Kurt Cobain: Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι ο τραγουδιστής δολοφονήθηκε;

Γιατί η Courtney Love και η κόρη του δεν θέλουν να βγει στη δημοσιότητα;
Kurt Cobain: Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι ο τραγουδιστής δολοφονήθηκε;



Στις 8 Απριλίου 1994, το νεκρό σώμα του Kurt Cobain, ανακαλύπτεται στο σπίτι του στη λίμνη Washington, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. O 27χρονος frontman των Nirvana, βρισκόταν νεκρός εκεί, για περίπου τρεις ημέρες.

Λίγες μέρες πριν, η σύζυγός του Courtney Love, κάνει ένα "συμβούλιο", που απαρτίζεται από τους φίλους του, τα μέλη της μπάντας και ανθρώπους από τη δισκογραφική του εταιρία, για να πείσουν τον Kurt να πάει σε κέντρο απεξάρτησης για τα ναρκωτικά. Ο εθισμός του από την ηρωίνη έχει φτάσει σε ανησυχητικό σημείο.

Πέντε μέρες μετά, ο τραγουδιστής εισάγεται στο Exodus Recovery Center στο Los Angeles για να ξεκινήσει την αποτοξίνωση. Στις 31 Μαρτίου, έχοντας μείνει μόλις μία μέρα στο πρόγραμμα, σκαρφαλώνει τον φράχτη και φεύγει. Πηγαίνει με ταξί στο αεροδρόμιο και πετά για Seattle. Τις επόμενες μέρες, δεν επικοινωνεί με κανέναν. Η Courtney προσλαμβάνει ιδιωτικό detective για να τον βρει. Την προλαβαίνει ο ηλεκτρολόγος.

Το νεκρό του σώμα βρισκόταν εκεί για τρεις ημέρες (όπως ανέφερε στη συνέχεια η ιατροδικαστική έκθεση) και δίπλα του υπήρχε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και ίχνη από ηρεμιστικά. Ο θάνατός του όμως δεν προκλήθηκε από υπερβολική δόση, αλλά από μια σφαίρα στο κεφάλι. Ο Kurt Cobain είχε αυτοκτονήσει. 

Ή μήπως όχι;

Ο Richard Lee, οικοδεσπότης ενός τηλεοπτικού show στο Seattle, ισχυρίζεται πως ο Cobain όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε. Ζητάει μάλιστα να δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

Η υπόθεση (όπως ήταν λογικό) έφτασε στα δικαστήρια, γιατί τόσο η κόρη του frontman των Νirvana, όσο και η σύζυγός του, Courtney Love, ζητούν να προστατευθεί η ιδιωτική τους ζωή και να υπάρξει σεβασμός σε ένα τόσο δύσκολο συμβάν, όπως ο θάνατος του αγαπημένου τους.

Η 22χρονη κόρη του, Frances Bean, προκειμένου να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση, έστειλε επίσημη επιστολή στον δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση, γράφοντας: "Έπρεπε στο παρελθόν να αντιμετωπίσω πολλά προσωπικά προβλήματα που προκλήθηκαν από το θάνατο του πατέρα μου. Το να πρέπει να αντιμετωπίσω τώρα και την πιθανότητα να δουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες φωτογραφίες, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό θα προκαλούσε απερίγραπτο πόνο".

Εξέφρασε μάλιστα το φόβο ότι οι "φανατικοί" fan του πατέρα της (που 20 χρόνια μετά παραμένουν πολλοί), θα γίνονταν ενδεχομένως επικίνδυνα ενοχλητικοί.

Η μητέρα της από τη μεριά της, έγραψε ότι η δημοσιοποίηση τόσο σκληρών φωτογραφιών (τις οποίες ούτε η ίδια, ούτε η κόρη της έχουν δει), θα άνοιγε ξανά όλες τις πληγές της, θα προκαλούσε αφόρητο πόνο και θα ήταν μια κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητας της οικογένειάς της. 

Ο θάνατος του Kurt Cobain, ποτέ δεν θεωρήθηκε απλή υπόθεση. Είχε από πίσω του πάντα ένα μυστήριο. Ίσως έφταιγε η φήμη του, ίσως ο κόσμος να είχε ανάγκη από έναν ακόμα αστικό μύθο της κατάρας των 27χρονων, ίσως πάλι να υπήρχαν όντως κενά στην ιστορία.

Δες ΕΔΩ όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του Kurt Cobain

Δες εδώ γιατί πιστεύεται ότι ο Michael Jackson ζει.

Δες ΕΔΩ 10 star που κατέστρεψαν την ζωή τους