Κοτόπουλο λεμονάτο με χωριάτικο λουκάνικο

Έμπνευση που έρχεται, ενώ κάνεις βόλταστους διαδρόμους του σουπερμάρκετ.
Κοτόπουλο λεμονάτο με χωριάτικο λουκάνικο



Σήμερα θα ήθελα να σου μιλήσω για το πόσο αγαπώ να βράζω τα σπαγγέτι μέσα σε ζουμί από κρέας ή κοτόπουλο. Αυτό ξεκίνησα να το κάνω για πρακτικούς λόγους, για να μη λερώσω δεύτερη κατσαρόλα. Και μια μέρα που έβραζα κοτόπουλο, άφησα λίγο ζουμί παραπάνω στη σάλτσα, έβγαλα το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, πρόσθεσα μέσα λίγο νερό (για να μη χρειαστεί να τα σουρώσω πολύ) και έβαλα τα μακαρόνια και έβρασαν κι έτσι έπλυνα μια κατσαρόλα λιγότερη! Όταν παίρνω σακουλάκια με ρύζι, βάζω το σακουλάκι και βράζει, όσο έχω και το κοτόπουλο μέσα και παίρνει όλη τη νοστιμιά!

Οπότε, μετά δεν έχεις το άγχος για το αν έφτασε η σάλτσα για τα μακαρόνια, όλα τα μακαρόνια σου έχουν ήδη τη σάλτσα τους και το πιάτο σου θα γίνει σούπερ απολαυστικό. 

Αυτή την εβδομάδα, στάθηκα μπροστά στο ψυγείο του LIDL με τα λουκάνικα και δεν ήξερα ποιο να διαλέξω, μέχρι που είδα αυτό με την πράσινη πιπεριά μέσα και ξετρελάθηκα, γιατί λατρεύω όλες τις πιπεριές και νομίζω δεν υπάρχει φαγητό που να μην τις προσθέτω. 

Και μετά, γύρισα το κεφάλι μου και είδα το ψυγείο με τα κοτόπουλα και σκέφτηκα αμέσως να συνδυάσω αυτές τις δύο μου αγάπες. Μέχρι να φτάσω σπίτι, η νόστιμη ιδέα μέσα στο μυαλό μου είχε ολοκληρωθεί και ξεκίνησα αμέσως να την κάνω πράξη.

Πήρα την κατσαρόλα μου τη μεγάλη και ζέστανα λίγο λάδι, τσιγάρισα 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο με το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες και το κοτόπουλο, όλα μαζί. Πρόσθεσα λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και άφησα να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν. Έβαλα μετά και λίγη μουστάρδα πικάντικη και άφησα να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, ώσπου πρόσθεσα και τον χυμό ενός λεμονιού. Μόλις έβρασε το κοτόπουλο, το έβγαλα και το άφησα σε ένα πιάτο πιο δίπλα και στην ίδια κατσαρόλα με τα λουκάνικα μέσα στη σάλτσα, πρόσθεσα λίγο ακόμη νερό και όταν αυτό έβρασε, έριξα μέσα τα σπαγγέτι. 

Εννοείται πως σερβίρεις με μπόλικο τριμμένο τυρί και γλείφεις και τα δάχτυλά σου!