Κάτι γλυκό και νόστιμο; Μπισκότα με βρώμη, σοκολάτα και καραμέλα!

Πεντανόστιμα



Τρελαίνομαι για βρώμη σε οποιαδήποτε μορφή. Ιδιαίτερα τα μπισκοτάκια με βρώμη είναι ένα υγιεινό σνακ που συνοδεύει τον καφέ και όχι μόνο. Σε χορταίνει ανάμεσα στα γεύματα και κόβεις τα πολλά τσιμπολογήματα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά (για 36 μπισκότα)

  • 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 στικ βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κομματάκια καραμέλας βουτύρου
  • 1 κούπα βρώμη

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη (λευκή και καστανή) μέχρι να αφρατέψει για 4 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και χτυπάμε ακόμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τα κομματάκια καραμέλας και τη βρώμη και ανακατεύουμε ελαφρά.
  2. Τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα (με αντικολλητικό χαρτί) μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 12-14 λεπτά. Προσέχουμε να έχουν απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους τα μπισκότα για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!