Το μακάβριο επάγγελμα του Στόκα μας σόκαρε

Οι διάσημοι που ΔΕΝ δούλεψαν ως σερβιτόροι.
Το μακάβριο επάγγελμα του Στόκα μας σόκαρε



H αλήθεια είναι ότι βαρεθήκαμε να ακούμε συνέχεια ότι οι εγχώριοι και ξένοι celebrities δούλευαν σαν σερβιτόροι και barmen πριν γίνουν διάσημοι. Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο της ζωής μας και πλέον δεν μας κάνει εντύπωση. Ευτυχώς, ο Μπάμπης Στόκας πρωτοτύπησε και αποκάλυψε στην εκπομπή «Αργά» και τον Θοδωρή Αθερίδη ότι υπήρξε και μία πολύ μακάβρια δουλειά που επιχείρησε να κάνει παλιότερα.  «Έχω κάνει πολλές δουλειές, αλλά έχω κάνει και μια μακάβρια. Έχω πάει για μια μέρα με ένα φίλο μου να πλύνουμε πτώματα. Δεν τα καταφέραμε, δεν μπορούσαμε. Ούτε μεροκάματο δεν πήραμε» είπε χαρακτηριστικά και μας σόκαρε Πρωτομαγιάτικα. 

Δεν μας πιστεύεις; Δες το βίντεο. 

Ο Μπάμπης Στόκας όμως δεν είναι ο μόνος διάσημος που έκανε μία όχι και τόσο συνηθισμένη δουλειά. Καθίσαμε, σκεφτήκαμε και ξεχωρίσαμε του Έλληνες και τις Ελληνίδες που πρωτοτύπησαν όσον αφορά στα προηγούμενα επαγγέλματά τους. 

Χρήστος Σιμαρδάνης

Αεροσυνοδός ήταν ο Χρήστος Σιμαρδάνης πριν ασχοληθεί με την υποκριτική. Ο ίδιος το αποκάλυψε στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά»: «Έχω κάνει πολλά ταξίδια. Δούλευα σε μια αεροπορική εταιρία παλιά ως αεροσυνοδός και είχα τζάμπα εισιτήρια».  

Γιώργος Καπουτζίδης 

Ήξερες ότι ο ρόλος του Χοζέ στη σειρά Σαββατογεννημένες είναι εμπνευσμένος από προσωπική εμπειρία του Γιώργου Καπουτζίδη; Συγκεκριμένα, ήταν πωλητής σε κατάστημα τουριστικών ειδών στο Μοναστηράκι και το έκανε γνωστό μέσα από το περιοδικό Nitro: «Θυμάμαι, έπαιρνα τότε 200 χιλιάρικα κι έμεινα εκεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Απ' όσα είχα ζήσει εκείνη την περίοδο εμπνεύστηκα και τον Χοσέ από τις Σαββατογεννημένες του Mega . Είχα διασκεδάσει πολύ. Γνώρισα ανθρώπους απ 'όλο τον κόσμο-μάλιστα με κάτι Ισπανούς είχαμε γίνει φίλοι».

Γιάννης Κότσιρας

Στο fouskanews μίλησε για την προηγούμενη δουλειά του ο Γιάννης Κότσιρας: «Η πρώτη σοβαρή δουλειά μου ήταν να εγκαθιστώ κεραίες και να ρυθμίζω συσκευές βίντεο και τηλεοράσεις. Μετά ασχολήθηκα με την πώληση και τον σχεδιασμό επίπλων και αργότερα με τα κομπιούτερ. Αυτή η τελευταία μου ενασχόληση τώρα είναι χόμπι, αν όμως ήταν διαφορετικά τα πράγματα και το τραγούδι ήταν χόμπι, η κατασκευή κομπιούτερ και ο προγραμματισμός θα ήταν η δουλειά μου».

Μελίνα Ασλανίδου

Τι δουλειά έκανε η Μελίνα Ασλανίδου; Όπως είπε στο Πρωινό του Ant1 σπούδασε βοηθός μικροβιολόγου στη Θεσσαλονίκη: «Είχα κάνει πρακτική σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Γιαννιτσών. Δεν το άντεχα όμως. Πάντα με ενδιέφερε ο άνθρωπος, αλλά μέσα από το τραγούδι πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη η θεραπεία. Στο νοσοκομείο προσφέρεις, αλλά είμαι ευαίσθητη και μετά όλα αυτά το προβλήματα που έβλεπα τα έκανα δικά μου. Το πρωί πήγαινα στο νοσοκομείο και το βράδυ ξεκίνησα να τραγουδάω». 

Χρήστος Θηβαίος 

Στο φούρνο της οικογένειας του Πέτρου Φιλιππίδη δούλευε ο Χρήστος Θηβαίος όπως αποκάλυψε στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και την εκπομπή JoinUs: «Πήγα στην Ιταλία να σπουδάσω φιλοσοφία γιατί οι γονείς μου δεν ήθελαν να εμπλακώ στο χώρο του θεάτρου ή της μουσικής. Παρακαλούσα τον πατέρα μου να μου αγοράσει μία κιθάρα και τελικά μου λέει “αφού τη θέλεις θα πας να δουλέψεις για να την αγοράσεις”. Πήγα να δουλέψω σε ένα φούρνο που ανήκε στην οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη». 

Γιάννης Καπετάνιος 

Εξίσου μακάβριο με το επάγγελμα του Μπάμπη Στόκα ήταν και αυτό του Γιάννη Καπετάνιου. Ο ηθοποιός, σε συνέντευξή του στα «Καρντάσιανς» είπε ότι πριν ασχοληθεί με το θέατρο δούλευε ως νεκροθάφτης μιας και τα λεφτά ήταν καλά.  Μάλιστα στην εκπομπή περιέγραψε το συμβάν που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ:  «Τι να κάνουμε για να βγάλουμε το μεροκάματο; Πριν τα θέατρα, δεν δούλευα χρόνια. Εκεί στο χωριό, όταν χτύπαγε η καμπάνα νεκρικά, άκουγες και το σκεπάρνι από πάνω που κάρφωνε την κάσα. Μας έφυγε η γριά από το σεντόνι και έπεσε με τα μούτρα μέσα στο λάκκο. Ήταν πολλά τα λεφτά. Ξέρεις τι ήταν ένα χιλιάρικο τότε για να σκάψεις ένα λάκκο;».

Αντώνης Ρέμος 

Γνωστό είναι στους πάντες ότι ο Αντώνης Ρέμος δούλευε για να βγάλει το μεροκάματο από τότε που θυμάται τον εαυτό του: «Από 12 χρόνων δούλευα όχι για πλάκα, αλλά για να συντηρήσω το σπίτι. Έχω κάνει ό,τι δουλειά θέλεις: σερβιτόρος, σε κρεοπωλείο, τεχνικός τηλεοράσεων, dj, λάντζα, σε δασαρχείο, οικοδομή, υδραυλικός. Το μόνο που δεν φοβάμαι είναι η δουλειά. Αρκεί να είναι τίμια, όχι πρόστυχη με λαμογιές και αλητείες» είπε χαρακτηριστικά.

Μαρία Καβογιάννη 

Ποιος δεν θα ήθελε για δασκάλα του στο σχολείο την Μαρία Καβογιάνννη; Η πληροφορία ήρθε από την εκπομπή «Καρντάσιανς» μαζί με την παρακάτω δήλωση της ηθοποιού: «Το πρωί ήμουν δασκάλα και το βράδυ κάτι άλλο… Το έκανα για πέντε χρόνια. Καμιά φορά έρχονται και με βλέπουν παιδιά, μαθητές μου. Βέβαια, έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ και δεν τους αναγνωρίζω».