Μαθήματα καριέρας από τη Mary Poppins

Γιατί θα δίναμε προαγωγή στην πιο διάσημη νταντά του κόσμου.
Μαθήματα καριέρας από τη Mary Poppins



Supercalifragilisticexpialidocious. Σου θυμίζει κάτι αυτή η έκφραση που πάσχιζες να αποστηθίσεις όταν ήσουν μικρό παιδί; Εμάς, πάντως, μας ξυπνάει πολλές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή που όνειρό μας ήταν να μπούμε στην οθόνη της τηλεόρασης για να τρώμε παγωτά πάνω στα Καρουζέλ και να έχουμε τη Mary Poppins να τραγουδάει δίπλα στο αυτί μας. . 

Μετά από αυτό το throwback, αποφασίσαμε να καταγράψουμε τα δωρεάν μαθήματα καριέρας που μας έκανε από παιδιά η πιο διάσημη νταντά του κόσμου.  

Να προσπαθείς να είσαι τέλειος με κάθε τρόπο. Όταν η Mary Poppins γνώρισε την οικογένεια Banks, μέτρησε τα παιδιά με τη μαγική της μεζούρα. Κάθε παιδί είχε περιθώρια βελτίωσης, όμως η Mary Poppins ήταν τέλεια με κάθε τρόπο. Έθεσε ψηλά στάνταρντ και προσπάθησε να τα κατακτήσει. Έτσι πρέπει να κάνεις και εσύ στην καριέρα σου. Πάντα να θέτεις νέους στόχους, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους και να ψάχνεις έναν τρόπο να τους κατακτάς. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις νέες δεξιότητες, θα πάρεις προαγωγή και θα συνεχίσεις να αγγίζεις την τελειότητα. Και εννοείται ότι στο δρόμο σου θα κάνεις λάθη, όμως και αυτά θα σε βοηθήσουν να γίνεις αυτό που θέλεις. 

Σε κάθε δουλειά που κάνεις καταναγκαστικά, μπορείς να βρεις κάτι διασκεδαστικό. Αυτή είναι ατάκα από το τραγούδι «A Spoonful of Sugar» και πρέπει να τη θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

Ακόμα και αν κάνεις μια δουλειά που αγαπάς, θα είσαι υποχρεωμένη να ασχοληθείς και με κάποια βαρετά πράγματα. Εκεί είναι που εσύ θα πρέπει να μετουσιώνεις το πληκτικό σε διασκεδαστικό. Η Mary Poppins ας πούμε τραγουδούσε ενώ δούλευε. Όταν διασκεδάζεις, αναπόφευκτα θα έρθει και η ευτυχία.

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου. Η May Poppins συχνά ζούσε σε έναν φανταστικό κόσμο που περιλάμβανε χορευτές πιγκουίνους και carousel. Η ίδια πάντα προσπαθούσε να διδάξει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου. Και όπως γνωρίζεις, η δημιουργικότητα μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία, στην αναγνώριση και σε μία προαγωγή.  

Μάθε πώς να εκφράζεσαι. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς σωστά τις λέξεις όταν επικοινωνείς με τους άλλους. Το «Supercalifragilisticexpialidocious» είναι ίσως η πιο διάσημη ατάκα της Mary Poppins με τους στίχους να λένε ότι πρέπει να βρεις έναν τρόπο να λες επακριβώς αυτό που εννοείς. Δεν φαντάζεσαι τι συνέπειες μπορεί να έχουν τα λόγια σου, οπότε χρησιμοποίησε τις λέξεις προσεκτικά. 

Είναι οκ αν θέλεις να προχωρήσεις και να πας παρακάτω. Στο τέλος της ταινίας, η Mary Poppins πέτυχε το στόχο της καθώς κατάφερε να κάνει τον Κύριο Banks να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του. Αποφάσισε, λοιπόν, να αποχωριστεί τα παιδιά και να πάει παρακάτω. Μπορεί να είναι τρομακτικό να αφήνεις πίσω μία δουλειά που ξέρεις να κάνεις καλά, αλλά θα πρέπει πάντα να την αξιολογείς στο 100%. Αν πιστεύεις ότι έχεις πετύχει τους στόχους σου και δεν έχει να σου δώσει κάτι παραπάνω, τότε η καλύτερη λύση είναι να φύγεις. Να έχεις το κουράγιο να δοκιμάζεις νέες εμπειρίες και να μπαίνεις σε άγνωστα για σένα χωράφια. 

Δες ΕΔΩ τα μαθήματα ζωής που παίρνουμε από τις ηρωίδες του Game of Thrones.