Πιλάφι με γαρίδες και λουκάνικα

Aν έχεις καλεσμένους, θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Για να γεμίζει συνέχεια με αυτό το φαγητό!
Πιλάφι με γαρίδες και λουκάνικα



Σπανιόλικη η έμπνευση αυτή τη φορά, θυμίζει λίγο σε παέγια, αλλά ας μη γελιόμαστε, το λουκάνικο είναι πιο συνταρακτικό σε γεύση από το κοτόπουλο και βγάζει περισσότερο λιπάκι στον ζωμό και κάνει το πιλάφι απίστευτα γευστικό. Αυτός ο συνδιασμός είναι αναπάντεχα νόστιμος και, αν έχεις καλεσμένους, θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Για να γεμίζει συνέχεια με αυτό το φαγητό! 

Αυτές τις γαρίδες από το LIDL τις παίρνω πολύ συχνά, το πακέτο είναι πολύ χορταστικό σε ποσότητα και οι γαρίδες στο αγαπημένο μου μέγεθος. Πριν 10 χρόνια, που ήμουν μικρή και αθώα, καθόμουν και καθάριζα τις φρέσκες γαρίδες από το κέλυφος, πριν τις μαγειρέψω, και τα κελύφη τα πετούσα! Ναι, έκανα τέτοιο έγκλημα. Ποτέ δεν πετάμε τα κελύφη από τις γαρίδες, ακόμα κι αν δεν θέλουμε να τα φάμε - που τρώγονται και είναι πεντανόστιμα - τα βάζουμε να βράσουν μαζί με λαχανικά της αρεσκείας μας και κάνουμε τέλειο ζωμό για πιλάφι ή μακαρόνια. 

Αυτή τη φορά, έβρασα τις γαρίδες ολόκληρες μαζί με το λουκάνικο (διαλέγω συχνά αυτό με την πράσινη πιπεριά μέσα) κομμένο σε ροδέλες, για 15'. Έβγαλα από το νερό τις γαρίδες και τα λουκάνικα, το αλάτισα και έριξα το ρύζι για πιλάφι, για να βράσει. Αν θέλετε, πάρτε ρύζι αρμπόριο για ριζότο και αφού το τσιγαρίσετε σε ελαιόλαδο και κρεμμύδι, ρίχνετε λίγο - λίγο τον ζωμό, μέχρι να χυλώσει. Εγώ είχα ρύζι για πιλάφι στο ντουλάπι, από προηγούμενα ψώνια, γιατί οι συσκευασίες του LIDL είναι μεγάλες και οικονομικές και ξενοιάζεις για αρκετό καιρό. 

Όσο βράζει το πιλάφι, σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγάρισα τις βραστές γαρίδες και τα λουκάνικα με λίγο ελαιόλαδο και κρεμμύδι, έσβησα με κρασί και μόλις εξατμίστηκαν τα υγρά και ρόδισαν τα λουκάνικα, έριξα φρεσκοστιμμένο λεμόνι και πιπέρι. Αν πάρετε άλλο λουκάνικο, χωρίς πιπεριά, προσθέστε εσείς ψιλοκομμένη πιπεριά στο τσιγάρισμα μαζί με το κρεμμύδι, για έξτρα άρωμα και γεύση, τού ταιριάζει πολύ! 

Φυσικά, στο σερβίρισμα προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό! Καταπληκτικό φαγητό, αρωματικό και χορταστικό!