Wedding rings: Πώς τα φροντίζουμε; #tips

Οτιδήποτε αγαπάμε πρέπει να το προσέχουμε για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για το δαχτυλίδι των αρραβώνων αλλά και για τις βέρες σας! Σίγουρα σημαίνουν πολλά για εσάς και θέλετε να κρατήσουν «για μια ζωή», αφού είναι σύμβολα αγάπης, εμπιστοσύνης και σεβασμού. Συνήθως το δαχτυλίδι αρραβώνων, το αγαπημένο σας μονόπετρο, κοσμείται από ένα -ή και περισσότερα αν είστε τυχερές- διαμάντια. Εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πώς θα φροντίσετε τα αγαπημένα σας διαμάντια αλλά και τις βέρες σας για να μείνουν λαμπερά όπως τη μέρα του γάμου σας.
Wedding rings: Πώς τα φροντίζουμε; #tips



Είναι πολύ σημαντικό να τα ελέγχετε τακτικά

 Καλό είναι να αφήνουμε τον έλεγχο στους ειδικούς. Ο κοσμηματοπώλης σας γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες των αγαπημένων σας κοσμημάτων, για αυτό πρέπει μία φορά το χρόνο να τα ελέγχει για φθορές και τυχόν προβλήματα. Έτσι μπορείτε να προλάβετε κάτι στην αρχή του, τη στιγμή δηλαδή που μπορεί να επιδιορθωθεί.

Καθαρίζετέ τα συχνά

Αν θέλετε να αναλάβετε εσείς αυτό το ρόλο, τότε με μια μικρή μαλακή οδοντόβουρτσα και ζεστό νερό μπορείτε να τα φροντίσετε ώστε να μη μαζεύουν σκόνη και διάφορα υπολείμματα. Καλό είναι βέβαια να αποφύγετε νιπτήρες, ή νεροχύτες! Απλώστε ένα λευκό πανί σε μια λεία επιφάνεια και πάρτε το χρόνο σας καθαρίζοντάς τα με ασφάλεια.

Αποθηκεύστε τα σωστά

Όταν δεν φοράτε το δαχτυλίδι ή τις βέρες σας, φροντίστε να τα αποθηκεύετε σε ξεχωριστά κουτάκια και το κάθε ένα στη δική του θέση, αν όχι μόνο του! Έτσι θα αποφύγετε να χτυπήσουν μεταξύ τους ή ακόμη και να χαραχτούν.

Προστατέψτε τα

Diamonds are forever, ναι μεν ..αλλά! Ακόμη και τα διαμάντια μπορούν να υποστούν φθορές αν χτυπηθούν δυνατά σε συγκεκριμένο σημείο, με συγκεκριμένο τρόπο. Καμιά μας δεν θέλει να ανακαλύψει τον τρόπο, οπότε καλό είναι όταν χρειάζεται να κάνετε «βαριές» δουλειές, να φοράτε γάντια ή ακόμη καλύτερα να αφήνετε τα αγαπημένα σας κοσμήματα να «ξεκουραστούν» στο κουτάκι τους!

Μην περιμένετε

Αν αντιληφθείτε πως το μονόπετρό σας τρεμοπαίζει, ή δείτε να εξέχει κάτι ή νιώθετε να πιάνεται το δαχτυλίδι σας σε διάφορα υφάσματα, μην περιμένετε! Πηγαίνετε άμεσα σε κάποιον ειδικό και αναφέρετε το πρόβλημα. Επίσης ελέγξτε αν οι βέρες ή το δαχτυλίδι σας καλύπτονται από εγγύηση ώστε να μη χρειαστεί να αναλάβετε εσείς το κόστος της επισκευής.

Πείτε Yes I do στη φροντίδα των κοσμημάτων σας …and they will live happily ever after!!