Feminine Force: 65 γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία του κόσμου μας!

Η Ελλάδα απέκτησε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό και εμείς θυμόμαστε όλες εκείνες τις κυρίες που έκαναν τον κόσμο να γυρίζει γύρω τους.
Feminine Force: 65 γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία του κόσμου μας!



Αν σου ζητήσω να μου πεις έναν σημαντικό άντρα που έμεινε στην ιστορία, σίγουρα θα σου έρθουν δεκάδες ονόματα στο μυαλό. Όμως, τι γίνεται με τις γυναίκες; Βλέπεις, το αναχρονιστικό κλισέ που θέλει το γυναικείο φύλο υποδυέστερο του ανδρικού, είναι ακόμα ισχυρό. Με αφορμή, λοιπόν, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην Ελλάδα, τη Βασιλική Θάνου – Χριστουφίλου, ύστερα από την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, το #FollowMe κάνει μια μεγάλη αναδρομή στην ιστορία των γυναικών που άλλαξαν τον κόσμο μας!

Τώρα, αν αναρωτιέσαι που βρήκαμε 65 γυναίκες, εμείς έχουμε να σου πούμε ότι με δυσκολία περιοριστήκαμε σε τόσες. Κάποιες είναι διάσημες, άλλες λιγότερο γνωστές και κάποιες παρέμειναν στην αφάνεια είτε λόγω του αντικειμένου που ασχολήθηκαν είτε λόγω καταπίεσης από την ανδροκρατούμενη κοινωνία που αιώνες τώρα θριαμβεύει με το ανεκδιήγητο «Πίσω από έναν άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα».

Ο χώρος της μόδας δίνει το καλό παράδειγμα και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να αλλάξει το ισχύον status quo. Ενώ από την άλλη, ήδη οι ΗΠΑ έχουν κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα προς την νέα μεταφιμινιστική εποχή ανακοινώνοντας ότι θα βάλουν γυναίκα στο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων.

Επιστρέφοντας στα της λίστας μας, παρακάτω θα δεις γυναίκες ισχυρές, βασίλισσες, υπουργούς, πριγκίπισσες, δημοσιογράφους, λογοτέχνες, επιστήμονες, εφευρέτριες, σχεδιάστριες και πρωτοπόρες. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και προσωπικότητες της showbiz και του Hollywood, όπως η Kate Moss, η Oprah κι η Madonna.

Σίγουρα δεν θα δεις την Kim Kardashian, την Marilyn Monroe, την Jackie O, τη Frida  Kahlo, την Nina Simone, ή κάποιο μοντέλο από τα θρυλικά ημερολόγια της Pirelli. Όχι, γιατί δεν ήταν επιδραστικές, αλλά γιατί ο κόσμος θα μπορούσε να συνεχίσει και χωρίς αυτές.

Χωρίς περαιτέρω αναμονή, περήφανα σου παρουσιάζουμε τις γυναίκες που με τις πράξεις τους –μεγάλες ή μικρές- προσπάθησαν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, μένοντας στην ιστορία!