Τι κάνει η μαμά σου στο internet όσο εσύ εργάζεσαι (#true_story)

Ήρθε και η μέρα που η κυρία Κατερίνα παίζει farmville, κάνει comment στις φωτογραφίες σου, βλέπει online τούρκικα και ξεπατικώνει τις συνταγές της Martha Stewart. Χαμένη στο διαδίκτυο.
Τι κάνει η μαμά σου στο internet όσο εσύ εργάζεσαι (#true_story)



Το internet είναι για τη μαμά σου σαν μία βόλτα με roller coaster: Της δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα αλλά δεν σταματά να τη συναρπάζει. Από τότε που ανακάλυψε τον θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου – ό,τι της έδειξες εσύ δηλαδή – δεν σταματά να σερφάρει. Οι κινήσεις της βέβαια είναι λίγο πολύ προβλέψιμες.

Παίζει παιχνίδια στο facebook

Τα notifications δεν σταματούν να έρχονται όσο εσύ προσπαθείς να τελειώσεις αυτή την πρόταση που έχεις να παραδώσεις. Η μανούλα φυτεύει πατάτες στην εικονική φάρμα της και εξιχνιάζει εγκλήματα σαν άλλος αστυνόμος Μπέκας. Χρειάζεται όμως τη βοήθειά σου για να τα καταφέρει.

Βρίσκει γκουρμέ συνταγές

Μα τι απέγιναν τα γεμιστά, το γιουβέτσι και ο αρακάς; Η μητέρα έκανε την επανάστασή της στην κουζίνα, αποφασίζοντας να δώσει ένα πιο γκουρμέ twist στα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά και να πειραματιστεί με άλλες κουζίνες. Τώρα πια δεν χρειάζεται να βρίσκεται καρφωμένη μπροστά στην τηλεόραση, αφού ξέρει ότι θα βρει τις συνταγές της Ελένης (σ.σ. Ψυχούλη) στα «Αγαπημένα» (εσύ η ίδια έσωσες το site).

Σχολιάζει τις φωτογραφίες των φίλων σου (πάλι στο facebook)

«ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΛΑ» γράφει με κεφαλαία γράμματα γιατί δεν ξέρει να το αλλάξει σε μικρά. Αν είσαι κάτω των 25 θέλεις να πέσει φωτιά να σε κάψει. Μετά τα 30 απλά το αποδέχεσαι και γελας.

Κάνει share άρθρα από το «Το Κουλούρι»

Τι κι αν της έχεις εξηγήσει ότι πρόκειται για απλό τρολάρισμα; Εκείνη ανένδοτη να το καταλάβει, συνεχίζει να ποστάρει άρθρα του τύπου «Πέθανε ο Τοτός» και να νομίζει ότι ενημερώνει τον κόσμο με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Βρίσκει θεραπείες για την αλλεργία σου

Τύφλα να έχει ο Dr. House μπροστά στη μάνα σου που ξεψαχνίζει το google για να βρει το γιατρικό για οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα. Όσο εσύ εργάζεσαι, η μανούλα είναι ξεκάθαρη: «αλλεργία σύμπτωμα».

Ψάχνει για διάφορες ευκαιρίες

Είναι κι αυτές οι μαμάδες που τις χαρακτηρίζει το επιχειρηματικό δαιμόνιο και δεν μπορούν να ησυχάσουν. Από κτηματομεσιτικά μέχρι χρηματιστήριο, η businesswoman μάνα κινείται μεταξύ Χρυσής Ευκαιρίας και οικονομικών site.

Παρακολουθεί την αγαπημένη της σειρά στο webtv

Πλέον δεν ενοχλείται που δεν πρόλαβε να δει το χθεσινό επεισόδιο του Σουλεϊμάν, αφού από τότε που ανακάλυψε το webtv δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί – ούτε για το τι θα φάει ο πατέρας σου.

Πατάει pop up παράθυρα και σου αλλάζει τα εικονίδια στην οθόνη

«Εγώ δεν έκανα τίποτα, μόνο του πετάχτηκε» είναι η κλασική απάντηση που θα ακούσεις όταν τη ρωτήσεις πώς γίνεται να υπάρχουν άκυρα προγράμματα εγκατεστημένα στον υπολογιστή σου. Ποτέ καμία μάνα δεν διάβασε τι γράφει το pop up window πριν πατήσει ‘yes’.