Το Like a Virgin γράφτηκε για έναν άντρα που ξεπέρασε το χωρισμό του

Προφανώς, δεν είναι αυτό που νόμιζες.
Το Like a Virgin γράφτηκε για έναν άντρα που ξεπέρασε το χωρισμό του



Κι όμως, το «Like a Virgin» δεν γράφτηκε για ένα κορίτσι που έχασε την παρθενιά του αλλά για έναν άντρα που ξεπέρασε το χωρισμό του. Πού θυμηθήκαμε αυτή την πληροφορία; Στις 12 Νοεμβρίου του 1984, η Madonna κυκλοφόρησε το παρθενικό της άλμπουμ της «Like a Virgin». 

Το θρυλικό τραγούδι έγραψε ο Billy Steinberg και ο Tom Kelly με τον πρώτο να έχει δηλώσει στις «Los Angeles Times» ότι το τραγούδι ποτέ δεν γράφτηκε για τη Madonna, ούτε για καμία άλλη τραγουδίστρια. Αντίθετα, εμπνεύστηκε από προσωπική του εμπειρία. 

«Δεν προσπαθούσα να προκαλέσω χρησιμοποιώντας τη λέξη παρθένα σε ένα στίχο. Έλεγα ότι μπορεί να μην είμαι παρθένος – είχα ρομαντικές επαφές όπως όλος ο κόσμος – αλλά ξεκινάω μία νέα σχέση που μου προσφέρει τόσο ωραία συναισθήματα. Που επουλώνει όλες τις πληγές και με κάνει να νιώθω πρωτόγνωρα, επειδή είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από οτιδήποτε άλλο ένιωσα στο παρελθόν». 

Ο Kelly ηχογράφησε το demo και προσκάλεσε στο σπίτι του τον Michael Ostin της «Warner Bros Records» για να το ακούσει. Ο Steinberg, ο Kelly και ο Ostin δεν ήταν σίγουροι σε ποιον καλλιτέχνη θα ταίριαζε το τραγούδι. O Ostin θα συναντιόταν την επόμενη μέρα με την Madonna προκειμένου να συζητήσουν για το δεύτερο άλμπουμ της και έτσι της έπαιξε το demo πιστεύοντας ότι θα ήταν τέλειο για εκείνη. «Όταν το άκουσε τρελάθηκε και ήξερε κατευθείαν πως ήταν ένα τραγούδι στα μέτρα της» θυμάται ο Ostin. 

To 2009, η Madonna σε συνέντευξη στο Rolling Stone μίλησε για την πρώτη της εντύπωση όταν άκουσε το «Like a Virgin» και το «Material Girl». Χαρακτηριστικά είπε: «Μου άρεσαν και τα δύο γιατί ήταν τόσο ειρωνικά και προκλητικά και παράλληλα τόσο αντίθετα με την ιδιοσυγκρασία μου. Δεν είμαι υλίστρια και σίγουρα δεν ήμουν παρθένα. Και παρεμπιπτόντως, πώς γίνεται να είσαι σαν παρθένα; Μου άρεσε το παιχνίδι με τις λέξεις. Μου φάνηκε πολύ έξυπνο. Είναι τόσο cool». 

Δες ΕΔΩ την επική τούμπα που έφαγε η βασίλισσα της pop.