Πώς θα κάνεις διακοπές σαν σωστός tooristas

Μία μοντέρνα και πρωτοποριακή πλατφόρμα παρουσίασης τουριστικών προορισμών, εστιασμένη στις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου που παρουσιάζονται από τους ντόπιουςμέσα από δραστηριότητες και εκδηλώσεις.
Πώς θα κάνεις διακοπές σαν σωστός tooristas



Φαντάσου έναν ολοκληρωμένο οδηγό που σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις στα ταξίδια σου όπως ακριβώς ένας ντόπιος: Να κολυμπήσεις σε παραδεισένιες παραλίες, να γευτείς τοπικές σπεσιαλιτέ και να διασκεδάσεις σε παραδοσιακά γλέντια. Τρεις φίλοι, ο Αντρέας, ο Θάνος και ο Αντώνης σκέφτηκαν σαν tooristas και έφτιαξαν ένα site με οδηγίες και συμβουλές κατευθείαν από τους insiders.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

«Όλοι θα θέλαμε να έχουμε έναν προσωπικό ξεναγό στα ταξίδια μας, και αυτό είναι ο tooristas. Μία μοντέρνα και πρωτοποριακή πλατφόρμα παρουσίασης τουριστικών προορισμών εστιασμένη στις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου που  παρουσιάζονται από τους ίδιους τους κατοίκους/επιχειρηματίες μέσα από δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Η ιδέα για τον tooristas ξεκίνησε από την δική μας ανάγκη να αποτυπώσουμε με έναν σύγχρονο τρόπο τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα γνώριμων ταξιδιωτικών προορισμών. Αντιληφθήκαμε πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση του τουριστικού περιεχομένου του κάθε τόπου μέσα από μία νέα προοπτική, δίνοντας στην ουσία τον λόγο σε αυτούς που πρέπει, τους ταξιδιώτες, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους. Το πρώτο μας βήμα το πραγματοποιήσαμε αυτό το καλοκαίρι στην Φολέγανδρο, όπου στόχος μας ήταν η απόδοσης μιας υψηλής - θεωρούμε - αισθητικής σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της και τις ιδιαιτερότητές της» εξηγεί η ομάδα, δίνοντάς μας μία πρώτη εικόνα του project.

«Στόχος μας αρχικά είναι ο ταξιδιώτης να μπορεί να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα πριν επισκεφτεί κάποιον συγκεκριμένο προορισμό με όλα τα στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες που τον χαρακτηρίζουν. Αυτό που κάνει ξεχωριστό τον tooristas είναι ότι ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να ανακαλύψει/επιλέξει τον κατάλληλο προορισμό ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας μέσα από δραστηριότητες και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει το tooristas.com να γίνει ένας πλήρης διαδραστικός οδηγός για κάθε ταξιδιώτη. Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται και διαμένουν αντίστοιχα στους προορισμούς αυτούς έχουν “λόγο” μέσα από την εφαρμογή μας» συμπληρώνει η ομάδα.  

Τι πρέπει όμως να προσέχει ένας τουρίστας; «Είμαστε στην εποχή που, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όλα είναι ένα κλικ μακριά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι πληροφορίες είναι τόσο διάσπαρτες και ανοργάνωτες που τελικά πολλές φορές, αντί η τεχνολογία να είναι σύμμαχος, μπερδεύει και αποπροσανατολίζει. Επομένως, αυτό που τελικά πρέπει να προσέχει ένας τουρίστας είναι να είναι ενημερωμένος και να διαμορφώνει σωστά το πακέτο των διακοπών του με βάση τις προτιμήσεις του ώστε να επιστρέφει στην καθημερινότητά του γεμάτος από καινούριες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Α, και να μην ξεχνάει να φοράει αντηλιακό!».

«Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται κυρίως ένας ταξιδιώτης είναι η ματιά του ντόπιου την οποία και θέλουμε να παρουσιάσουμε μέσα από τον tooristas. Κρυμμένα μονοπάτια, ανεξερεύνητες σπηλιές, παραδοσιακά εδέσματα, τοπικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα πρέπει να αναδειχθούν για να μπορέσει ο τουρίστας να επιλέξει τον τρόπο που θέλει να ζήσει. Η Φολέγανδρος για παράδειγμα έχει γύρω στα 20 μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία, trekking και εξερεύνηση τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα μυστικά για να νιώσει κάποιος σε έναν τόπο όπως οι ντόπιοι είναι η όμορφη διάθεση, η καλή παρέα και ο tooristas».

Ο tooristas έχει βαλθεί να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση στους προορισμούς που θα δραστηριοποιηθεί, ξεκινώντας από τα ελληνικά νησιά και κινούμενος σταδιακά προς την ηπειρωτική Ελλάδα. «Είναι λίγο νωρίς για να σκεφτόμαστε να εντάξουμε προορισμούς του εξωτερικού στον tooristas αλλά σίγουρα τα όνειρά μας φτάνουν πολύ μακριά».