Θεωρίες συνωμοσίας για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου - Ποιοι γνώριζαν και γιατί δεν έκαναν τίποτα;

Οι μυστικές υπηρεσίες, ο Οσάμα, το χρηματιστήριο, ο Νοστράδαμος και οι Simpsons!
Θεωρίες συνωμοσίας για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου - Ποιοι γνώριζαν και γιατί δεν έκαναν τίποτα;



Ήξεραν οι Μυστικές Υπηρεσίες και οι ΗΠΑ; Κι αν ναι, γιατί δεν έκαναν κάτι; Τελικά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ο ένοχος; Ποιος φταίει τελικά για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου;

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας έκαναν την εμφάνιση τους σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου- ορισμένες φέροντας πειστικά επιχειρήματα και κάποιες χωρίς να διαθέτουν καθόλου.

Οι θεωρητικοί και λάτρεις της συνωμοσιολογίας υποστηρίζουν ότι τα κτίρια του Παγκόσμιου κατεδαφίστηκαν από βόμβες, τα τηλεφωνήματα από τα αεροπλάνα δεν έγιναν ποτέ, όλα ήταν σκηνοθετημένα για το χρηματιστήριο μέχρι και ότι ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους κρυφά επωφελήθηκε από τις επιθέσεις.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Παρακάτω εξετάζουμε τις διασημότερες θεωρίες και σενάρια για την 11η Σεπτεμβρίου μετά την οποία όλος ο πλανήτης βυθίστηκε σε ένα κλίμα τρομολαγνείας.

  • Η αεράμυνα των ΗΠΑ ήταν σκόπιμα σε αναμονή.

Σε περίπτωση που ένα αεροπλάνο βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας των ΗΠΑ (NORAD) είναι σε ετοιμότητα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη τα οποία είτε θα αφοπλίσουν είτε θα καταρρίψουν το εκάστοτε αεροπλάνο. Στην 11η Σεπτεμβρίου, όμως, οι στρατηγοί της NORAD είπαν ότι ο χρόνος που έγιναν γνωστές οι αεροπειρατείες δεν τους άφηνε περιθώρια επέμβασης. Ορισμένοι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι η NORAD έδωσε εντολή τα αμυντικά συστήματα να βρίσκονται σκόπιμα σε αναμονή, κάτι που δικαιολογεί την απουσία τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

  • Ήταν προγραμματισμένες εκρήξεις, όχι τρομοκρατική επίθεση.

Η κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου φάνηκε να είναι παρόμοια με μια ελεγχόμενη κατεδάφιση. Πολλοί εικάζουν ότι οι Πύργοι όντως κατεδαφίστηκαν με τα εκρηκτικά που ήταν καίρια τοποθετημένα σε επιλεγμένες θέσεις. Ορισμένοι μάρτυρες λένε ότι άκουσαν εκρήξεις στο εσωτερικό του κτιρίου καθώς προσπάθησαν να ξεφύγουν. Πολλοί αρχιτέκτονες και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ακόμα και τα καύσιμα του αεροσκάφους δεν μπορούσαν να παράγουν τόση θερμότητα ώστε να λιώσει ο ατσάλινος σκελετός των δύο κτηρίων που κατέρρευσαν.

  • Η πτήση 93 ήταν εντελώς σκηνοθετημένη.

Το αεροπλάνο της πτήσης 93, το οποίο έπεσε στο Shanksville της Πενσυλβάνια λίγη ώρα μετά, και ήταν το τέταρτο κι όχι τόσο γνωστό περιστατικό, θεωρείται ότι ήταν στημένο. Κάποιοι λένε ότι οι επιβάτες αντιστάθηκαν και γι αυτό το αεροπλάνο συνετρίβη. Όμως, υπάρχει η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η πτήση 93 προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ ένα άλλο υποκατάστατο αεροπλάνο καταρρίφθηκε. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι οι επιβάτες δολοφονήθηκαν ή μετεγκαταστάθηκαν και δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ.

  • Τα τηλεφωνήματα από τα μοιραία αεροπλάνα ήταν ψεύτικα.

Μετά τις επιθέσεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αρχεία από τηλεφωνικές συνομιλίες επιβατών με τους αγαπημένους τους λίγα λεπτά πριν την συντριβή. Οι επιστήμονες και οι σκεπτικιστές διατηρούν τις αμφιβολίες τους για την εγκυρότητα τους, καθώς στο υψόμετρο που πετάνε τα αεροπλάνα το σήμα κινητής τηλεφωνίας –πόσο μάλλον με την τεχνολογία εκείνης της εποχής- είναι ανύπαρκτο. Κάποιοι άλλοι αμφισβητούν το παραπάνω τηλεφώνημα που έκανε ένας γιος στη μητέρα του, κατά το οποίο αναφερόταν στον εαυτό του με το ονοματεπώνυμο του. Δηλαδή, ποιος μιλάει με τη μαμά του και της λέει πως τον λένε;

  • Οι αεροπειρατές είναι ζωντανοί. Πως αλλιώς τα διαβατήρια τους βγήκαν αλώβητα από την έκρηξη;

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ “Loose Change” υποστήριξε ότι όλοι οι αεροπειρατές ήταν ζωντανοί και μάλιστα είχαν διαφύγει σε άλλες χώρες. Μάλλον υπερβολικό, δεδομένου ότι είναι δυνατόν για δύο διαφορετικά άτομα να έχουν ίδια ονόματα. Αλλά υπάρχει ένα καλό point εδώ: πώς τα διαβατήρια των τρομοκρατών βγήηκαν αλώβητα από την έκρηξη; Στον απόηχο των επιθέσεων, διαβατήρια και ταυτότητες βρέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία. Όμως, πως γίνεται τα έγγραφα αυτά να επιβίωσαν της έκρηξης, η οποία κατέστρεψε τόσους τόνους πυράντοχων υλικών; Οξύμωρο!

  • Οι Εβραίοι γνώριζαν ότι θα συνέβαιναν οι επιθέσεις, κι έλειπαν από τις εργασίες τους εκείνη τη μέρα.

Μετά την επίθεση και την καταγραφή των ατόμων που ήταν στην εργασία τους εκείνη την ημέρα, παρατηρήθηκε ένα περίεργο μοτίβο: 4.000 άτομα εβραϊκής καταγωγής που δούλευαν στο ίδιο συγκρότημα κτιρίων να έχουν πάρει άδεια. Πως είναι δυνατόν ένας τόσο σημαντικός αριθμός πληθυσμού με κοινά στοιχεία σύνδεσης τη θρησκεία και τον τόπο εργασίας να λείπουν όλοι μαζί την ίδια μέρα; Ακόμα και με τους μαθηματικούς νόμους των πιθανοτήτων αυτό είναι απίθανο! Προς υποστήριξη αυτού του επιχειρήματος έρχεται η παρατήρηση ότι πολλά από εκείνους που μαγνητοσκόπησαν τις επιθέσεις ήταν Εβραίοι. Πολλοί καχύποπτοι λόγω του συνδυασμού των γεγονότων τους έχουν βάλει ανάμεσα στους ύποπτους για τις επιθέσεις. 

  • Οι κασέτες με τον Μπιν Λάντεν είναι κατασκευασμένες.

Αρχικά, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη ή ανάμειξη με τις επιθέσεις. Λίγο αργότερα, πολλές ταινίες βγήκαν υποστηρίζοντας ότι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τις επιθέσεις. Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι ο Μπιν Λάντεν ενοχοποιήθηκε λόγω της ανάμειξης του σε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους στη Μέση Ανατολή. Υπήρχε, δηλαδή, σύγκρουση συμφερόντων και ήταν ένας τρόπος αφενός να δικαιολογηθούν οι επιθέσεις σε Ιράκ κι Ιράν, κι αφετέρου να εξουδετερωθεί ο αντίπαλος. 

  • Τα αεροπλάνα δεν ήταν δυνατό να διαπεράσουν την χαλύβδινη κτιριακή κατασκευή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Οι σκελετοί των εμπορικών αεροπλάνων είναι κατασκευασμένοι από ένα πολύ ελαφρύ κράμα αλουμινίου ώστε να πιο ελαφριά για να πετάνε μεταφέροντας κόσμο και εμπορεύματα. Έτσι, συγκρίνοντας την χαλύβδινη κατασκευή των κτιρίων, πολλοί λένε ότι είναι αδύνατον ένα αεροπλάνο να μπορεί να κάνει τόση ζημιά όση έγινε στους Δίδυμους Πύργους, και για να γίνει τόση ζημιά χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά ή πύραυλοι για να εξασφαλιστεί ότι θα επέλθει η κατάρρευση.

  • Τα μαύρα κουτιά που βρέθηκαν και τα πορίσματα από αυτά κρατήθηκαν κρυφά.

Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που ακολούθησαν των επιθέσεων, ο αγώνας για να βρεθούν τα μαύρα κουτιά εντάθηκε. Ήταν από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έπρεπε να ανακαλύψουν. Ήταν οι μόνες αποδείξεις για το τι ακριβώς συνέβη μέσα στα πιλοτήρια των αεροπλάνων. Τα 3 από τα 4 μαύρα κουτιά βρέθηκαν και μόνο 1 ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για να ανακτήσουν τα στοιχεία του. Τα αρχεία του δεν κυκλοφόρησαν αρχικά, αλλά μοιράστηκε στις οικογένειες των θυμάτων το 2002. Οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι τα καταγεγραμμένα αρχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η πολιτική συγκάλυψη.

  • Η επίθεση στο Πεντάγωνο επιστημονικά δεν στέκει!

Η συντριβή του Πενταγώνου μπορεί να είναι η πιο αινιγματική από όλες. Οι θεωρητικοί της συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι οι τρύπες των προσκρούσεων στο Πεντάγωνο ήταν πολύ μικρότερες σε διάμετρο από αυτές ενός εμπορικού αεροπλάνου των Αμερικανικών Αερογραμμών. Επίσης, κάποιος μπορεί να  αναρωτηθεί γιατί το αεροπλάνο δεν καταρρίφθηκε πριν από την πρόσκρουση καθώς επίσης και γιατί το αεροπλάνο έπεσε σε ένα τμήμα του Πενταγώνου, που ήταν άδειο λόγω ανακαίνισης.

  • Οι επιχειρηματίες του World Trade Center γνώριζαν για τις επιθέσεις πριν συμβούν.

Ακριβώς πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκαν απίστευτες και ύποπτες κινήσεις στο χώρο των χρηματιστηριακών κι ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Μετοχές και χρήματα από τις United Airlines και American Airlines τραβήχτηκαν από τα αποθεματικά τους. Με απλά λόγια οι  ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες σφετερίστηκαν τα χρήματα αυτά πριν και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Πολλοί εικάζουν ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες είχαν εκ των έσω πληροφόρηση για το τι επρόκειτο να συμβεί και επωφελήθηκαν από την τραγωδία. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε έρευνα για την εκμετάλλευση και διακίνηση εμπιστευτικών πληροφοριών στις οποίες ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ύποπτος, αφού έλαβε πληροφορίες από τουλάχιστον μία εταιρεία της Wall Street.

  • Οι τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν προβλεφθεί!

Το είχαμε πει και παλιότερα το λέμε και σήμερα! Δεν ήταν μόνο ο Νοστράδαμος που τις είχε προβλέψει –όπως και την ελληνική κρίση- αλλά και η πολιτικά ανορθόδοξη οικογένεια των Simpsons –μαζί με πολλά ακόμα που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό- καθώς και τα Χ-files. Τυχαίο; Διαβολική σύμπτωση; Ή απλά οι πηγές έμπνευσης;

Τελικά, μετά από 15 χρόνια και πάνω από 3.000 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις λόγω του σοκ που προκάλεσαν στην παγκόσμια κοινότητα και του πρωτόγνωρου μεγέθους τους, παραμένουν ένα από πιο μοντέρνα πεδία γόνιμα για την ανάπτυξη κάθε είδους πιθανής συνωμοσίας. Και αυτό θα ισχύει ακόμα κι αν τελικά μαθευτούν τα πάντα για το παρασκήνιο εκείνων των ημερών. Πλέον ο μύθος της 11ης Σεπτεμβρίου έχει περάσει στη σφαίρα των θρύλων και των αστικών μύθων, όπως ότι ο Michael Jackson ζει κι ότι τελικά δεν πατήσαμε στο φεγγάρι το 1969!

Διάβασε ΕΔΩ τις αγαπημένες μας θεωρίες συνωμοσίας!