Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Τα μυστικά του μακιγιάζ της

Γήινα χρώματα και φυσικά μακιγιάζ . Όπως αρέσει και στην Νάνσυ!
 Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Τα μυστικά του μακιγιάζ της



Τη γνώρισα πριν από χρόνια και δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μας συνάντηση. Συστηθήκαμε, κάθισε στην καρέκλα μου και πριν ακόμα πιάσω τα πινέλα μου, μου ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε «βαρύ» make up. Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί. Αυτό και μόνο που άρεσε πολύ, ενώ με ενθουσίασε το γεγονός ότι δεν είχε στο μυαλό της το κλισέ που θέλει την τηλεόραση να πηγαίνει «πακέτο» με το βαρύ μακιγιάζ. Η συνεργασία μου λοιπόν με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου, από την πρώτη κιόλας μέρα, βασίστηκε στο εξής μότο «όσο λιγότερα τόσο καλύτερα!». 

Από τότε έχουν περάσει χρόνια, η συνεργασία έχει εξελιχθεί σε φιλία, αλλά κάποια πράγματα έχουν μείνει κάπως αναλλοίωτα… Κάθε φορά που τη βάφω ακολουθώ κάποια βασικά βήματα, κάποια μικρά μυστικά που αφορούν το μακιγιάζ της και τα οποία θα σας αποκαλύψω σήμερα.

Ξεκινάω πάντα με μια ενυδατική κρέμα την οποία απλώνω στο πρόσωπό της. Αφού απορροφηθεί από την επιδερμίδα της (ούτε λεπτό νωρίτερα, αφού δεν θα στρώσει σωστά η βάση και αυτό ισχύει για όλες μας), σειρά έχει το make up. Προτιμώ κάποιο foundation σε υγρή μορφή όπως το Skin Foundation SPF15  της Bobbi Βrown το οποίο εφαρμόζω σε όλο το πρόσωπο. Κάτω από τα μάτια τοποθετώ concealer σε μορφή στικ, το οποίο σταθεροποιώ με λίγη πούδρα. Πούδρα όμως απλώνω και στο «ταυ» του προσώπου της. Με τη Νάνσυ έχουμε κάποια κοινά, ένα από αυτά είναι ότι και οι δύο λατρεύουμε τις γωνίες. Έτσι δεν ξεχνάω ποτέ να τονίζω τα ζυγωματικά της εφαρμόζοντας Bronzing Powder ( A medium Bobbi Brown) ακριβώς κάτω από το κόκαλο. Και κάπως έτσι ολοκληρώνουμε πάντα τη βάση!

Ένα από τα αγαπημένα μας make up –θα το ‘χετε καταλάβει, παρακολουθώντας το Join Us– είναι τα τονισμένα ματιά , και σε ένα τέτοιο θα αναφερθώ σήμερα! Πριν αρχίσω να πειραματίζομαι με τα γήινα χρώματα που αγαπάμε πολύ και οι δυο, εφάρμοσα σε όλο το κινητό βλέφαρο το Long-Wear της Bobbi Βrown, πρόκειται για ένα προϊόν που κρατάει σταθερή τη σκιά – τα γυρίσματα κρατούν ώρες και με βοηθάει πολύ όταν κάνω ρετούς, ενώ έτσι θα βοηθήσει κι εσένα που τρέχεις πολύ, από το πρωί ως το βράδυ! Στη συνέχεια άπλωσα την Espresso σκιά της Mac, την οποία και έσβησα προς το κόκαλο του φρυδιού με την Motif Mac. Στο κάτω βλέφαρο άπλωσα μολύβι βάζοντας λίγο και στο εσωτερικό του ματιού, για να πετύχω ακόμα πιο έντονο βλέμμα, ενώ έσβησα στην άκρη με όση σκιά είχε απομείνει στο πινέλο μου από το πάνω βλέφαρο. Και βέβαια ολοκλήρωσα με την smokey Eye Bobbi Brown γενναίες στρώσεις μάσκαρας!

Τα ρουζ σε ροδακινί απόχρωση είναι τα αγαπημένα της, και δικαίως αφού ταιριάζουν πολύ στη σταρένια επιδερμίδα της, ενώ δεν ξεχνάω ποτέ να δώσω ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα με ένα μικρό touch από γυαλάδες στα μήλα του προσώπου της. Για τα χείλη επιλέγουμε natural αποχρώσεις, έτσι τα τονίζουμε με ένα κραγιόν κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών της, απλώνοντας λίγο gloss στο κέντρο τους για λίγη παραπάνω λάμψη.

Κι ενώ εγώ βάζω τις τελικές πινελιές, η Νάνσυ τρέχει να υποδεχτεί την καλεσμένη της για να κάνει ακόμα μία ενδιαφέρουσα, χαλαρή κουβέντα, σαν κι αυτές που κάνουμε μαζί όταν αφήνεται στα χέρια μου. 

See you soon girls… Και μην ξεχνάτε, όταν χαμογελάμε είμαστε πάντα πιο όμορφες!

INTERVIEW 46 TANIA TRIPI A PART JoinUs S1 from join us on Vimeo.