Είχες μια άσχημη μέρα; 10 τρόποι για να αλλάξει τώρα η διάθεσή σου

Mην στενοχωριέσαι αν κάποια πράγματα πάνε στραβά.Μπορείςνα αλλάξεις διάθεση απλά και διασκεδαστικά!
Είχες μια άσχημη μέρα; 10 τρόποι για να αλλάξει τώρα η διάθεσή σου



Η διάθεση σου εξαρτάται μόνο από εσένα, οπότε οργανώσου έτσι ώστε να την καθοδηγήσεις στα ανώτατα επίπεδα! Δες τι σου ταιριάζει από τις παρακάτω προτάσεις και πες "αντίο" στην μελαγχολία μια και... καλή!

-Σχεδίασε ένα ταξίδι: Πάρε μερικές μέρες ρεπό από τη δουλειά σου και βρες τον ιδανικό προορισμό. Οι έρευνες έχουν δείξει πως η προσμονή για ένα ταξίδι έχουν καλύτερα αποτελέσματα και από το ίδιο, οπότε η ανυπομονή θα σου κάνει καλό!

-Φτιάξε το αγαπημένο σου φαγητό: Δεν εννοοώ να παραγγείλεις απ'έξω κάτι που σου αρέσει αλλά να μπεις στην κουζίνα σου και να μεγαλουργήσεις. Ο χρόνος που θα αφιερώσεις θα αποζημιωθεί μόλις φας το γεύμα που ετοίμασες και η διάθεση σου θα φτιάξει αυτόματα.

-Θέσε στόχους: Βάλε έναν μικρό και λογικό στόχο και προσπάθησε να τον πετύχεις μέχρι να τελειώσει η μέρα. Μπορείς να βάλεις μικρούς στόχους, όπως να πλύνεις τα πιάτα ή να διαβάσεις τρία κεφάλαια από ένα βιβλίο. Όταν τελειώσεις θα νιώθεις πολύ πιο "γεμάτη"...

-Κάνε κάτι όμορφο για κάποιον: Σύμφωνα με έρευνες, αν κάνεις κάτι για κάποιον άλλον θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Μπορείς να κάνεις κάτι μικρό, όπως να στείλεις ένα email στη φίλη σου και να της πεις πόσο την εκτιμάς ή να μαγειρέψεις για όλη την παρέα σου. Τα χαμόγελα τους θα σε αποζημιώσουν.

-Να θυμάσαι τα καλά: Γράψε μια λίστα για τα πράγματα που είσαι ευγνώμων.Όταν κάνεις μια τέτοια πράξη, ανανεώνεις την εκτίμηση σου για πράγματα που είχες ως δεδομένα. Γράψε την λίστα και προσπάθησε να δώσεις βάση μόνο στα σημαντικά και σε αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς.

-Θύμισε στον εαυτό σου πως είναι προσωρινή η κατάσταση: Η φράση "θα περάσει και αυτό", βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του στην κατάσταση σου. Σε λίγες μέρες θα έχεις ξεχάσει πως ξύπνησες με αυτή τη διάθεση. Το μόνο που μετράει, είναι πως θα έρθει μια μέρα που θα έχεις προχωρήσει μπροστά...

-Βρες κατοικίδιο: Η παρουσία ενός κατοικιδίου είναι μια μόνιμη θεραπεία. Οι μελέτες έχουν δείξει πως οι κάτοχοι κατοικιδίου παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες κατάθλιψης αλλά και αρτηριακής πίεσης. Αν δεν έχεις κατοικίδιο, τότε μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια φιλοζωική εταιρεία, έτσι ώστε να δώσεις στέγη σε ένα τετράποδο που σε έχει τόσο ανάγκη όπως και εσύ αυτό.

-Διαλογίσου: Κλείσε τα μάτια και πάρε μερικές ανάσες, απελευθερώνοντας την σκέψη σου μακριά από όσα σε απασχολούν. Ο διαλογισμός θα δώσει στον εγκέφαλο σου τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεφύγει από το στρες και να καταλάβει πως όλα είναι απλά στη ζωή.

-Πήγαινε γυμναστήριο: Ίσως γνωρίζεις πως η άσκηση παράγει ενδορφίνες οι οποίες σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει όσο δεν φαντάζεσαι ενώ και η μουσική την ώρα που προπονείσαι θα σε "ανεβάσει" σημαντικά...

-Δες μια κωμωδία: Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Οπότε, διάλεξε μια κωμωδία από το DVD club σου ή παρακολούθησε μια ταινία στην τηλεόραση που να σου προσφέρει αυτό που χρειάζεσαι: Γέλιο!

Δες ΕΔΩ τι πρέπει να αγοράσεις αν κερδίσεις το Τζόκερ.