Το tinder έχει την πλάκα του (ακόμη και αν δεν ψάχνεις γαμπρό)

Ακόμη και αν δεν ψάχνεσαι το tinder θα σου φτιάξει τη μέρα.
Το tinder έχει την πλάκα του (ακόμη και αν δεν ψάχνεις γαμπρό)



Χαμός γίνεται τελευταία με το tinder, το dating application που ήρθε από την Αμερική και διαδόθηκε με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι

Το concept του είναι απλό και γνωστό: Καταρχήν, για να φτιάξεις προφίλ στο tinder πρέπει να έχεις facebook, ώστε να συνδέσεις τους δύο λογαριασμούς. Όμως τα στοιχεία που θα είναι δημόσια και μπορείς να μεταφέρεις από το facebook είναι μόνο το μικρό σου όνομα, η ηλικία σου, προαιρετικά ένα σύντομο bio και φωτογραφίες (μέχρι έξι). Στο προφίλ σου επίσης φαίνονται και οι σελίδες στις οποίες έχεις κάνει like από το facebook. Μόλις λοιπόν φτιάξεις το λογαριασμό σου αμέσως μετά σετάρεις τις ρυθμίσεις σου. Αναζητάς άντρες; Γυναίκες; Τι ηλικίας; Πόσο κοντά σου θες να είναι; Στα 2 ή στα 160 χλμ; Από εκεί και έπειτα αρχίζει το πανηγύρι. Ένας-ένας οι γαμπροί εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού σου και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις αν σου αρέσουν ή όχι πατώντας like ή nope. Αν τύχει και σου κάνει like ο αντίστοιχος άντρας, τότε γίνεται το «ματσάρισμα» και ξεκλειδώνει το chat. Από εκεί και πέρα ξεκινάς τη συζήτηση, κανονίζεις ραντεβού, χειρίζεσαι και εξελίσσεις όπως θες τη γνωριμία σου.

 Ή και όχι. Γιατί για κάποιους το παιχνίδι έχει ήδη τελειώσει. Και εδώ θα σου εξηγήσω γιατί το tinder έχει την πλάκα του είτε ψάχνεσαι είτε όχι.

Καβάλησες το καλάμι;

Καταρχήν, το tinder αυτόματα σε τοποθετεί σε μία θέση εξουσίας. Τη στιγμή που πατάς το nope, έχεις τη δύναμη να απορρίψεις έναν άνθρωπο και αποκτάς την ψευδαίσθηση ότι κάνεις πάταγο. Δεκάδες άντρες εμφανίζονται στην οθόνη σου και εσύ με μανία μοιράζεις χυλόπιτες νομίζοντας ότι κάνουν ουρές έξω από το σπίτι σου. Το αστείο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να μην άρεσες ούτε σε εκείνους (δε θα το μάθεις ποτέ) αλλά ποιος νοιάζεται; Φυσικά, μην ξεχνάς ότι είσαι για λύπηση αν πραγματικά πιστεύεις ότι τους απορρίπτεις, σε κάθε περίπτωση όμως όλη αυτή η διαδικασία είναι μία ευχάριστη αυταπάτη που μπορεί και στο τέλος της ημέρας να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Βλέπεις τι κυκλοφορεί…

Επίσης, ευχάριστο είναι το γεγονός ότι πραγματικά βλέπεις τι κυκλοφορεί εκεί έξω και νιώθεις πιο σοφή. Και στο τέλος συμπεραίνεις ότι λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν από μάρκετινγκ. Στο tinder δηλαδή, θα δεις άντρες που δεν ξέρουν πώς να βγάλουν μια σωστή φωτογραφία που να τους κολακεύει. Επιπλέον, θα συναντήσεις ένα σωρό αποφθέγματα, πολλά μπράτσα και για κάποιο περίεργο λόγο αρκετά ιστιοπλοϊκά και κότερα. Από την άλλη πλευρά, θα δεις ένα σκασμό άντρες να ψάχνονται, κάτι που από μόνο του είναι ελπιδοφόρο γιατί αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν έχει χάσει ακόμα την ερωτική του επιθυμία.

Ομαδική ψηφοφορία

Κάτι όχι και τόσο κομψό αλλά πολύ διασκεδαστικό που συμβαίνει συχνά με το tinder είναι η επιλογή με ομαδικό πνεύμα. Ως γνωστό, όλοι έχουν tinder «για πλάκα» ή τουλάχιστον έτσι λένε. Πολύ πιθανό λοιπόν, τη φωτογραφία σου να έχει σχολιάσει πολύς κόσμος...Εννοώ ότι συνήθως κάποιος φίλος του πραγματικού χρήστη παίζει με την εφαρμογή και σε διαλέγει προκειμένου να σκοτώσει την ώρα του ή και από περιέργεια. Επίσης, είναι γνωστό πως η φωτογραφία σου κάπου σε μια παρέα θα γυρνάει από χέρι σε χέρι. Μην εκπλαγείς λοιπόν αν δεις να γίνονται μέχρι και ομαδικές ψηφοφορίες για το αν εγκρίνεσαι ή όχι κάτι που ενίοτε περιλαμβάνει άθλια σχόλια και καφρίλες.  

Εδώ γίνονται αποκαλύψεις

Το πιο απολαυστικό βέβαια είναι όταν πετυχαίνεις γνωστό. Που δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις αν ασχοληθείς έστω και μία μέρα με την εφαρμογή. Μέσα σε ένα τριήμερο βρήκα:  δύο συμμαθητές μου, ένα συμφοιτητή, ένα συνεργάτη, τέσσερις-πέντε γνωστούς που ήξερα ότι είναι ενεργοί «παίκτες» και δύο άτομα που βρίσκονται σε σχέση.  Βέβαια οι τελευταίοι είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα γίνουν βούκινο, δεν το γλιτώνουν.

Άσε που όντως καμιά μέρα μπορεί να πετύχεις κάποιον πραγματικά γνωστό. Στο εξωτερικό οι celebrities άρχισαν να χρησιμοποιούν tinder και δεν ξέρεις με ποιον μπορεί ξαφνικά να καταλήξεις σε ραντεβού (αν και λίγο απίθανο εδώ που τα λέμε). O Calum Best, η Lindsay Lohan, η Katy Perry, ο front-man των Ordinary Boys Preston Samuel, η Lily Allen είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που πρόσφατα δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το tinder για να κάνουν νέες γνωριμίες.

Εν πάση περιπτώσει, ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να βρεις ταίρι, το tinder έχει την πλάκα του γιατί είτε θα σε κάνει να νιώσεις τοπ μόντελ, είτε θα σου ανοίξει τα μάτια, είτε θα φέρει κοντά την παρέα ή θα σου προσφέρει ένα άχρηστο κουτσομπολιό. Γιατί όχι;