Marilyn Monroe: Ακόμα και 54 χρόνια μετά το θάνατό της είναι το απόλυτο pin up είδωλο σε σπάνιες γυμνές φωτογραφίες!

Βρέθηκαν τα αρνητικά του φιλμ από το πρώτο της γυμνό, για το οποίο ντρεπόταν κι άλλαξε μέχρι και το όνομα της!
Marilyn Monroe: Ακόμα και 54 χρόνια μετά το θάνατό της είναι το απόλυτο pin up είδωλο σε σπάνιες γυμνές φωτογραφίες!



Ποιος δολοφόνησε τη Monroe; Γιατί και πως ακριβώς; Ήταν το περιβάλλον των Kennedy; Το FBI; Η οικονόμος της που φοβόταν μην αποπλανήσει το γιο της; Κάποιος απογοητευμένος επίδοξος εραστής; Ή αντίπαλοι της; Τις πραγματικές αιτίες θανάτου της Marilyn, που ανακαλύφθηκε νεκρή στο δωμάτιο της σαν σήμερα το 1962,  κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τις μάθουμε ποτέ-ένα ακόμα από τα καλά κρυμμένα μυστικά του Hollywood!

Δεν ήταν μόνο το υποκριτικό της ταλέντο, οι φωνητικές της ικανότητες και το γκελ της σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, η αλήθεια είναι ότι μεγάλο μέρος του μύθου της Monroe ήταν οι γυμνές φωτογραφίσεις της! Αυτές ήταν που την εκτόξευσαν στη σφαίρα του ιδεατού, την έκανα ορόσημο χολυγουντιανού glam, αιώνιο σύμβολο σεξ, λατρεμένη ξανθιά και διαχρονικό είδωλο ομορφιάς.

Ωστόσο, τα πράγματα για τη Marilyn δεν ξεκίνησαν τόσο ρόδινα. Πίσω στο 1949, η Monroe λίγο πριν γίνει 23 ετών, έμενε μόνη της και προσπαθούσε να επιβιώσει. Βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Χρωστούσε ήδη τα χρήματα για τη δόση του αυτοκινήτου της, ενώ ίσα ίσα θα κατάφερνε να πληρώσει το ενοίκιο της.

Βλέποντας τα λιγοστά της χρήματα να εξανεμίζονται, έπρεπε να βρει μια δουλειά. Έτσι, συμφωνεί με τον φωτογράφο Tom Kelley να ποζάρει γυμνή για 50 δολάρια. Για να είναι σίγουρη ότι δεν θα την εκμεταλλευτεί, απαίτησε η σύζυγός του, Natalie, να είναι παρούσα στο γύρισμα, και μετά το τέλος καθώς ντρεπόταν για τις φωτογραφίες υπέγραψε με το όνομα “Mona Monroe”.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την Marilyn Monroe με φόντο ένα κόκκινο βελούδινο background, που στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για το πλέον iconic ημερολόγιο Golden Dreams, ενώ ακόμα έμελλε να εμφανιστούν στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Playboy το 1953.

Τότε, ούτε η ίδια ούτε ο Kelley μπορούσαν να αντιληφθούν ότι έγραφαν ιστορία. Το 1951, κι ενώ η Marilyn είχε ξεκινήσει να γίνεται διάσημη, η γυμνή της φωτογραφία εμφανίστηκε στο ημερολόγιο, ξεσηκώνοντας πλήθος σχολίων όταν τα μέσα την αναγνώρισαν!

Καθότι δεν μπορούσε να το κρύβει γιατί ήταν ολοφάνερη η ταυτότητα της, παραδέχθηκε ότι η φωτογραφία ήταν δική της. Έγινε ακόμα πιο διάσημη κι η αναγνωρισιμότητα της αυξήθηκε κατακόρυφα, ενώ έγινε ολόκληρο αφιέρωμα στο παρθενικό τεύχος του Playboy λίγο καιρό μετά.

Τα αυθεντικά αρνητικά του φιλμ και τα πρωτότυπα, που θεωρούνταν ότι ήταν χαμένα, είδαν μετά από χρόνια το φως της δημοσιότητας, απροσδόκητα. Στις φωτογραφίες θα δεις την Marilyn στην ίδια πόζα, αλλά με διάφορες τροποποιήσεις. Δηλαδή, εκτός από το πρώιμο photoshop σε χείλη, φρύδια και χρώμα μαλλιών, θα την δεις ντυμένη με εσώρουχα, baby doll και μαγιό. Κι αυτό γιατί εκείνη την εποχή ήταν παράνομη η αποστολή γυμνών φωτογραφιών δια αλληλογραφίας, οπότε κάπως έπρεπε να συγκαλυφθεί!

Πλέον, το σπάνιο αρχειακό υλικό της πρώτης εκείνης φωτογράφισης, που ποτέ πριν δεν είχε δημοσιοποιηθεί, μιας και αγνοούνταν, θα παρουσιαστεί σε μια περιοδική έκθεση στις ΗΠΑ από την Limited Runs.

Δες ΕΔΩ σπάνιες φωτογραφίες της Marilyn Monroe κι άγνωστα μυστικά της που δεν τα  περίμενες με τίποτα.