι συνήθως τριών ειδών: α. αυτοί που φτιάχνονται κατά παραγγελία και θυμίζουν πρότυπα προηγούμενων αιώνων κι είναι γνωστοί ως κατάλληλοι για tight lacing, β. οι κλασικοί του εμπορίου που φοράμε μέσα από τα ρούχα για ένα άμεσο lifting στην αυτοπεποίθηση ειδικά όταν έχουμε να πάμε κάπου «καλά» και γ. οι ειδικοί του waist training που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους κι είναι ένα υβρίδιο ανάμεσα στους κλασικούς κορσέδες και τις ειδικές ζώνες εφίδρωσης που χρησιμοποιούνται στα γυμναστήρια.

Η τελευταία κατηγορία που θα μας απασχολήσει είναι και η νέα εμμονή πολλών σταρ του Hollywood. Ναι, μεν, μπορεί να φορεθεί και στο γυμναστήριο ή ακόμα και 24ωρα ολόκληρα, αλλά και μέσα από ρούχα. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι η συνδυαστική δράση, αφού με την πίεση διαμορφώνεται η μέση ενώ με τη θερμότητα επιταχύνεται η απόκτηση του τελικού αποτελέσματος μέσω της εφίδρωσης κι άρα καύσης του τοπικού λίπους.

Πλεονεκτήματα

Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι ότι όντως φέρνουν αποτελέσματα και μάλιστα άμεσα και χειροπιαστά. Είναι πολύ εύκολοι στη χρήση αφού δένουν-βασικά κουμπώνουν με σκρατς μπροστά, χωρίς να χρειάζεσαι βοήθεια με πολύπλοκα δεσίματα και λουριά. Ενώ, το σημαντικό είναι η διπλή δράση τους που σε συνδυασμό με την άσκηση μπορούν να σου χαρίσουν μέχρι και -6 πόντους πιο λεπτή μέση σε 2 εβδομάδες!

Η διάρκεια της χρήσης τους είναι πολύ υποκειμενική. Οι περισσότερες επιλέγουν να τους φοράνε στο γυμναστήριο ή την καθημερινότητα, και κάποιες ακόμα και το βράδυ χωρίς να ξεπερνάνε τα δύο εικοσιτετράωρα συνεχόμενα.

Μειονεκτήματα

Το να κοιμηθείς με ένα κορσέ για ένα βράδυ δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα σύμφωνα με γιατρούς και ορθοπεδικούς, αλλά σε παρατεταμένες χρονικές περιόδους έχουν σημειωθεί διάφορα προβλήματα υγείας.

Για παράδειγμα, ένας σφικτός κορσές για πολλές ημέρες μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία των πνευμόνων και έλλειψη της απαραίτητης οξυγόνωσης που μπορεί να συνεισφέρει ακόμη και στην ανάπτυξη ενός μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Ακόμα, συνιστάται αυτή η πρακτική της αναδιαμόρφωση του σώματος να γίνεται σταδιακά με κορσέδες για δύο έως 10 ώρες την ημέρα, και να μην καταλήγει σε ακραίες μορφές αφού ελλοχεύουν κίνδυνοι για το πεπτικό σύστημα, όπως στομαχικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα και αβιταμίνωση του οργανισμού μέσω του λεπτού εντέρου.

Do

Aν επιθυμείς να ξεκινήσεις τη χρήση ενός κορσέ μπορείς να προμηθευτείς έναν από είδη εσωρούχων ή γυμναστηρίου ή ακόμα και διαδικτυακά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η συνδυασμένη χρήση του κορσέ με την αεροβική άσκηση και τα ελεύθερα βάρη, αλλά και την ισορροπημένη διατροφή.

Παρακάτω ακολουθούν εύκολοι, έξυπνοι και γρήγοροι τρόποι για να αποκτήσεις τη μέση δακτυλίδι που πάντα ήθελες, να εξαφανίσεις το πρήξιμο και να νιώσεις υπέροχα με το σώμα σου!

1. Βάλε τις πρωτεΐνες στη ζωή σου, και ειδικότερα στα σνακ σου. Συγκεκριμένα φρόντισε να τρως ένα μικρό γεύμα ή σνακ που να περιέχει πρωτεΐνη στις 3 με 4 το μεσημέρι, όπως μια μπάρα πρωτεϊνών, ένα κομμάτι τυρί χαμηλών λιπαρών ή μερικά αμύγδαλα και ένα μήλο βιολογικής καλλιέργειας. Ό,τι κι αν κάνεις, μην παραλείψεις αυτό το μικρό γεύμα. Είναι σημαντικό γιατί τονώνει το μεταβολισμό σου και ισορροπεί τα επίπεδα του γλυκαιμικού σου δείκτη. Έτσι, όταν η ινσουλίνη είναι σε χαμηλά επίπεδα, είναι πιο εύκολο να χάσεις το λεγόμενο σωσιβιάκι, αφού μια από τις ιδιότητες για την οποία φημίζεται είναι η τάση για αποθήκευση του λίπους γύρω από τη μέση. Ένα γεύμα κάθε 3 με 4 ώρες θα κρατήσει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα σου σταθερά, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς αφήνουν μεγάλα κενά ανάμεσα στα κυρίως γεύματα.

2. Ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλούνται οι γυναίκες να κάνουν για να αποκτήσουν τη σιλουέτα που θέλουν είναι να κόψουν τη ζάχαρη-ή έστω να την περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Είναι ένας ακόμα τρόπος να παραμείνουν τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά και τα επίπεδο των γλυκογόνων υψηλά. Τα γλυκογόνα είναι ορμόνες, που αν δεν τις ξέρεις ετοιμάσου να τις μάθεις, αφού είναι οι καλύτερες μας φίλες στην προσπάθεια μας για μια μέση δαχτυλίδι. Φαντάσου το Pacman να κάνει βόλτες γύρω από τη μέση σου, κι αντί κουκίδες και τελίτσες, να απορροφά έξτρα πόντους λίπους για ενέργεια!

3. Σε κάποια πράγματα αν ακούγαμε τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Σύμφωνα με τις έρευνες δεν ωρύονται άδικα να τρως πιο αργά και να μασάς όσο το δυνατόν καλύτερα και περισσότερο την τροφή σου. Το καλό μάσημα είναι η νούμερο 1 πρόληψη για το φούσκωμα. Η πέψη ξεκινά από το στόμα, και χωρίς το κατάλληλο μάσημα ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί σωστά τα τρόφιμα. Έτσι, το καλύτερο μάσημα, άρα και πέψη, σημαίνει λιγότερα αέρια και φούσκωμα στο στομάχι και την ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς.

4. Το καλύτερο «σύστημα» για να χτίσεις ένα όμορφο κορμί είναι να ακολουθήσεις την ιεραρχία που ακολουθούν και οι επαγγελματίες γυμναστές και προπονητές. Δηλαδή, σε πρώτη φάση διατροφή, σε δεύτερη ασκήσεις που τονώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα (cardio), όπως τρέξιμο, γρήγορο βάδην, ποδήλατο, διάδρομος, ελλειπτικό, έπειτα τόνωση των μυών με ελαφρά βάρη και τέταρτον και τελευταίο ασκήσεις για τους κοιλιακούς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο γυμναστήριο θα ακολουθείς κανονικά το πρόγραμμα σου με μια μικρή διαφοροποίηση, θα βάλεις τις ασκήσεις για την κοιλιά στο τέλος. Για μια μέση γυναίκα, συνιστώνται 20 λεπτά ασκήσεις cardio 3 φορές την εβδομάδα, άλλα 15 σε τόνωση των μυών και τέλος 5 λεπτά σε έντονες ασκήσεις για τους κοιλιακούς.

5. Μην ψάχνεις άλλο τον «ένοχο» για το πρήξιμο γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σου. Το αλάτι που περιέχεται στα τρόφιμα, αλλά και αυτό που βάζουμε, ευθύνεται κατά ένα μεγάλο μέρος για το αντιαισθητικό φούσκωμα. Αν ανήκεις στις σκληροπυρηνικές, μπορείς να κόψεις το αλάτι και να εμπλουτίζεις τα γεύματα σου με καρυκεύματα, όπως το πιπέρι, το θυμάρι και η πάπρικα, ή εναλλακτικά αν δεν μπορείς να στερηθείς το αλάτι, χρησιμοποίησε θαλασσινό αλάτι κι όχι τυποποιημένο. Ενώ, επίσης μια πολύ καλή επιλογή είναι το αλάτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή τα ειδικά σκευάσματα αλατιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο χωρίς καθόλου, και τα οποία μπορείς να τα προμηθευτείς μόνο από φαρμακεία.

6. Το απόλυτο μενού για μια επίπεδη κοιλιά

Καλύτερο πρωινό: Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με φυσικό φυστικοβούτυρο και 1 φλιτζάνι μούρα ή φράουλες.

Super μεσημεριανό: σαλάτα σπανάκι με φέτες αβοκάντο, ψητά μανιτάρια και ντοματίνια, ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού.

Χορταστικό βραδινό: Ψητός σολομός, μία ψητή πατάτα, και σοταρισμένα σπαράγγια με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο.

Καλύτερο σνακ: Ένα φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά με 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους .

Πηγή: Περιοδικό Like