Οι τελευταίες πρεμιέρες: Stars που πέθαναν πριν τις ταινίες τους

Γιατί το Hollywood έχει και μια τραγική πλευρά στις λαμπερές πρεμιέρες του...
Οι τελευταίες πρεμιέρες: Stars που πέθαναν πριν τις ταινίες τους



Υπήρξαν τραγωδίες που συγκλόνισαν το Hollywood. Αστέρια που δεν πρόλαβαν να δουν τις ταινίες τους. Για εκείνους η αυλαία έπεσε νωρίς, ωστόσο κατάφεραν με τον θάνατο τους να περάσουν στο Πάνθεον του Hollywood. Ας δούμε ποιοι άφησαν πίσω τους πρεμιέρες που δεν πρόλαβαν να λάμψουν…

Ο Πολ Γουόκερ μας συστήθηκε μέσα από την σειρά ταινιών «Οι μαχητές του δρόμου». Ο Αμερικανός ηθοποιός κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα μέσα σε μια δεκαετία. Η μοίρα ωστόσο είχε άλλα σχέδια. Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Νοεμβρίου του 2013. Ο Πολ Γουόκερ ήταν συνοδηγός στην κόκκινη Πόρσε του Ρότζερ Ρόντας. Η τελευταία βόλτα του Πολ σταμάτησε σε ένα δέντρο, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Ήταν μόλις 40 ετών. Τελευταία του ταινία; Οι «Μαχητές του δρόμου 7» που προβάλλεται και στην χώρα μας .

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2014 ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ο 46χρονος ηθοποιός, βραβευμένος με Όσκαρ, δεν ολοκλήρωσε ποτέ τα γυρίσματα της ταινίας «Αγώνες Πείνας», που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου του 2015.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς στις 11 Αυγούστου του 2014 αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Στα 63 του, η τελευταία του ταινία, το Boulevard, δεν προβλήθηκε ποτέ στο σινεμά. Ο θάνατος του αγαπημένου κωμικού έκανε την παραγωγή να αναστείλει την κυκλοφορία. Παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστο αν θα προβληθεί στους κινηματογράφους.

Ο κόσμος του Hollywood συγκλονίστηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2008. Ο Χιθ Λέτζερ, στα 28 του είχε φύγει από τη ζωή. Αιτία θανάτου; Υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών. Η Ακαδημία τον τίμησε  έξι μήνες μετά, με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του σαν Τζόκερ, στον «Σκοτεινό Ιππότη». Δεν πρόλαβε ποτέ να δει την πρεμιέρα της ταινίας του «Ο μαγικός κόσμος του Δόκτορα Παρνάσους».

Ο Μπρους Λι δεν κατάφερε ποτέ να δει την ταινία του «Έντερ Δε Ντράγκον». Πέθανε στις 20 Ιουλίου του 1973 από ανακοπή. Είκοσι χρόνια μετά, τραγική κατάληξη είχε και ο γιος του, Μπράντον. Ένα λάθος στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» έκοψε το νήμα της ζωής του. Ήταν μόλις 28 ετών.

Το άστρο της Αλάια έσβησε όσο ξαφνικά ανέτειλε. Στα 22 της, δεν πρόλαβε να δει την ταινία της «Η Βασίλισσα των Καταραμένων» στους κινηματογράφους. Στις 25 Αυγούστου του 2001 το μονοκινητήριο αεροπλάνο της κατέπεσε στις Μπαχάμες. Βρήκε ακαριαίο θάνατο, όπως και τα υπόλοιπα επτά μέλη του αεροπλάνου.

Το τελευταίο «αντίο» της Γουίτνεϊ Χιούστον στο σινεμά ήταν μέσα από την ταινία «Σπαρκλ». Την πρεμιέρα δεν πρόλαβε να την δει ποτέ η Χιούστον. Σε ηλικία 48 ετών βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα του Μπέβερλι Χίλτον. Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Φεβρουαρίου του 2012.

Υπάρχουν όμως και οι θρύλοι του Χόλιγουντ που δεν πρόλαβαν να δουν τις τελευταίες τους πρεμιέρες. Η Μέριλιν Μονρόε δεν πρόλαβε ποτέ να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας «Σάμθινγκ γκοτ του γκιβ», καθώς έφυγε από τη ζωή το 1962. Όπως και ο βασιλιάς του Χόλιγουντ, Κλαρκ Γκέιμπλ, δεν κατάφερε να δει την ταινία «Μίσφιτς» το 1960. Τέλος και ο Τζέιμς Ντιν, το 1956 δεν είδε την ταινία «Ο γίγαντας», μια από τις κορυφαίες της ιστορίας του σινεμά. Είχε χάσει τη ζωή του σε τρακάρισμα ένα χρόνο νωρίτερα.

Πάθη, εξαρτήσεις και ατυχήματα έγραψαν την δική τους ιστορία στο Χόλιγουντ. Η ιστορία τους πέρασε στο Πάνθεον, όπως και οι ταινίες τους. Show Must Go On…

Δες ΕΔΩ το συγκινητικό τραγούδι του Vin Diesel για τον Paul Walker

Tags: