Μπισκότα φιστικοβούτυρου στην καλοκαιρινή δροσιά

Ήταν μια νόστιμη στιγμή που θέλω να θυμάμαι και αξίζει να μοιραστώ.
Μπισκότα φιστικοβούτυρου στην καλοκαιρινή δροσιά



Το περασμένο Σαββατοκύριακο δρόσισε αρκετά, πήραμε ανάσα από το πρώτο κύμα καύσωνα και μπόρεσα κι εγώ να κάνω κάτι δημιουργικό στην κουζίνα μου χωρίς να νιώθω ότι ξεψυχάω. 
Λούστηκα και άφησα τα μαλλιά μου βρεγμένα και έβαλα όλα τα υλικά μου στο τραπέζι δίπλα στο παράθυρο και ένιωθα τόσο όμορφα με το αεράκι που έμπαινε και ξεσήκωνε τις μυρωδιές. 

Ήταν μια νόστιμη στιγμή που θέλω να θυμάμαι και αξίζει να μοιραστώ. Στο ψυγείο μου είχα ένα βάζο φιστικοβούτυρο που αποφάσισα να φτιάξω - φυσικά και δεν το συνηθίζω, είναι θερμιδική βόμβα - και να το έχω να βρίσκεται, κυρίως για τα σάντουιτς που φτιάχνω όταν βαριέμαι να μαγειρέψω. 

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις φιστικοβούτυρο και διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό, οπότε φτιάξ'το μωρέ μια φορά να δεις τη γλύκα, αλλά μην το πάρεις σκοινί - κορδόνι, αν δεν θες να δεις τη ζυγαριά σου να παίρνει την ανηφόρα. 

Χτύπησε στο μπλέντερ 400γρ φιστίκια αράπικα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή φιστικέλαιο, για 3 λεπτά, σε υψηλή ένταση, μέχρι να γίνουν τελείως αλοιφή. Μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, αλλά εγώ προτίμησα να τα χτυπήσω με φρέσκα φύλλα βασιλικού, για ένα πιο ιδιαίτερο άρωμα, έτσι δεν έβαλα μέλι. Μπορείς να βάλεις όποιο άλλο μυρωδικό αγαπάς, παίξε λίγο μαζί του!

Mόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του, μετάφερέ το σε βαζάκι και φύλαξέ το στο ψυγείο. Για τα μπισκότα φιστικοβούτυρου θα χρειαστείς 100γρ. από αυτό. Και 2 αβγά, 100γρ. ζάχαρη, 1 κάψουλα βανίλια σε σκόνη, 1 μπανάνα και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει. 

Χτύπα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά πρώτα, μέχρι να αφρατέψουν αρκετά. Πρόσθεσε τη βανίλια και τη μπανάνα και συνέχισε για λίγο με πιο απαλό χτύπημα. Έπειτα σταμάτα το μίξερ και άρχισε να ενσωματώνεις το αλεύρι με μια σπάτουλα, μέχρι να έχεις μια λεία και λαδερή ζύμη, που να κολλάει λίγο στα χέρια, δεν θέλουμε να γίνει πολύ σφιχτή. 

Με το χέρι σου ή με πλάστη σχημάτισε τα μπισκότα σου, να είναι λεπτά. Άπλωσέ τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Άσε πάνω στο ταψί να κρυώσουν εντελώς, πριν τα δοκιμάσεις. 

 

Φύλαξέ τα σε μέρος στεγνό και δροσερό για 1 εβδομάδα.