Ορικιέτι με λουκάνικα, καλαμπόκι και καυτερές πιπεριές

Ορικιέτι με λουκάνικα, καλαμπόκι και καυτερές πιπεριές



Ανατρέχοντας στο αγαπημένο μου site για συνταγές – αυτό της Μάρθα Στιούαρτ- βρήκα μια άκρως ενδιαφέρουσα συνταγή για πάστα. Πικάντικη, πολύχρωμη και εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα…

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 500 γραμμάρια ορικιέτι
  • 250 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες και στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1-3 καυτερές πιπεριές
  • 4 1/2 φλιτζάνια σπόρους καλαμποκιού
  • Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (για γαρνιτούρα)
  • 1 κουταλιά της σούπας sour cream ή γιαούρτι (για γαρνιτούρα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε την πάστα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Βγάζουμε την πάστα al dente (να κρατάει λίγο) και κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασε. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το λουκάνικο. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε τα κομματάκια μέχρι να ροδίσουν για 5-7 λεπτά. Μεταφέρουμε το λουκάνικο σε ένα πιάτο και σκουπίζουμε το λίπος από το τηγάνι.
  3. Αφαιρούμε τυχόν καμένα υπολείμματα με μια ξύλινη σπάτουλα και προσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμπόκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το λουκάνικο και την πάστα, προσθέτοντας και το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σος, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και μια κουταλιά ξινή κρέμα (sour cream) ή γιαούρτι.