Σολομός με lime και φρέσκο δυόσμο

Χαρούμενο, καλοκαιρινό, θρεπτικό.
Σολομός με lime και φρέσκο δυόσμο



Ο σολομός δεν είναι αγαπημένο μου φαγητό, για την ακρίβεια έχω να τον μαγειρέψω 2 χρόνια, γιατί κυκλοφορεί πολύ στα εστιατόρια που επισκέπτομαι, οπότε δοκιμάζω λίγο εκεί και μου φεύγει η επιθυμία. 
 
Όμως, όπως σας έχω ξαναπεί, από τότε που ξεκίνησα να πηγαίνω εντατικά στα LIDL, άρχισα να βλέπω κάποιες τροφές με άλλο μάτι. Ίσως γιατί εκεί είναι όλα πιο οικονομικά και μπορώ να παίρνω περισσότερα πράγματα, ίσως γιατί τα βλέπω σε ωραίες και ελκυστικές συσκευασίες... λίγο απ'όλα. 
 
Συν ότι αποφάσισα να προσέχω περισσότερο τη διατροφή μου κι αυτό σημαίνει για μένα περισσότερα λαχανικά και ψάρια, που πάντα έλειπαν από το πρόγραμμά μου. Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία και ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν στην απόκτηση λαμπερού δέρματος και ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, είναι ένα χορταστικό ψάρι με καλά λιπαρά, οπότε αν το συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες και λίγη σαλάτα, έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα σε τονώσει και θα σε κρατήσει για αρκετές ώρες. 
 
Πήρα ένα πακέτο σολομό από το ψυγείο με τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά σκέφτηκα ότι πρέπει να τον μαγειρέψω με έναν ιδιαίτερο τρόπο, για να είναι πιο ελκυστικό το πιάτο και να το φάω πιο ευχάριστα. Και λίγο παρακάτω, στο μανάβικο, είδα μπροστά μου μια γλάστρα με φρέσκο δυόσμο, οπότε έκανα αμέσως στο μυαλό μου τον συνδυασμό και σήμερα απόλαυσα ένα εξαιρετικό πιάτο που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από ένα αντίστοιχο πιάτο καλού εστιατορίου - μην ξεχνάτε ότι έξω τα πιάτα με σολομό είναι ακριβούτσικα. 
 
Έβαλα για λίγες ώρες το σολομό να μαριναριστεί σε χυμό από 1/2 lime και ξύσμα ολόκληρου του lime, πρόσθεσα και ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου, σπασμένους κόκκους πιπεριού και λίγη μουστάρδα. Άπλωσα καλά το μίγμα στο φιλέτο, να πάει παντού, το σκέπασα με μια μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο. 
 
Ένα ακόμα θετικό του σολομού, είναι το πόσο γρήγορα μαγειρεύεται, οπότε δεν θα χρειαστεί να ξεροσταλιάσετε για πολύ πάνω από το τηγάνι. Διαλέξτε το πιο καλό σας αντικολλητικό τηγάνι ή ψήστε τον σολομό στο grill του φούρνου σας. Θέλει 3 λεπτά μόνο από κάθε πλευρά. Εγώ έλιωσα λίγο βούτυρο στο τηγάνι και φυσικά έψησα τον σολομό μαζί με τη μαρινάδα του. Παράληλα, είχα βάλει να βράζουν μερικές μικρές πατατούλες βιολογικές που έχουν τα LIDL μέσα σε διχτάκι. Μαλάκωσαν, τις έβαλα σε ένα πιάτο δίπλα μου, και όταν έβγαλα τον σολομό από το τηγάνι, έβαλα μέσα τις πατάτες και τις έφερα μερικές βόλτες μέσα στη σαλτσούλα, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους. Σέρβιρα με τριμμένο καρότο και δροσερό αγγούρι! 
 
 
Όνειρο!