Σε ποιες περιπτώσεις μπορείς να πεις «όχι» χωρίς ενοχές

Η άρνηση προκαλεί πολλές φορές αρνητικά συναισθήματα, όμως το να λες "ναι" σε όλα, πολλές φορές δεν βγαίνει σε καλό...
Σε ποιες περιπτώσεις μπορείς να πεις «όχι» χωρίς ενοχές



Κανείς δεν χαίρεται με ένα "όχι". Είτε εκείνος που το ακούει, είτε εκείνος που το λέει. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις που μπορείς να δώσεις αρνητική απάντηση χωρίς να νιώσεις ενοχές.

Απέρριψε ένα project την εποχή που είσαι ήδη πιεσμένη: Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως καλύτερα να μην δεχθείς και να έχεις ένα άσχημο αποτέλεσμα από το να πεις «ναι». Αν δεχτείς την εποχή που είσαι ήδη αρκετά πιεσμένη με ένα άλλο project, τότε πιθανότατα θα έχεις άσχημα αποτελέσματα και στα δυο, οπότε μπορείς να πεις «όχι» χωρίς ενοχές…

Πες «όχι» στη φίλη σου σε μια τρελή ιδέα: ΟΚ, οι τρελές ιδέες πολλές φορές δημιουργούν και τις ωραιότερες ιστορίες, αλλά σου ζητήσει να την βοηθήσεις για να ιδρύσει μια εταιρεία για να… ξενυχιάζει γάτες, προφανώς και η άρνηση σου είναι δικαιολογημένη!

Μην βουτήξεις στο κέικ σοκολάτας: Καταλαβαίνεις πως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πεις «όχι», έστω και με βαριά καρδιά. Αν καταφέρεις να αρνηθείς έναν τέτοιο πειρασμό, τότε θα μπορέσεις να αρνηθείς στο οτιδήποτε.

Μην παρατάς μια έξοδο για να πας στο γυμναστήριο: Μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο καλύτερα να βγεις να χαλαρώσεις παρά να πας στο γυμναστήριο και να κουραστείς επιπλέον. Άνθρωπος είσαι και αξίζεις να χαλαρώσεις…

Αρνήσου στο αγόρι σου για να δεις το παιχνίδι με τους φίλους του: ΟΚ, τον αγαπάς αρκετά και το δείχνεις σε κάθε ευκαιρία, αλλά έχεις κάθε δικαίωμα να πεις «όχι» σε μια τέτοια πρόταση, ειδικά και αν είσαι η μοναδική γυναίκα στην παρέα.

Να μην κάνεις σεξ:  Μερικές στιγμές δεν έχεις διάθεση. Μην το σκέφτεσαι περαιτέρω… δεν είσαι μηχανή. Πάντα υπάρχει το αύριο ή και το… δυο ώρες αργότερα!

«Όχι» αγκαλίτσες στον ύπνο: Είναι πολύ ρομαντικό να κοιμάστε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου για… μισή ώρα! Ο ύπνος είναι προσωπική υπόθεση για τον καθένα και χρειάζεσαι ελευθερία και άνεση για να τον απολαύσεις.

Μην τσοντάρεις για το bachelor της φίλης σου: Μόνο ο γάμος θα σου κοστίσει ένα σωρό χρήματα, κάτι που δεν περισσεύει πλέον στην εποχή μας. Λογικά, θα το καταλάβει η φίλη σου. Αν πάλι «όχι», θα είναι επειδή έχει τεράστιο άγχος με τις προετοιμασίες του γάμου.

Έχεις δικαίωμα να μην κάνεις like σε μια φώτο στο Facebook: Η κολλητή σου ποστάρει διαρκώς φωτογραφίες και εσύ κάνεις like γιατί είστε σαν αδερφές. Έχεις όμως κάθε δικαίωμα να μην κάνεις σε μια, ειδικά αν είναι κλισέ, όπως τα δάχτυλα στην άμμο από τις καλοκαιρινές διακοπές.