Θες επίπεδη κοιλιά; 5 super τροφές που διώχνουν το φούσκωμα

Δεν είσαι η μοναδική που υποφέρεις από ενοχλητικό πρήξιμο μετά το φαγητό! Μάθε λοιπόν τις μαγικές τροφές που θα σε κάνουν ξανά να... πετάς!



Αισθάνεσαι φούσκωμα, πολλές φορές μετά το φαγητό και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Μάθε μερικές τροφές που θα σε απαλλάξουν οριστικά! 

Αγκινάρα
Τα φύλλα της άγριας αγκινάρας, είναι γνωστά για τις χωνευτικές τους ιδιότητες. Δοκίμασε σ’ ένα ποτήρι νερό να βράσεις 1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα για 5 λεπτά και πιες το πριν το φαγητό. 

Γλυκάνισο
Οι σπόροι του γλυκάνισου δρουν ως σπασμολυτικό και ήπιο καθαρκτικό. Παρασκεύασε έγχυμα με 1 κουταλάκι σε μισό ποτήρι βραστό νερό και πιες το πριν το φαγητό. Διαφορετικά, μάσησε 5-6 σπόρους γλυκάνισου μετά το γεύμα.

Μάραθο
Χάρη στη μαλακτική και χαλαρωτική του δράση ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και βοηθά στην πέψη. Φτιάξε έγχυμα προσθέτοντας 1-2 κουταλάκια ελαφρά σπασμένους σπόρους σ’ ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Άφησε το για 10 λεπτά και σούρωσέ το. Για τον τυμπανισμό πιες ένα φλιτζάνι πριν από το γεύμα.

Τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά
Έρευνες έχουν δείξει ότι μια δίαιτα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και χαμηλή σε ω-6 λιπαρά οξέα, βοηθά στην απώλεια βάρους από την περιοχή της κοιλιάς. Εμπλούτισε τη διατροφή σου καθημερινά με τροφές όπως σολομό, λιναρόσπορο και καρύδια.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ο σύμμαχός σου ενάντια στο λίπος της κοιλιάς! Βοηθάει να συρρικνωθεί και έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει.