Δροσερή Caipirinha (Καϊπιρίνια)

Δροσερή Caipirinha (Καϊπιρίνια)



Αν σηκώσεις το βλέμμα σου ψηλά αυτές τις μέρες θα δεις ότι τα μπαλκόνια έχουν γεμίσει τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια και παρέες που μιλάνε δυνατά, σχολιάζουν, παίζουν επιτραπέζια και δίνουν ζωή στις γειτονιές. Αν σήμερα έρχονται φίλοι στο δικό σου μπαλκόνι σου έχουμε μια υπέροχη συνταγή για ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ του καλοκαιριού. Ναι, θα φτιάξουμε καϊπιρίνια! 

Εθνικό ποτό της Βραζιλίας και αγαπημένο σε όλο τον κόσμο. Αρχικά η caipirinha ήταν το ποτό των αγροτών και μετά διαδόθηκε και στις πόλεις της Βραζιλίας… Άλλωστε η λέξη Caipirinha είναι το υποκοριστικό της λέξης caipira, που χαρακτηρίζει κάποιον που είναι από χωριό.

Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί; 

Υλικά

  • 50 ml premium Cachaça
  • 1 λάιμ
  • 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το lime και το σκουπίζουμε. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (6-8) και τα βάζουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι με τη φλούδα προς τα πάνω.
  2. Πασπαλίζουμε τη μαύρη ζάχαρη πάνω στο κομμένο lime και με ένα ξύλινο γουδοχέρι πιέζουμε δυνατά μέχρι να βγει ο χυμός και να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και προσθέτουμε την Cachaça.

 

Tip

Προσοχή στην πίεση του λάιμ. Θέλουμε να βγει ο χυμός τους, όχι όμως και η πικρίλα από τη φλούδα του.