Louis Armstrong: Τι έκανε ο Louis, όταν ο Armstrong κατέβαινε από τη σκηνή;

Αρχικά, ηχογραφούσε τις συνομιλίες του.
Louis Armstrong: Τι έκανε ο Louis, όταν ο Armstrong κατέβαινε από τη σκηνή;



Σαν σήμερα πριν από 104 χρόνια γεννήθηκε ένα παιδί που το "αστέρι" του έλεγε ότι θα άλλαζε τη μουσική. Και την άλλαξε. Γιατί έγινε ο πιο γνωστός τρομπετίστας στην ιστορία και θεωρήθηκε ο Πάπας της Jazz (ήταν άλλωστε κι ένα από τα παρατσούκλια του το τελευταίο).

Λίγο πολύ ξέρεις διάφορα για την δύσκολη και πολυτάραχη ζωή του και άλλα τόσα για τη σπουδαία προσφορά του στη μουσική.

Τι έκανε όμως ο Louis, όταν ο Armstrong κατέβαινε από τη σκηνή, ξέρεις;

Πριν τη δόξα
Στις αρχές της καριέρας του, όταν ακόμα ήταν νέος, φτωχός και άσημος, έψαχνε στα σκουπίδια και έτρωγε υπολείμματα από κονσέρβες.

Στα είκοσί του
Κάπνιζε μαριχουάνα από είκοσι ετών, μέχρι το θάνατό του. Έχει γράψει μέχρι και τραγούδια για το ναρκωτικό. Λέγεται μάλιστα ότι προσπαθούσε να πείσει τους μουσικούς του, πριν ανέβουν στη σκηνή, να καπνίζουν κι αυτοί ένα τσιγάρο για να παίζουν καλύτερα.

Μεγαλώνοντας
Μια ακόμα συνήθεια του ήταν ότι κάθε μέρα έπαιρνε καθαρτικό. Μέχρι και το θάνατό του στα 70 του. Ήταν εξαρτημένος και από αυτό.

Με τους φίλους και τη γυναίκα του
Ηχογραφούσε τις συνομιλίες τους. Τέτοιες κασέτες μάλιστα από την καθημερινότητά τους, υπάρχουν στο σπίτι του στην Νέα Υόρκη, το οποίο πλέον λειτουργεί ως μουσείο.

Μόνος 
Το μπάνιο του είχε ηχεία. Λέγεται ότι συνήθιζε να περνάει αρκετή ώρα εκεί μέσα, οπότε ήθελε να ακούει μουσική και να τραγουδάει.

Αυτές ήταν οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής του Louis, όταν δεν ήταν (τόσο) Αrmstrong. Αλλά η ιστορία του είναι συγκλονιστική. Κι αν δεν την ξέρεις, θα τη βρεις εδώ.