Σήμερα μαγειρεύουμε κάτι απλό και νόστιμο: Spaghetti Aglio e Olio

Πριν το δοκιμάσετε πασπαλίστε το με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή καυτερή πιπεριά.
Σήμερα μαγειρεύουμε κάτι απλό και νόστιμο: Spaghetti Aglio e Olio



Η αγαπημένη συνταγή του άντρα μου. Όποτε δεν έχει φαϊ στο σπίτι, το φτιάχνει μόνος του και ησυχάζει (κι εγώ επίσης!..). Γιατί η μακαρονάδα δεν είναι ανάγκη να είναι περίπλοκη για να είναι γευστική.

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γραμμάρια)
  • 3/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδου (4 πιεσμένες στην πρέσα και 4 κομμένες σε λεπτές φέτες)
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του και ο χυμός του)
  • 1 1/4 κούπα φυλλαράκια μαϊντανού
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό το σπαγγέτι μέχρι να γίνει al dente. Κρατάμε 2 κούπες από το νερό και στραγγίζουμε την πάστα.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφαιρούμε, τοποθετώντας το σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.
  3. Αμέσως μετά ρίχνουμε στο τηγάνι το λιωμένο σκόρδο, το ανακατεύουμε για 30 δεύτερα και προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την πάστα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στην κορυφή του πιάτου τις φέτες από το τσιγαρισμένο σκόρδο και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Tip

Πριν το δοκιμάσετε πασπαλίστε το με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή καυτερή πιπεριά.