Marilyn Monroe: Η αλήθεια πίσω από τον πιο σκοτεινό χολιγουντιανό θάνατο

H αλήθεια πίσω από τον διασημότερο θάνατο...
Marilyn Monroe: Η αλήθεια πίσω από τον πιο σκοτεινό χολιγουντιανό θάνατο



Μισό αιώνα μετά τον θάνατο της Marilyn Monroe απαντήσεις για όσα συνέβησαν στον αριθμό 12305 της Fifth Helena Drive δεν μας έδωσε ακόμα κανείς. Κι αυτό είναι πιο περίεργο από όσες θεωρίες συνομωσίας ακούστηκαν. Περισσότερα από 10 άτομα ήταν αυτόπτες μάρτυρες ή έφτασαν στο σημείο λίγα λεπτά αφότου το απόλυτο sex symbol ξεψύχησε. Γιατί δεν μίλησε κανείς;

Κι όμως κάποιος είχε μαρτυρήσει εδώ και χρόνια όλη την αλήθεια του σε 2 συγγραφείς. Το βιβλίο The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed έπρεπε όμως να κυκλοφορήσει 30 χρόνια μετά τον θάνατο του Peter Lawford.

Δεν ήταν τυχαίος μάρτυρας αλλά ένας από τους πλέον εμπλεκόμενους στην υπόθεση και κουνιάδος του Bobby Kennedy. Όλη του τη ζωή έδινε ψίχουλα πληροφοριών στα media και τους εκδοτικούς Οίκους για τον θάνατο της Monroe. Στο τέλος έδωσε όλη την ιστορία. Μίλησε για δολοφονία με ηθικό αυτουργό τον Kennedy. Όχι τον JFΚ αλλά τον Bobby. Αδέρφια, πανίσχυροι άντρες, εραστές της Marilyn.

«Πίστεψε πως ο Bobby την ποθούσε τόσο ώστε να χωρίσει την σύζυγό του Ethel και να την παντρευτεί σε αντίθεση με τον JFK. Η αλήθεια, όμως, ήταν πως τα δύο αδέρφια την έκαναν πάσα ο ένας στον άλλον σαν μπάλα ποδοσφαίρου και στο τέλος η ίδια ένιωθε σαν ένα κομμάτι κρέας» λέει ο Lawford. H πληγωμένη Marilyn Monroe απείλησε πως είχε στην κατοχή της μια κόκκινη ατζέντα με καυτά μυστικά του Λευκού Οίκου. Την Δευτέρα θα έδινε συνέντευξη τύπου και θα γκρέμιζε την αυτοκρατορία των Kennedy.

Ξημερώματα Κυριακής, την βρήκαν νεκρή. «Κειτόταν γυμνή. Χωρίς σεντόνι, χωρίς κουβέρτα. Ο Bobby Kennedy ήταν τόσο αποφασισμένος να της κλείσει το στόμα, που δεν τον ένοιαζαν οι επιπτώσεις των κινήσεών του» γράφει το βιβλίο. Ο Bobby ζήτησε από τον ψυχίατρο της Μέριλιν, Dr. Ralph Greenson να ανακοινώσει στα media πως ο ίδιος ήταν εραστής της Monroe. Θα την αιφνιδίαζαν. Ο γιατρός αρνήθηκε για να μην χάσει την ιατρική του άδεια. Ο Kennedy –σύμφωνα πάντα με το βιβλίο- τον διέταξε να την βγάλει από τη μέση.

Γείτονες κατέθεσαν ότι την μοιραία βραδιά είδαν τον Bobby να μπαίνει στο σπίτι της Monroe με τους δυο πιστούς του σωματοφύλακες και τον Lawford.  Ένας από τους σωματοφύλακες χτύπησε στην Marilyn μια ενδομυϊκή ηρεμιστική ένεση στην μασχάλη. Όσο εκείνη ήταν ζαλισμένη οι Bobby και Lawford έψαχναν την μικρή κόκκινη ατζέντα.

Η ένεση ωστόσο δεν ήταν αρκετά δυνατή. Η Monroe ξύπνησε, οι σωματοφύλακες την ακινητοποίησαν, την έγδυσαν και της έκαναν κλύσμα με περίπου 40 σπασμένα ηρεμιστικά χάπια. Συνέχισαν να ψάχνουν και στις 10,30 έφυγαν όλοι μαζί. Η Μέριλιν όμως δεν είχε ξεψυχήσει. Τα ουρλιαχτά του μικρού μαλτέζικου τεριέ της ανάγκασαν την οικονόμο να τρέξει να δει τι συμβαίνει. Ήταν και ο γιος της μαζί. Βρήκαν την Monroe αναίσθητη στο κρεβάτι του ξενώνα με το κεφάλι της να κρέμεται στο κενό. Κάλεσαν ασθενοφόρο. Ο νοσοκόμος James Edwin Hall  έριξε την Monroe στο πάτωμα και άρχισε τις μαλάξεις και τις τεχνητές αναπνοές για να την συνεφέρει.

«Δεν υπήρχε πουθενά ποτήρι με νερό. Ούτε αλκοόλ. Πώς ήταν δυνατόν να καταπιεί τόσα χάπια λοιπόν; Μόλις που ανέπνεε», καταθέτει στο βιβλίο ο ίδιος ο Hall. «Δεν είχε κάνει εμετό, κάτι εντελώς αφύσικο για κάποιον που έχει κάνει υπερβολική χρήση χαπιών. Επίσης το στόμα της δεν μύριζε φάρμακο όπως θα έπρεπε». Αυτά τα δήλωσε αργότερα και στην αστυνομία. Ήταν ο μόνος που μίλησε τότε. Η μαρτυρία του δεν αξιοποιήθηκε.

Όταν ο Hall έτρεξε στο ασθενοφόρο για τον εξοπλισμό ανάνηψης, έφτασε στο σπίτι ο ψυχίατρος Greenson. Απαγόρευσε την ανάνηψη. Έβγαλε από την τσάντα μια υποδόρια ένεση με τεράστια βελόνα. Γέμισε τη σύριγγα με υγρό από ένα μπουκάλι και την κάρφωσε άτσαλα στην καρδιά της Monroe, σπάζοντάς της μάλιστα μερικά πλευρά.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο ιατροδικαστής, Dr. Thomas Noguchi , δεν έγραψε τίποτα για τα σημάδια από τις ενέσεις. Ο δεύτερος νοσοκόμος, Murray Liebowitz, δεν μίλησε για όσα είδε. Η οικονόμος και ο γιος της δεν μίλησαν ποτέ. Όλα όσα είχαν γίνει υπήρχαν καταγεγραμμένα στις κασέτες από τους κοριούς του FBI και της CIA. Κανείς δεν γνωρίζει τι απέγιναν. Η κόκκινη ατζέντα δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο φωτορεπόρτερ του περιοδικού Life, Leigh Wiener, λένε πως αλλοίωσε τον τόπο του εγκλήματος τοποθετώντας ένα μπουκάλι ουίσκι δίπλα στο κρεβάτι…

Η υπόθεση έκλεισε. 5 Αυγούστου 1962, Η Μέριλιν αυτοκτόνησε. 

Δες ΕΔΩ τι είπαν οι άνθρωποι που είδαν την Merilyn νεκρή.