Πώς να φορέσεις πέδιλα με κάλτσες το χειμώνα

Πριν το απορρίψεις για ακόμα μία χρονιά, δοκίμασε να φορέσεις τα chunky ψηλά πέδιλα σου με καλτσάκια και σοσόνια
Πώς να φορέσεις πέδιλα με κάλτσες το χειμώνα - Κεντρική Εικόνα



Ακόμα και αν δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ, πρέπει να παραδεχτείς ότι τα πέδιλα με κάλτσες είναι ο αγαπημένος συνδυασμός των street style fashionistas –μετά τα sneakers φυσικά. Ένας συνδυασμός που δεν τον βαριόμαστε ποτέ και βρίσκεται στις πασαρέλες των fashion weeks πιστά τα τελευταία χρόνια. Γενικότερα, λατρεύω το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να συνδυάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τα καλοκαιρινά μας ρούχα με χουχουλιάρικα χειμωνιάτικα αξεσουάρ. Όχι μόνο είναι μία οικονομική λύση, αφού παίρνεις ένα κομμάτι που θα σου χρειαστεί σε κάθε εποχή αλλά είναι μία ευκαιρία να ξαναχρησιμοποιήσεις με έξυπνους τρόπους ρούχα και αξεσουάρ που τα έχεις βαρεθεί, δίνοντας τους νέα ζωή.

της Αθηνάς Κουτρομάνου

Πριν τρομάξεις να σε διαβεβαιώσω ότι δεν σου προτείνουμε να βγεις στους δρόμους της πόλης φορώντας flip flops και αθλητικές κάλτσες –άλλωστε είναι λίγες αυτές που μπορούν να απογειώσουν ένα τέτοιο στυλ- αλλά να πάρεις τα χοντρά με ψηλό τακούνι πέδιλα σου και να τα συνδυάσεις με σοσονάκια και κάλτσες σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ταιριάζουν όλα τα πέδιλα με κάλτσες και αν δεν είσαι σίγουρη, φρόντισε να διαλέξεις τον ασφαλή δρόμο με chunky πέδιλα σε ξύλινες ή δερμάτινες λεπτομέρειες, με κανονικό τακούνι ή wedges. Όσο πιο ογκώδες το πέδιλο τόσο το καλύτερο. Συνδύασε τα με κάλτσες μέχρι το γόνατο τις οποίες θα έχεις κατεβάσει επίτηδες λίγο πιο κάτω από το μέσο της γάμπας. Αν τα πόδια σου είναι λιγότερο μακριά δοκίμασε κάλτσες οι οποίες να τελειώνουν λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο. Αν πάλι είσαι αυτές που τολμάνε φόρεσε μία midi full skirt και συνδύασε την μαύρες pumps και λευκά ή πουά σοσόνια και θα έχεις αποκτήσει το τέλειο 50’s look, έτοιμη για ένα cameo στο Grease.